Halkbank Müfettiş Yardımcılığı, Uzman Yardımcılığı, İç Kontrolör Yardımcılığı Alım İlanı 2020
-
Şu sinav sorularının yarısı "doğru" yapan kisiler gerçekten haketmistir gözümde. Bankaya uzmanlik için her alanda gayet başarılıdır.
-
Size de koronavirüs soruları abartı geldi mi? Sınavda sıkılmaya vakit bile bulamadım orası ayrı ama bu soruları hazırlayanlar nasıl eğitimci anlayamadım.
-
Alan sorularından aklınızda kalanlar var mı?
Borçlar hukukunda zamanaşımı
temerrüt faizi sorusu
Mal beyanında bulunmama cezası
Bankalar hakkında kim idari düzenleme yapar gibi bir soru vardı.Hazine ve Maliye Bk./Sayıştay/Spk
Pazar araştırmalı bir soru vardı.
Cayma hakkı ne kadar sorusu. 1000/2000 -
@longtermjobless özellikle çarpraz mı gidiyor yoksa diye düşünüp soruyu 15 kere okudum böyle bir şey yazmıyordu maalesef
-
Merhaba arkadaşlar,
Bir Halkbank çalışanı olarak sınava ben de girdim 2 ay sonra ünvanda yükselme sınavı için bir referans olması açısından soruları görmek istedim.
Sorular cidden değişik bir tarzda hazırlanmıştı. Özellikle genel yetenek kısmı çok zaman alıcıydı. Muallakta olan sorular vardı mesela x,y,z araçları ve istasyon sorusu muhtemelen iptal edilecektir. Zaman maalesef büyük bir problemdi genel yeteneğin son 10 sorusunu sallamaya bile fırsat bulamadım. Genel olarak bir ayarsızlık vardı genel kültür kısmında. Alan bilgisi bence olması gerektiği gibiydi, çok kolay sorular da vardı
zor olanlar da.Ben barajın düşeceğini hatta soruların yarısını doğru cevaplama kriterinin de duruma göre esnetilebileceğini düşünüyorum. Daha önceki sınavlarda da benzer durumlar olmuştu.
Halkbank genelde sınavı kazanmış olanları mülakat aşamasında elese bile bir alt pozisyon için teklif götürüyor. En azından son iki sınavda bunu çoğu kişi için yapmışlardı(Müfettişliği kazanıp mülakatta elenenleri iç kontrolörlüğe, iç kontrolörlükten elenenleri uzman yardımcılığına, uzman yardımcılığından elenenleri servis görevlisi olarak gişeye gibi). O yüzden referans olayına çok fazla itibar etmemenizi öneririm. Ben alımlarda liyakata, bilgiye ve kendinizi ifade etme biçiminize önem verildiğini düşünüyorum. Sonuçta burası bir devlet kurumu olabilir ancak neticede bir banka ve kar etmek üzerine kurulu. Mülakatta kendini gösteren ve bir şeyler yapabileceğine inandıran birini banka emin olun bırakmak istemez.
-
Kpss a kısmını çok kolay halletim ama işletme ve bankacılık çok alakasız yerlerden sormul. İngilizceyi mecburen salladım ki zaten süre yetmezdi bilsem de. Genel yetenek robot ve park sorusu illallah ettirdi ama dükkan sorusunu zor da olsa yaptım.Kpss a öğrencisi olarak 82 aldım ama barajı geçsem yeter diyebileceğim bir sınav oldu..
-
@rybzinski, içinde söyledi: Halkbank Müfettiş Yardımcılığı, Uzman Yardımcılığı, İç Kontrolör Yardımcılığı Alım İlanı 2020
Alan sorularından aklınızda kalanlar var mı?
Borçlar hukukunda zamanaşımı
temerrüt faizi sorusu
Mal beyanında bulunmama cezası
Bankalar hakkında kim idari düzenleme yapar gibi bir soru vardı.Hazine ve Maliye Bk./Sayıştay/Spk
Pazar araştırmalı bir soru vardı.
Cayma hakkı ne kadar sorusu. 1000/2000Ek olarak
Hangi kıymetli evrak soyuttur. Çek,konşimento,pay senedi
İşçilerin deneme süresi hangi şartta uzatılabilir gibi bir soru. -
@rybzinski
İflas masasının kanuni temsilcisi: iflas idaresi, iflas fairesi, icra dairesi gibi.. şıklar vardı
IMF borcu ne zaman bitmiştir
94 Kararları arasında hangisi yoktur
Yeni Ekonomik Programla ilgili hangi sektör için plan yapılmamıştır gibi bi soru vardı
Bütçe hazırlanırken gözetilen sıra
Üretici tüketici rantı sorusu
Keynezyen görüş değildir sorusu
IS-LM-BP tam sermaye har. esnek kurda genişletici para pol. sonucu ne olur
Borçlanmadan birkaç soru vardı ama hatırlamıyorum -
@rybzinski ek olarak , bankanın bağış sınırı, monopol gücü hesaplamasi , tüketici üretici rantı , cari oran yorumlaması , monopol piyasasında olamayacak eşitlik,birincil fazla hesaplaması ,şüpheli alacak kaydı,amortisman hesaplaması,aralıklı envanter ..
-
Facabookta bir arkadaş yazmış çoğu soruyu bırakayım buraya.
Doğru cevaplarda emin olup yazan olursa güzel olur.
1.banka sırlarının açıklanmasında şikayet koşulu aranmayan yabancı kişi
2.kredi kartı çalma suçunda ceza verilmeyen aynı evde oturan kardeş
3. Bağış yapma limiti özkaynakların binde 4 ünü aşamaz
4.reel nom faiz eşleştirme
5.94 krizi ücretlerin durdurulması
6.mb borçlanma araçlarını birincil piyasadan alamaz
7.lerner endeksi 0.25
8.cari hesap
9.vakıf kurma
10.keynesyen iktisat tam istihdam dengede değildir
11. Üretici tüketici rantı 75
12.monopolcü rekabet negatif eğimli olması
13.sdr
14.gsmh>gsyih
15.iflas idaresi kanuni temsilci
16.11. Kalkınma planı sektörler (savunma sanayi, turizm, inşaat, tarım, dijitalleşme)
17.eşyaya bağlı olmayan çek
18.SDR
19.birincik açık 213
20.ricardocu denklik
21.kartel tröst sorusu
22.açık maliyet (bina teçhizat gideri)
23.heckscher ohlin (sermaye stoğu sorusu?)
24.olumlu görüşü alınan şıklarda hazine bakanlığı spk olan soru?
25.zamanaşımı 10 yıl
26.açık piyasa işlemleri,zorunlu karşılık, kredi tavanı dolaylı mb araçları
27.tobin değeri
28.sermayenin başabaş noktası?
29.borç senetleri
30.hapsile tazyik (mal beyanında bulunmama)
31.tazminat davası
32.uzun dönem anapara taksit faiz sorusu?
33.amortisman ayırma 8000
33. Satılan ticari mal maliyeti 150000
34. Yiyeceğin marjinal faydası?
35.gsyih hesaplama (ücret faiz rant ve kar değerlerinin toplamıydı)
36.milli gelirde artış sorusu (mpc 0,7 vrgi oranı yüzde 10?)
37.piyasa değeri/defter değeri olan şıklı soru?
38.cari oranın 1 den küçük olması durumu
39.bilanço usulüne göre defter tutanlar (envanter, yevmiye, büyük defter)
40. Yurtiçi satışlar alacaklı
41.konusu kalmayan karşılık?
42.garantili, çizgili çek?
43.bonoda hangisi bulunmaz?
44.Aktif rasyo hesaplaması (bankanın kredi hacminin artması kredi miktarının artması taksit sayısının artması vardı)
45.İş hukuku sorusu?
46.ticari banka kaynakları (şıklar : özkaynaklar, diğer mevduat, mevduat, likit varlıklar)
47.gsmh büyüme sorusu
48.tam sermaye hareketliliği esnek kur
49.Sermaye hasıla yatırım katsayısı?
50.Bütçe süreçleri (orta vadeli program-orta vadeli mali plan-bütçe çağrısı-bütçe gelir teklifi-bütçe kanun teklifi)
51.merkez bankası fiyat genel düzeyini düşürmek için hangisini kullanmaz
Şıklar:repo,kesin alım,açık piyasa işlemleri,reeskont yükseltme, zorunlu karşılık düşürme
52.ımf ye olan borcun bitme tarihi 14 mayıs 2013
53.gelir vergisi oranları 2020 15,20, 27,35,40
54.Gizli yedek akçe
55.covid 19 uygulaması sorusu? Marjinal maliyet ve ortalama maliyetli olan
56.monopol tam rekabet oligopol piyasalarında üretilen ürünler? -
@rybzinski ek olarak,
KİTlerin özelliklerinden değildir ve güçlü paranın ne anlama geldiği soruları vardı -
Arkadaşlar cevap anahtarı falan yayınlanıyor mu sorulara nasıl bakacağız?
-
@MiraKar sorular yayinlanmiyor dolayısıyla cevaplara da bakilmiyor kim ne hatirlarsa karşılaştırma yapabilirsin sadece
-
Arkadaşlar kitapçığa salon no yanlış yazmışım sanırsam bir sorun olmaz değil mi ? Hava çok sıcaktı klimayı açmadılar bir yandan zaten heyecan var Öldük öldük dirildik resmen. Pek ümitli değilim ama yine de işte insan bir acaba olur mu ya diyor. Hepimiz hakkında hayırlısı olsun inşallah
-
@rybzinski kendilerine ait bina makine teçhizat dediği için bu yatırım mallarına herhangi bir ödeme yapılmaz aksine bu yatırım mallarından elde edilebilecek gelirden(Kira) vazgeçilmiştir sanırım örtük maliyet olacak
-
@bisisorucam Sınavın açıklanması Kaç ay sürebilir ortalama olarak ?
-
@stackelberg En fazla 2 ay sürer bana göre. Bankanın önünde bu sene Ekim ayında yapılacak ünvanda yükselme sınavı olduğu için sonuçların Ekimden önce açıklanacağını düşünüyorum. Ocak, en kötü ihtimalle Şubat gibi de süreç tamamen sonuçlanmış kazanan arkadaşlar işlerine başlamış olur tahminimce.
-
Arkadaşlar İngilizceyi ne yaptınız? Genel yetenekle bir olmasından dolayı süre sorunu yaşadınız mı? Çok bankacılık terimi vardı. Önceki banka sınavlarına girdiyseniz sizce zorluk derecesi nasıldı?
-
Keşke ziraat acsa
-
@bisisorucam teşekkür ederim ünvanda yükselme sınavında başarılar dilerim