Guy Sınavı Ertelensin
-
2020 kpss'ye hazırlananlar beklesin ben 2017 mezunuyum ben ne yapayım?
-
@Blueberry kpss neden ertelendiyse o sebeple tabiki de
-
@dümbelek-ahmet 2020 kpssye gir yeterli zaman var hazırlık için
-
ertelenir arkadaşlar merak etmeyin .Kasım ayında ilana çıkan Aralık sonunda yazılı sınavı yapılan ve 19 şubatta girdiğim stajyer hazine kontrolorlugu mülakatınin açıklanması bile erteleniyor .Ki bu kurum 4 ila 22 gün arasında açıklayan bi kurum .
ertelenir daha hele bi o aylara gelelim de -
@gençler23 Kpss virüs nedeniyle kurum sınavlarından önce bir tarihe ertelendi. Yani kurum sınavından önce virüsün etkisini yitireceği öngörülüyor ki böyle bir karar alındı. Kurum sınavından önce milyonların girdiği kpss yapılabilecekse kurum sınavının aynı nedenle ertelenmesi pek olası gözükmüyor yani
-
@croco önemli olan o değil bakanlık ilk anda da 2018 puanını dahil edebilecekken dahil etmedi 2019 ve 2020 puanları kullanılacak dedi açık açık 2020 bu sınava girecek yani
-
@gençler23 Bakanlığın açıklamasında sınav takvimine göre 2018 puanlılar yetişemeyeceği için 2019-2020 başvuru yapabilecek tarzı bir ifade var. O sınav takvimi şuanda değişti aynı şey şuan 2020 için geçerli hale dönüştü. 2020'nin açıklanması ilana yetişemeyeceği için 18-19lular girebilecek hale geldi. Burada önemli olan 2018 veya 2020liler değil kurum sınav tarihi. Şuanda tarih belli ve açıkladığım gibi ertelenmesi için bir sebepte yok. 2018 giremesin 2020 girsin diye erteliyoruz şeklinde bir erteleme olursa haklısınız tabi ama tarihte bunun örneği var mı bilmiyorum
-
@croco 2018 puanı daha önce neye yetişemiyordu da şimdi yetişir oldu?
-
Bakanlığın açıklamasında öngörülen sınav takvimi 2020 kpss yapıldıktan sonraki tarihleri kapsadığı için 2019 ve 2020 geçerli diyordu. Kpss sonucu demiyor kpss sınavı diyor artık ona göre yorumlayın arkadaşlar hangi yılın kpss gecerli olacagini
-
@john-hicks sen yenimi hazırlanıyorsun hocam kpss ye?ilk defa mı gireceksin?
Yorumunuz bana biraz ham geldi beni bağislayin.Yaklasik olarak 3.5 senedir bu sürecin içindeyim.Kpss sürecinin son demlerini yaşiyorum.Puanim 87 .Bu puanlar oyle kolay alinmiyor.Ben ve benim gibi bu grupta bir çok arkadaşım bir an evvel atanma bekliyoruz.Cunku artık bu süreçten çok sıkıldık.Aslinda bu ilanın hakkı da 2018 ve 2019 puanlılarındı.Ertelensin demekle kendinize cok guveniyorsunuz.Arkanizda binlerce güçlü rakip varken.Neye güveniyorsunuz? -
@y-ayrancı_ogz01 hocam bni de 2018 puanım var sizi anlıyorum.
-
2019 puanim var iki türlü de bizi etkilemiyor fakat objektif olmak gerekirse bu ilan 2018-2019 un olması gerekir. 2018 ler 2 yıldır bekliyor. Biz girdiğimizde 1 yili geçmiş olacak. Biz bu bedelleri ödemişken 2020 lerin ilk aydan 2000 kişilik ilan almasi büyük haksızlık olur. Umarım ertelenmez. Erkene alınır.
-
@lannisterjk sakin .
-
@gençler23 Normal takvime göre Kpss 29 ağustosta açıklanacaktı. Kurum sınavı 24 Ekim olarak belirlenmiş, ilan tarihi ortalama 35 40 gün kadar önceden verildiği için ilan 2020 sonuçlarından sonra gelecekti ve 2020liler kurum sınavlarına dahil olacaktı. Yani 2018 Kpss 2020'nin açıklanmasıyla geçerliliğini yitirdiği için kurum ilanına yetişemiyordu. Bu bağlamda bakanlık 2019-2020 sınavıyla alım olacak demişti.
Yeni takvime göre kpss 50 gün kadar ertelendi. Bu sefer normal işleyişe göre 2020 sonuçlarının açıklanması, ilan tarihinden sonraya kalacak. Yani bu durumda 2018 kurum ilanına yetişir hale geldi
-
Şahsen bakanlığın bukadar ince hesap yaptığını düşünmüyorum. Bence çok daha düz mantıkla bakıyorlar olaya. Henüz ortada resmi olarak verilmiş bir ilan yok. Sadece bakanın bir tweet'i var. Bakanlığın yaptığı açıklamada 19 20 geçerli demesinin sebebi bana göre diyor ki sınavın yapıldığı tarihte cari dönem kpss sınavı yapıldığı için 20 de dahil. Yani bakanlık için önemli olan kurum sınavından önce kpss nin yapılıp yapılmadığı. Yok diğer kpss sonuçları aciklanana kadar diğer kpss gecerliymiş felanmiş bunu önemsediğini düşünmüyorum. Aynı şekilde misal 18 in Mayıs ortasında dguy ve guy ilanı geldi ordada şunu demediler ya kpss ye 1 buçuk ay kaldı beklesek mi acaba. Böyle bir dertleri olmadı çünkü ilanın verildiği tarihte yeni kpss sınavı olmadığı için rahatça ilanı verdiler sinavıda kpss sonrası ağustosta yaptılar. Ki o sene dguy ve guy a 16 tek yıl geçerli olduğu için sadece 17 ler girdi. Aslında bekleselerdi 18 kpss yi 18 lilerde dguy ve guya girecekti. Lafın özü bakanlığın çok teknik düşündüğünü sanmıyorum. 24 ekimde yapılacak sınavın ilanı büyük ihtimal 20 kpss den sonra verileceği için 20 lerde dahil diyip çıkacaklar işin içinden. Eğer şuan gayri resmi olarak verilen ilanlar resmi olarak yarın öbür gün verilirse iş değişir tabi. Fakat henüz resmiyette bir ilan yok. Ayrıca bakanlığın yaptığı açıklamada diğer sınavlar içinde gerekli çalışmalar yapılacak vs demişler çakışmaması için. Dolayısı ile süreci bekleyip göreceğiz.
-
@lannisterjk Ya bırak kardeşim site yönetimiymiş bu başlık işlerine gelir anca buraya kimse müdahale etmez sende çık okuma güzel kardeşim nasibimizde varsa gelir şamdan yemenden Allah herkese emeğini verir öyle yada böyle inşallah emeklerimiz karşılığını alırız bu insanlar burda anonim önemli değil başkası kırılmış incinmiş yada site yönetimi insanlar yazsında tartışma mı oluyor bu nasıl bir başlık umrunda değil umurlarında olsa bu başlık ibfyi birbirine düşürür der bu başlık etkinliklerde milleti ikileme sokar der ama demiyorlar gördüğümüz kadarıyla dayı oyüzden sal biz nasibimize bakalım sende sıkma o güzel canını
-
Arkadaşlar farkında mısınız bilmiyorum ama sizin birbirinizi yemek için başlığa ihtiyacınız mı var? Bakan'ın görselinden beri bulduğunuz her yerde birbirinize sarmıyor musunuz? Twitter'da twitlerimin altından, forumda birbirinizi yakaladığınız her başlıkta bencilliğinizi sergilemiyor musunuz? Site yönetiminden bir kişi @genclerbirlikli dostumuz izah yapmış. Bence de makul bir izah.
Benim şu sitenin ilk gününden bugüne dek kavgalara nasıl müdahale ettiğimi sanıyorum herkes bilir. Forumdan atılmış sayısı bini aşmış hesap vardır. Bunun çok ciddi bir kısmı da benim kararımdır. Sebeplerin de çok ciddi bir kısmı kavga, polemik, hakaret, saygısızlıktır. Bunu izaha herhalde gerek yok.
Ama benim hala anlamadığım bir şey var. Kaç yaşındasınız sizler? Elimizde değnekle onca işin gücün arasında sürekli bu olaylara müdahale etmek durumunda mıyız? Hayatım yeterince yoğun. Fazlasıyla meşgulüm. Ama azami şekilde de foruma vakit ayırmaya çabalıyorum. Hatta daha çoğunuza ulaşacak, bir şeyler aktaracak yollar arıyorum. Tüm bunların arasında tutup birisi bana "işine geliyor" diyorsa, bu en basit tabiriyle ayıptır. Bunu düşünen arkadaşımız gidip kendisi bir forum kurabilir. İşine geldiği şekilde orayı idare edebilir.
Gelelim bu başlığı neden kilitlemediğime veya kilitletmediğime. Arkadaşlar, 2020 KPSS konusunda birileri fikir beyan etmek, kendince organize olmak adına bu başlığı açmış. Saygı sınırlarını aşmadıkça bunda ben bir sakınca göremiyorum. Bugün bunu kapatmamı istemeniz, yarın onların da sizin söz hakkınızı kısıtlamamı istemeleri anlamına gelir. Bir arada saygı çerçevesinde siz bir şeyleri konuşmayı dahi beceremeyecekseniz, forumun, forum kültürünün ne anlamı kalıyor?
Her iki kesimin de kendi açısından söz hakkı vardır. Haklılık haksızlık kısmında ben İİBF mezunlarının tamamının hata ettiği konusunu vurguluyorum sürekli. Buyrunuz daha dün akşam yaşadığım diyalog Twitter hesabımda;
https://twitter.com/TY_WilfPareto/status/1243577196658204674
Adam ya da hanım SGK ilanının 7 ay sonrasına gelmesini istiyor. Bana da yazıklar olsun çekiyor. Kendisine söylediğim sözleri okuyun. Bir yılda iki alım yapılan günden geldiğimiz noktada 7 ay sonrasına ilan istemenin sakıncalarını anlattım. 2020 KPSS adaylarının da malesef düştüğü yanılgı bu. Defalarca dile getirdim. Ama bu demek değildir ki söz hakları olmasın. Elbette hakları var. 2018 KPSS'ye yapılan büyük haksızlık bunu da defalarca dile getirdim. Saygı çerçevesinde tartıştım da insanlarla.
Sizin de yapabileceğiniz şey bu kadar basit. Bakıyorum bir haftadır birbirinizin ne nesebini bıraktınız, ne hırsızlığını, ne de şahsiyetini. Siz tartışmayı beceremedikçe e napsın yönetim, başlık kapatsın. Kapatmıyor mu? E işine geliyor. Bu kadar sığ bakış açısına sahip olmanız mı sizi söz hakkı sahibi yapacak? Böyle giderse GUY alımlarına dair tüm başlıkları kapatır, açılmasına da müsade etmeyiz olur biter. 30 yaşında insanlara dur, aman, yapma, öyle söyleme, saygılı ol, küfretme, hakaret etme diye her gün debelenmekten daha mantıklı olur. Benim gibi günün 20 saatini ayakta geçiren birinin bu çok daha işine gelir emin olun. Daha verimli, daha üretken günler geçiririz en azından.
Söylediğim sözlerden kendisini münezzeh hissedecek dostlarım kendilerini biliyorlardır zaten. Onlar belli bir çizgide tartışmalarını yapıp kenara çekiliyorlar zaten. Alınacak olanlar da kendilerini belli ederler muhakkak. Alttan almamızı, kimsenin gönlünü kırmama uğraşımızı da daha fazla suistimal etmesin kimse.
Herkese iyi forumlar diliyorum. Allah herkese gönlündeki kadarını versin.
-
@paretowilfredo dediklerinizin hepsine katılıyorum. keşke bakanlık bu açıklamayı yapmasaydı da insanlar birbirini yemeselerdi. FAKAT üzülerek belirtmek istiyorum ki insanlara ahlak yoksunları diyen arkadaşın mesajı hala yukarıda duruyor.
-
@François-Quesnay Yalnızca iki çok çirkin iletiye öncelikle müdahale ettim. Geri kalanları yönetici arkadaşlarımdan rica ettim, inceleyecekler ve gerekli temizliği yapacaklar dostum.
-
ben bu sınavın artık ertelenmemesi taraftarıyım. virüsten dolayı yeterince ertelendi zaten sınav. sınav ne kadar ertelenirse, işe başlamamız bir o kadar gecikiyor. umarım bakanlık dediği tarihte sınavı yapar. keşke daha da erken olsaydı bu sınav, ancak daha erken yapılmayacağı kesin gibi. etkinlik yapmak istiyorsak eğer, kadroyu artırmak için yapmak gerekir. verilen kadro çok az cidden.