21 - 22 Kasım 2020 İdari Yargı Hakimliği Sınavı (Mezun)
-
@efe_yakup
3 aylık dese sorunun anlamı kalmazdı hocam yanlış anlamayın lütfen niye tartışalım hocam çok iddaalı girmedim sınava zaten alan bilgilerimle şansımı denedim fikirlerimizi söylüyoruz sadece neden tartışma olsun. bana sınavda net geçici vergiyi çağrıştırdı bir maliyeci olarak. ama dediğiniz gibi atladığım gibi kelime olabilir veya yanlış anlamışımdır o sıra. hayırlısı olsun inşallah. -
Arkadaşlar ben medenideki sorunun cevabının alt vasiyet olduğunu düşünmüyorum. Soruyu tam hatırlayan varsa yazabilir mi? Benim hatırladığım halı koleksiyonunu birine bırakıyordu. O kişiye de bu koleksiyondan bir halıyı başka birisine devretmesini istiyordu. Bu tek halıyı alacak kişiye yapılan vasiyeti anladım ben bundan dolayı alacak vasiyeti yaptım.
-
@city-of-justice vardi net hatirliyorum. Vergi mahsubu ise eğer cevap, verginin en zor sorusu bu soru olur.
-
@kamuadayı
Eyvallah kardeşim. Hepimizin hakkinda hayirlisi -
@kamuadayı merhaba . gelir vergisinde kazandığı o yıl içerisinde vergilendiriliyor diyor. Başka birisi kazandığı vergilerden takip eden yılda vergilendiriliyor diyor . Bu ikisi arasındaki adaletsizliği gidermek için ne yapılıyor diyor . Herkes geçici vergi dediği için yanlış kabul ettim ben. BEnim düşüncem o sene içerisinde ödediği için (peşin ödenen vergi ve fonlarhesabına aktif kayıt karşısındaysa pasifte ödeyeceği vergileri (hesaplanan KDV diğer KDV) mahsup eder diye düşünmüştüm . Yarın cevapları görürüz rahatlarız inş.
-
@atillaa
valla soru kalıbını hiç hatırlamıyorum hocam uzundu biraz o an okuduğumda geçici vergi net gibi grldi bana işaretledim. ne zaman açıklanıyor sorular bilmiyorum. dediğinize göre yarın açıklanıyor. yarın öğreniriz zaten dediğiniz gibi. hayırlısı olsun herkes için. -
@trkunc hocam 79 un dağılımı nasıldı
-
@kamuadayı herkes yarın dediği için öyle dedim kardeşim ben de ben imliyorum . Uzun aradan sonran girdim . Sistem nasıl bilmiyorum
-
@atillaa vergi sorusu yarın sorular açıklanınca da çok tartışılacak sanırım. Ben bunu enflasyon etkisi olarak yorumlamıştım tanzi etkisi yani. Bir işçinin gelir vergisi stopajla alınıp her ay devlete ödenirken, kurumlar vergisi mükallefi sonraki senenin ortasında ödüyor. Vergiyi doğuran olay ile tahsil arasındaki süre işçinin aleyhine kv nin lehine. Bu adaletsizliği gidermek için ne yapılıyor diye sorulmuş. Ki kurumlar vergisinin sonraki yıl ödenmesinden kaynaklı tanzi etkisine uğramasından dolayı geçici vergi çıkarıldı. Geçici vergi yaptım. Yarın görücez.
-
Acayip şekilde tırsıyorum zaman sorunsalı yaşadım minumum 84 civarı doğrum var maksimum 88
İlk sınavda 50 tane işaretlemeyi sonlara bırakıp matematik hariç biraz hızlı yaptım sonra geri dönüp kontrol ederim dedim ama matematiğe öyle daldım ki son 5 dakika dediğinde 3 matematik sorusu vardı zaten doğrudur deyip matematikle çözmeye çalıştım çözemedim
Kaydırma fikri beni acsyip tırsdırıyor çünkü ben şu gelir vergisi ölüm 4 ay denilen soruyu bir türlü hatırlayamıyorum biraz detaylı hatırlayan var mı soruyu sevaba girer bildiğin panik olmaya başladım hayırlısı -
@vi̇nni̇e-jones
Gerçi bu soru ikinci sınavdı rahatladım paniğimi mazur görün bu konu beni korkutuyor kayınçom : olm zaten kaydırma yaptıysan hakim olma dedi :)))) -
@vi̇nni̇e-jones
valla 4 ayı ben de hatırlayamadım -
@azy Kesinlikle tanzi etkisi fikriyle yazılmış soru, enflasyon karşısında devletin alacağını korumak için.
-
@vi̇nni̇e-jones 4 ay gelir vergisi beyannamesinin (mirasçılar tarafından verildiğinde) beyan tarihi. öyle bir soru ben de hatırlamıyorum açıkçası
-
@adanalı hocam önceki gün vergi sorusu çözmüştüm. 4 ay olmayabilir. Hafızam yanıltmış uydurmuş olabilirim. Vergide 14.soruyu bulalım o zaman
-
@azy çok teşekkürler elinize sağlık
-
@azy hangisi siyasi haktır diyor cvp: dilekçe hakkıydı
-
@azy 14.soru defterleri yazı ile daireye getirmesi isteniyor.
-
@mülkiyeli-1 Helal olsun. vallaha unutmuştum ya
-
@mülkiyeli-1 tebrik ve teşekkür ederim. Geçen kaymakamlıkta da ben derlemiştim soruları. Yine araya eski çözdüğüm bir soruyu eklemişim hatırlamayınca. İnşallah sınavda da öyle yapıp cevap anahtarına önceki soruları işaretlemiyorumdur.