Halkbank Müfettiş Yardımcılığı, Uzman Yardımcılığı, İç Kontrolör Yardımcılığı Alım İlanı 2020
-
@çölkaplanı bende 4 deltalı yaptım umarım öyledir
-
@çiçek 1/2 kök gy di sanırım tam hatırlayamadım
-
@mffttşadayı hocam soruyu hatırlıyormusunuz y nin türevini mi istiyordu
-
@çölkaplanı hocam ben de sizin gibi düşündüm sınavda sanki iki şık aynıydı 4 deltalıydı ve değişkenleri de aynıydı
-
@nrpsmf aynen ben de oyle gordum
-
@çiçek türevini alacaktik
-
@john peki hiç yenin türevini alın diye bir şey var mıydı
-
@çiçek evet marjinali soruyordu. Marjinali bulmak için türev alınır
-
Vergi hukukunda bir de menkul sermaye iradı sorusu vardı, hisse senedinin kuponsuz olarak satılması olan seçenekti cevabı.
İktisatta monopol piyasa için söylenemez diye bir soru vardı , MR nin ar’ ye eşit olması ya da kesişmesi gibi bir seçenek yaptım.
İş hukukunda ücret alacaklarında zaman aşımı 5 yıl olan bir soru daha vardı.
-
Heckscher-Ohlin Teorisi olan soruyu ne yaptınız arkadaşlar? Cevabı hatırlayan var mı?
-
@mffttşadayı o zaman yg nin ayrı ayrı türevi alınmaz mı
-
@dukeofcambridge hocam soruyu hatırlıyorum A ülkesi her iki malda da üstündü ben osoruyu mutlak üstünlük teorisine göre çözdüm ve ticaret yapılamaz şıkını işaretledim ama hata yaptım sınavdan çıktıktan sonra fark ettim
-
@çiçek teşekkür ederim. detayını tam hatırlayamamıştım sorunun.
-
@çiçek hocam zaten marjinallerde 1.der turev alinir
-
@john evet hocam
-
Arkadaşlar ikinci oturumda maliyet üzerinde ℅30 zarar edilmiş 300 tl zarar olmuş ve satış fiyatını istiyordu bu soruyu çözen varmı
-
@çiçek yani yazmasina gerek yok
-
@john evet hocam orda çözüm yolunu hatırlatmaya çalıştım
-
@çiçek hocam o soruda mal sermaye yoğundu. Soruda sadece sermaye stokunu dikkate alacaktık öyle düşündüğümüzde a ülkesi b malına o sermaye yoğun malı ihraç ediyordu. Tek mal var ortada.
-
@çiçek 700 hocam cevap. Çözüm basitti malın maliyetine 100x desek yüzde 30 zararla sattığı için 30 x düşük fiyata satar. Yani satış fiyatı 70x ti. soru bize 30x i 300 olarak vermiş zaten ordan x 10 geliyor. Satış fiyatı da 70x den 70 çarpı 10 700 geliyor