21 - 22 Kasım 2020 İdari Yargı Hakimliği Sınavı (Mezun)
-
@saitulukurt aslında bu sınavda kanunlardan bayağı ters köşe yapıldı, Türkçe ve tarihte de kafa karıştırıcı sorular vardı, insan hakları, tr ekonomisi falan zordu yani. Ama anayasa ve iktisat kolay gelmişti bana. Zaten 71,50 de yani sınırda kaldım. Hakimliğe girmedim bu sene Sayıştay'a da. Yorum yapamam o yüzden ama hakikaten tüm sınavlara bakınca ki buna kpss de dahil millet artık sağlam çalışıyor.
-
58-24 ile çok rahatken artık tereddüt ile bekliyorum
-
@saitulukurt Kardeşim sübjektif değerlendirmeler yerine objektif verilere bakacaksın. Tarihin en zor kaymakamlık sınavı 2018 yılında yapıldı çünkü baraj olarak adledilen 70 barajı ve üstünü yapan ilk 400 kişi çıkmadı. Kalkmış 2020 tarihin en zor sınavı diye sübjektif değerlendirme yapıyorsun var mı elinde objektif veriler yok halen algı peşindesin el insaf yahu el insaf.
-
@ozbekfrkn Niye tereddüttesin ki nokta atışı belirteyim 240. olacaksın inşallah.
-
@oğuz-kağan valla üstad Facebook telegram burası havada uçuşuyor, tabi ne kadar güvenilir tartışılır
-
Gerçekten de tarihin en zor sınavıydı, demek fazla iddialı oluyor. Kaymakamlık gayet sınırda kapatmış, sayıştay için pek fikrim yok ama o da olsun olsun 1 - 2 soru fazla olsun onun sebebini de kpss sınavına yakın zamanda yapılmasına bağlıyorum çünkü tamamen kpss ile birebir aynı dersler ve konular var. O nedenle ne kadar çalışılmış olursa olunsun yine geçen yıllarla aynı düzeyde kapatacaktır. Pandemide herkes çalıştı diyorsunuz ama zaten pandemi olsa da olmasa da ciddi manada çalışan bir kitle her zaman var.
Ortalama 15 bin kişinin girdiği bir sınava aylarca çalışan 300 kişi yok mudur sanıyorsunuz? Var. Her zaman var. Ama her zaman da aynı puan civarında kapatır. Tekrar ediyorum 15 bin kişi de girse 150 bin kişi de girse, pandemi olsa da olmasa da yine aynı puan düzeyinde kapatır.
1 fazla 1 eksik olur.
-
@oğuz-kağan bak güzel kardeşim ben girdiğim sınavlar hakkında yorum yapıyorum sen ise sağdan soldan duydugun şeylere göre. 2018 sınavı dolmadı.emin ol 2018 in Türkçesi şaka gibiydi tr eko 10 sorudan 4 ü zaten cıkmıs soruydu. Sistem değişikliği yuzunden o yıl öyle oldu.hazırlanmadığım halde 500 küsürüncü olmustum bu yıl 3 deneme pisyasadaki bilenen soru bankaları neler bitirdim 700 küsürüncü oldum hoş Türkçe yaktı ama. Gerçekten 3 sınav için konuşuyorum pandemiden midir bilenmez sağlam bir kitle var.bu sene farklı oldu. Sayıştayda alan ağırlıklı netim yetmedi :)nasip
-
@ozbekfrkn 2018 Kaymakamlık sınavında birebir şahit oldum hatta facede çocuğun biri ismini vermek istemiyorum akp köpeği öyle bir trolledi ki milleti herkes sınavın birincisi olarak beklerken bu köpek sınava dahi girmemiş. 2018 kaymakamlık sınavı malum dillere destan olacak sekilde kapattı. Demem o ki bu zamanda kimseye güvenilmez Troll dolu her tarafımızda.
-
@jasisss inşAllah öyle olur hep beraber mülakata kalırız
-
@saitulukurt Sıralamaların gayet güzel. Bence bırakma eğer illa ki istiyorsan 3 muhteşemden birini. Bugün olmaz yarın olur nasip kısmet işi. İnşallah mutlu sona ulaşacaksın gibime geliyor az önceki tatsız ifadelerim için özür dilerim kardeşim. Allah yolunu açık etsin.
-
2018 yılında yapılan kaymakamlık sınavının düşük kapatmasınin en önemli nedeni yeni anayasa değişikliği ve buna bağlı olarak piyasada kaynak yetersizliği idi. Ayrıca bazı hocaların tahminlerinin doğru çıkması tamamen elindeki veri ile ilgili. Bahsettiğiniz hocayı ben de dinledim 78 civarı beklentiyi cok daha sınırlı bir veri ile açıkladı. Neyse uzatmaya laf kalabalığı yapmaya gerek yok.
Özet olarak bu yil çok sağlam rakiplerin olması, dikkatinizi çekmeye çalıştığım nokta bu. -
Sayıştayla hakimliği kıyaslamak hiç doğru değil.İkisi de tamamen farklı sınavlar. 2018,2019 ve 2020 sayıştay sınavlarına girmiş ve kazanmış birisi olarak bu sene ki Sayıştay sınavı bariz kolaydı ve kpssden hemen sonra olduğu için yüksek kapattı.(muhasebe hariç) 2018,2019 ve 2020 idari yargı hakimliği sınavlarına girdim.2018 mülakattan elendim,2019 450.oldum.2020 ise 59-60 23 ile sınav sonucunun açıklanmasını bekliyorum.Bu sene hakimlik sınavı kolay değildi gayet standart ÖSYM sınavıydı.Açıkçası ben sınavı çok kaliteli buldum.Umarım bundan sonra hep böyle olur.Herkes hakkında hayırlısı olsun.
-
@oğuz-kağan 58-24 geçen sene 120 lerde falandı herhalde, siz 240 diyorsanız 80 den düşük olmayacak baraj
-
@oğuz-kağan önemli değil empati kurabiliyorum çok istiyorsun emeğinin karşılığını almayı inşAllahta alırsın. Ben sadece temkinli olmalıyızı ifade etmeye çalıstım sonra düşüşü kötü oluyor. 80-81 doğru ile kapatır derken ben 84 doğru yaptım 80-81 kapasın demiyorum ki. İnşAllah 78 ile kapatır.son olarak aynı taraftayız zaten. Heyecanını öfkeni sinirini kontrol etmelisin biri birşey diyorsa bir düşün karşı tarafı anla ne diyor ne demek istiyor. Salt savunma yapma ters gelebilir kırmadan anlat sende düşünceni.
-
@ozbekfrkn Hocam adı üstünde tahminde bulundum ancak siz objektif veri paylaştınız. Objektif veriyi her zaman baz almak gerekir. Hayırlı olsun bu arada.
-
@mülkiyeli-1 bence de oldukça kaliteli bir sınavdı. Daha önce de bahsettim, klasik ÖSYM sınavlarından olup insanı bir güzel uyutup en kolay sorularda dahi yanıltan bir sınavdı.
-
@oğuz-kağan her şeyin hayırlısı üstadım iki haftacık kaldı sabır diyelim
-
Sabır arkadaşlar az kaldı ya kaçla kapatacağı çok merak konusu oldu bu sınavın inşallah hepimiz mülakat görürüz ve mülakat grubunda mülakata dair tatlı tartışmalar içinde bulunuruz
-
Arkadaşlar bir şey söylemek istiyorum bu sene üç büyük sınavda peşpeşe geldi. 3 üde aynı anda çalışılıp kazanılcak sınavlar değil. Bir çok kişi seçim yaptı şahsen ben hakimlik ve sayıştayı seçtim. Çok şükür Sayıştayda yüksek bir puanla içerdeyim ve hukuk 15/0 yaptım zaten ceza iyuk ve hmk dışında ortak. Ama ortak olan konulardan gelen sorulara bakınca hakimlik ile sayıştayı kıyaslayamam çünkü sayıştay hukuku çok kolay kalıyor. Şahsi fikrim hakimlik tamam zor değildi ama kolayda değildi. Sayıştay yüksek kapattı çünkü muhasebe dışındaki üç alanda cidden kolaydı.Ama hakimlikte her alanda güzel eleyici sorular vardı.
-
@saitulukurt ne en zor sınavı abartmaya gerek yok. Diğer sınavlarla kıyaslamak doğru değil.