SGK Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020 (İst.-Akt.-Müh.)
-
Gerçekten artık son raddede bunu yazdırdınız helal olsun bakın siz istatistik bölümüne söz söyledikçe istatistik bölümü mezunlarına da cevap hakkı doğuyor. Arkadaşlar benim üniversiteye giriş puanım sıralamam sizin branşınızda sizin okuyamadığınız kazanamadığınız üniversitelere hayli hayli yetiyordu. Açık öğretimi de ekstra 3 senede bitirdim geçtim sizin o övüp övüp bitiremediğiniz iibf dalında. Kusura bakmayın ama artık rencide edeceğim. Bu kadar iibf mezunu olduğunu bilmenize rağmen dandik dandik üniversite okuyup gelip burda istatistik bölümüne laf edemezsiniz. Bir çok bakanlık veya kurum iibf nin olaylara sayısal mantık yönünden bakamamasından şikayetçi. Lütfen gölge etmeyin ve insanları burda çığrından çıkartıp kendinize laf söylettirtmeyin. Eğer ki destek olmayan yorumlar yapmayacaksınız bu ilanı bekleyen insanları rahat bırakın kendi aralarında ne konusuyorlarsa konuşsun. Taşkınlık yapmayın.
-
"Başkanlığın görev alanına giren temel konular" kısmını ben bulamadım arkadaşlar yardımcı olabilecek var mı?
-
@TeslaMe pardon hangi universiteye kac yilinda basladiniz ve bitirdiniz
-
@rivrivriv Mevzuat hakkında şu çalışma yardımcı olabilir hocam;
-
Arkadaşlar sınavınız nasıl geçti ben istatistik alanından girdim. Öncelikle fiziksel şartlar olumsuzdu sınavı yemekhanede yapmayı tercih etmişler ve içerisi çok sıcaktı dikkatimi toplamakta zorlandım . Başkanlığın görev alanına giren konular için de hep 5502 ye çalışmıştım ordan pek soru gelmedi genelde çalışmadığım 5510 dan gelmiş:( istatistik de çok kolay değildi daha doğrusu alanımız ile ilgili doğru düzgün kaynak olmaDığı için neye çalışacağımı bilemiyorum ve her sınavda sanki bu bölümü okumamışım da sorular uzaydan gelmiş gibi hissediyorum. Sizin düşünceleriniz neler?
-
@hotellingtkare merhaba ben de matematikten girdim. Alan ne çok kolay ne çok zordu çalışmama rağmen 6 sorudan falan emin değilim. Mantık soruları zordu, tarih kpss çalışırken hatırladıklarımla yaptım ama birkaçından emin değilim. Sgk 5510 çalışan için sınavın en kolay kısmıydı. Diğer matetatikçiler ne düşünüyor acaba?
-
Evet mantık sorularına anlam veremedim karambole bir şeyler yapmaya çalıştım
-
Yarışma sorusunda f(x)=1,2,3,4 ağırlıklı puan verilmesi kısmında a şıkkında yani ilkinde cevabı 200 buluyorum her seferinde ama şıklar 230 dan başlıyor.Soru yanlış ben mi yanlış yapıyorum anlayamadım.Var mı benimle aynı durumda olan bu soruda
-
@profesör yaklaşık 5 kere falan çözdüm aynı soruyu hep 200 buldum mutlaka bi yanlışlık olduğunu düşünüyorum .
-
Merhaba genel kültür sorularını hatırlayan yazabilir mi acaba? Bu arada o soruyu ben de 200 bulup 230 u işaretlemek zorunda kaldım
-
@hotellingtkare merhaba, bende istatistik alanından girdim sınava.
Fiziksel şartlar konusunda haklısınız bende zorlandım. alan soruları kpss kursuna gitmiş biri için yapılabilecek düzeydeydi. Üniversiteden mezun olduğum halimle yapamazdım çoğunu.. ama yine de kolay değildi.
Mevzuat kısmına sadece 5510 ve resmî sitesinden bakmıştım yapabildim sayılır ama genel kültür kısmı beni zorladı. Hatırlayamadım çoğunu. Genel kültür kismindan barajı geçemeyip sözlüye cagirilmazsam çok üzülürüm. -
@hks999 ben de aynı şeyi düşünüyorum böyle bir sunavda neden o şekilde genel kültür hazırlanır bilmiyorum sonuçta hepimiz kpss ye girdik belli bi koşulu sağladık
-
@foreveralone akarsu aşındırma şekillerinden değildir, hangi rüzgar sıcaklığı artırır, istanbulda kurulan pandemi hastanesinin adı, atatürk''ün askerliği bıraktığı ya da bırakmadan yaptığı son kongreydi sanirim tam hatırlamıyorum soruyu ,millet vekili sayısı ne zaman 600 oldu, sgk kanunu hangi bölümde yer alır kanunda, 2010 yılında kamuda çalışmaya başlayan biri hangi kurumda sigortalı sayılırdı gibi bir soru ,hangi antlaşmaya dayanarak işgal edildi ulkemiz, fatih sultan mehmet zamanında yasayan bilim insanı
Şimdilik aklıma gelenler bunlar -
@foreveralone ve genel kültür bir ay bakmayınca unutuluyor yani ben unutuyorum en azindan. Sınavdan sonra çok Uzuldum keşke biraz daha baksaydım diye
-
@profesör evet ben söyledim görevliye yanlış soru cevap şıklarda yok diye o da fotoğrafını falan çekti sorunun.
-
Alan sorularından anova şartları, çoklu bağıntı tespiti, orneklem büyüklüğünü neyman atama ile hesaplamasi, bayes li bir soru, normal dağılıma ilgili hangisi doğru değildir, güven aralığı genisligine etki eden faktorler, olasılık sorusu vardı şimdilik bunlar aklıma geliyor . Sizinde varsa hatırlarınlasınız paylasirsaniz sevinirim
-
Uyum iyiliği testinin ismini soruyordu bir soruda da, moment üreten fonksiyonu nedir, dönüşüm hesabı vardı y=x² ise y nın olasılık y.f. nedir
-
X ve y bağımsızsa hangisi doğrudur diye bir şey vardı
-
@hks999 teşekkür ederim ben bu kadar bilgi beklemiyodum yorum bekliyodum yanıldım kpss den farkı kalmadı
-
@foreveralone evet o soru son öncül hariç doğru dedim ama ne kadar doğru bilemiyorum