21 - 22 Kasım 2020 İdari Yargı Hakimliği Sınavı (Mezun)
-
@gzm-0
Geçen senin netlerine bakınca sınavın daha zor olduğunu varsaybiliriz bundan dolayı 2019 ile karşılaştırma gereği duymadım. 2018 netlerine çok benzer bir durum var bu sene. Ama diğer sınavlara baktınız mı bilmem ama bu yıl ben bildiğim gördüğüm çoğu sınavda ortalama yükseldi. Ben çalışan biriyim ve esnek çalışma kısıtlama vs benim için büyük fırsat oldu. Özellikle kpss şartı aramayan kaymakamlık, sayistay ve idari yargı sınavlarna halihazırda çalışan bir çok kişi giriyor. Şimdiye kadar açıklanmış sınav sonuçlarına bakın bence ciddi bir etkisi var yeni durumun. -
@gugukkusu1 son alımda Ankara hukuk mezunu bir arkadaşım adlide ilk 20de idaride ilk 30da olmasına rağmen ikisinden de elendi. İdaride iibf kotası olması hukukçular açısından avantaj gibi gözüküyor ancak komisyon sayıyı geçen sene olduğu gibi doldurmayabiliyor. Geçen seneki idari yargı birincisi hukukçu olmasına rağmen elendi örneğin. İdari yargıda referans seviyesi olduğunu düşünüyorum. Bu seviyenin altında kalanlar eleniyor. Hem adliyi hem de idariyi kazanan birini alacaksa komisyon idariye alıyor diye biliyorum.
-
@gzm-0 Açık ve net söyleyim 55-26 dışta kalacak ancak 61-18 yapan mülakat listesinde olacak. Tüm istatistiki veriler bunu gösteriyor.
-
Şimdi herkes 300. Kişinin netlerini konuşuyor da kimse de demiyor ki bu 300. Adam kaç kişi olacak . 85 doğrusu olan adam ile 79 doğrusu olan adam arasında sizce kaç kişi olur ?
-
@rengvah En fazla 100 kişi vardır. 85 yapan 175. olsa 79 yapan 275. falan olur tahminim bu yönde.
-
geçen seneki 24-54 durumundan yola çıkarak herkes 78 diyor ama alan ağırlıklı bir alt banta olamaz mı ? 58-19 veya 57/20, 2018 ile 2019 arasındaki SS ne oldu da SS puanları böyle fark ettiriyor belli değil.
-
@adanalı Bu sene en kötü 79 kurtarır daha da aşağısı olmaz zannımca.
-
arkadaşlar hem adli hem idari yazılı sınavı geçip de adli yargı mülakatını kazanan birine rastladınız mı hiç? geçen sene idari yargıda mülakata kalan ilk 300 de kaç hukukçu vardı bilen var mı?
-
@oğuz-kağan Millet hatırlamadıklarını da doğru kabul ediyor. hayırlısı diyelim. sınav uyuyamadan sınava girdim ve maalesef boş bırakmadığım türkçeyi batırdım. kendime o kadar kızıyorum ki...
-
@adanalı Maalesef öyle tipler her zaman var. Yine iyi yapmışsınıf sakın bırakmayın seneye yüksek ihtimal kazanırsın.
-
Arkadaşlar merhaba, idari mülakatından elenmiş biri olarak, alan ağırlıklı (58-20) 78'in bu sınavı kazandıracağını düşünüyorum. Ben de 60-22 ile beklemedeyim.
-
İnternetteki netleri ciddiye alıyor musunuz gerçekten? Kendi adıma hatırlamadığımı yanlış kabul ettim. Doğru kabul etmiş olsaydım referana arardım fellik fellik. Adam 60 - 20 mülakata kalır mı diyor? Şaka mısınız yahu siz. Kendinden emin biri bunu sorar mı hiç?? Soruyor çünkü doğrularından emin değil.. Bu yüzden kendini bilen insanlar moralini bozuyor oysa yapılan listelerde en azından yarısının fazladan birkaç net söylediklerini hesaba katın.
2018-2019 konusunda da sanırım 2018'den sonra ÖSYM ders bazında standart sapma usulüne geçmişti, öyle söylenmişti. O yüzden 2019'u baz almakta yarar var.
Ve son olarak şu sınav kolaydı bence yüksek kapatırcıları da ciddiye almayın. Uzun süre çalışıp bunun 4 ayında ciddi çalışan bilmem kaç yıllık avukat arkadaşım İYUK'taki en basit soruyu yanlış işaretlediği için kendine kızıyor günlerdir. Aynı şey benim için de geçerli. Borçlar hukukunda ödemezlik defi diye bas bas bağıran soruyu tartışma defi diye işaretledim. Tek işaretleyen de ben değilimdir. Yani sınav kolaydı evet, kolaydı ama genel çerçeveye bakınca yine 77 - 81 bandına yığılmış insanlar.
Arkadaşlar ÖSYM yi hafife almayın. 1 saatlik sınavın ilk yarım saati sizi öyle bir uyutur ki son yarım saatin son dakikasında isminizi yanlış yazarsınız.
Sınav diğer tüm sınavlar gibiydi. Zor da olsa kolay da olsa yine ve yine her zaman olduğu gibi 80 - 83 arası bir puanla kapayacak. Değil pandemide çalışmak 2 yıl boyunca çalışan 100 bin kişi de getirseniz sonuç bu olacak.. Şaşmaz..
İstatistik diye bir şey var. Açın geriye dönük bütün idari yargı sınavlarına bakın görüo görebileceğiniz puan aralığı hepsinde böyledir. Aşağı düşer, ama yukarı çıkmaz..
-
Çevremde kim varsa 80 üstü yapmış kaymaksmlık ve sayıştay sınavından göründüğü üzere hakimlik sınavıda yuksek kapatacak gibi duruyor 81-82 benim tahminim.medeni hukuk iktisat maliye dışında sıkıntılı bir bölüm yoktu. Sayıstaydan sonra 10 gun bakarak( hukuk alt yapım iyi) 59-22 ile beklemedeyim.78 79 biraz rüya gibi. Umarım 78 ile kapatır herkesin gönlüne göre olsun..
-
@saitulukurt Ben ve arkadaşlarım 99 bekliyoruz gibi girizgah yapıp daha sonrasında 10 gün bakmayla 81 yaptım diyerek nasıl bir Troll olduğun apaçık ortada. 10 gün bakmayla kazanılacak olsa aylardır calismaya gerek yok kardeşim:)
-
@saitulukurt Dikkat et kardeşim 59-22 ile dışta da kalabilirsin 61-18 daha baskın çıkar.
-
@jasisss güzel arkadasım sayıstayda da senin düşüncedeydik ösym standartını bozmak dedik her zaman 64-65 ile kapadı denildi. 2018 sınavı hariç 2 sınav tek sonuç vardı 68 civarı kapadı sayıstay. 2020de öyle olmadı 68 69 ile kapadı. Bu sınavda buna benzer bir şekildi 2 3 doğru fazla kapatacak 80-81 doğru alan ağırlıklı 79 olabilir.
-
@oğuz-kağan justise arkadasım neden kimsenin düşüncesine saygı göstermiyorsun ben düşünce mi söyledim kaldıki kaç yıldır süreçteyim biliyor musun ? Sayıstayda vergi ağır geliyor vergiye yuklenmiştim sayıstaydan sonra ıyuk hmk ve ceza çalıstım.sınav sonucu açıklandığında 81 netim yetecek mi inan bilmiyorum ama burda şeref ve namus sözü veriyorum sınav sonucumu paylaşmaya hazırım.
-
@jasisss, içinde söyledi: 21 - 22 Kasım 2020 İdari Yargı Hakimliği Sınavı (Mezun)
için de geçerli. Borçlar hukukunda ödemezlik defi diye bas bas bağıran soruyu tartışma defi diye işaretledim. Tek işaretleyen de ben değilimdir. Yani sınav kolaydı evet, kola
Hocam, SS konusunda konuşacak olursak, yanlışların tek bir veya en az alana yığılmışsa SS açısından olumlu diyebilir miyiz, zira benim iktisat, mat ve türkçede yanlışlarım. diğer derslerim full veya 1 eksik
-
@oğuz-kağan eyvallah ustat, kısmetten öteye geçilmez tabi, seneye son şans zaten. yaşa takılıyoruz. Çok şükür bir işimiz var ama idealler uğruna bu mücadele
-
@oğuz-kağan her şeyi bırakalım affınıza sığınarak söylüyorum sidik mi yarıştıralım senin net benim net hesabımı yapalım sayıştayda şok yaşandı burda herkes hazırlıklı olsun düşüşü kötü oluyor özetle durum tespiti yaptım sen 61-18 yaptın diye bunu baz alarak arkamıza mı yaslanalım anladığım kadarıyla sadece idari yargıya hazırlanıyorsun ösyminin yaptıgı tüm sınavlara giriyorum ve fikrimi paylaştım. Umarım 78-79 ile kapatır art niyetle yazmadım ama siz hemen sadıraya geçiyorsunuz ilk olmadım sanırım sonda olmayacağım.alan ağırlıklı 79 netinizle inşAllah kazanırsınız