21 - 22 Kasım 2020 İdari Yargı Hakimliği Sınavı (Mezun)
-
@ozbekfrkn sapma az gelirse 1 2 puan civarı
-
@saitulukurt hocam artık ösym sapma üzerinde sınavlar yapıyor kaymakamlık hariç sayıştay sınavında 6 puan sapma geldi bana bu sınavda da 4-6 arası sapmalar gelecek diye düşünüyorum..
-
@lıvıngzeus hangi konularda sapma gelir düşünceniz nedir
-
@lıvıngzeus hocam 2 yıl öncekinde gelmemiş ya tekrarı olur mu ki diye dedim
-
@saitulukurt hocam ondan sonra değişti zaten ders bazlı gelmeye başladı geçen sene 83.60 gibi kapadı sertkan hocaya dediğimde o kadar artması imkansız falan demişti sonra netleri öğrenince sapma sistemi farklılaşmış demişti..
-
@frieddmann hocam ben geçen senede girdim bu sene ile kıyaslayınca medeni-ikmaliye-kolay olasada hmk diyorum her ne kadar vergi basit olsada vergi yapamayan ciddi bir kesim var o yüzden vergiden de sapma geleceğini düşünüyorum
-
@lıvıngzeus yani hmk ve vergi mi diyorsun
-
@frieddmann hocam sıralamam
1-ikmaliye
2-medeni
3-vergi
4-hmk şeklinde -
@lıvıngzeus ben de iktisat maliye. Vergi. borçlar ceza. hmk. medni
-
@frieddmann benim borçlar ve ceza yazmamanın sebebi hukuk mezunlarının bunları ibf gibi rahat yapmasından vergide hem ibf hem hukuk mezunları sıkıntı yaşıyor..+geçene sene 1 vergi doğrum arttı 1 hmk doğrum azaldı 96 kişi öne attı sıralamada o yüzden verginin kolay bile olsa sapmada önemli olduğunu düşünenlerdenim...
-
@lıvıngzeus iktisat maliye 7 soru var. Bunlar da ort. 3 çıkar. O yüzden burdaki sapma en fazla olur diye düşünüyorm. Normalde ben de vergi ve hmk derdim ama bu sene ikisini de kolay sormuşlar. Medeni hep sapma getirmiştir. Bu senede öyle olur. Bakalım hakkımızda hayırlısı
-
Merhaba ben de 10 alan dersinden 7 sini fulledim.
1- Anayasa
2- İyuk
3- Hmk
4-Borçlar
5- Ceza
6- Vergi
7- Vukİktisat-Maliye 4 yanlış.
Medeni 2 yanlış.
İdare 1 yanlış.2018 de ilk 10 daydım standart sapmadan 0.4 puan gelmişti.
Geçen sene sınava girmedim,standart sapma değişmiş sanırım, ders bazında oldu diye yazıyor yorumlarda. Bu şekilde düşünürsek çok alan dersi fullemenin standart sapmadan çok getireceğini düşünmeli miyiz yoksa zor dersleri fullemenin ss den çok getireceğini mi düşünmeliyiz mesela bu sene için bence iktisat-maliye ve medeni diğer derslere göre zordu, ayrıca yüksek puanlı olanların standart sapması düşük geliyor denmiş bir yorumda. Bilemiyorum 4 gün kaldı gerçi açılanmasına ve sınırda olup da stresle sonuçları bekleyen arkadaşlar varken bunu yazarak saygısızlık etmek de istemem ama yine de işte merak ediyor insan. Bana göre 2018 sınavının zorluğuyla birebir aynıydı. O yüzden 2018 e çok benzer bir sonuçla kapatacağını düşünüyorum açıkçası.
-
@fatih145 ben amatörce bir ss hesabı yapmıştım. şöyle izah edeyim. mesela iyuk en basit dersti diyoruz. 7 sorudan ham puan olarak bir aday enfazla 7,97 puan alabiliyor. bu ders basit olduğu için yoğolma üstlerde oluyor fe fulleyen maksimum puanı alıyor. orda sistem 7,97 ye sapma ekleniyor. atıyorum 8.5 olsun sen 8.5 u alıyorsun fullediğin için. ama ss çok olmadığı için 1 y yapan da 8.5 a yakın bir şey alıyor aralık çok olmuyor. bu hesaplamayı adli için yapmıştım ticaret bariz en zor dersti ve ss si çok yüksek. orda bu 7,97 herine 8-9 falan oluyor ve maksimumdan alıyorsun gibi bir durum vare. hatta bugüğn biraz daha araştıracaktım tekrar yazarım
-
-
Arkadaşlar,
Birincisi 2018 ve 2019 yılında 78 doğru ile kazanılmış,
İkincisi 2018'de asgari olarak 53 alan yeterliyken bu sayı 2019'da 54'e çıkmış, barajda alan sayısı 1 artmış ancak doğru sayısında değişiklik yok.
Gelelim 2020'ye, geçen yıl asgari 54 olan alan sayısı bu yıl taş çatlasa 56 olur, gk-gy geneli düşük yapılmış bu yıl hadi o da aynı gibi olsun asgari alan sayısına göre o da 24 e tekabül eder, bu durumda 56 24 kesin kazanır, hatta benim düşüncem 56-23, 57-22 bu rakamlar bile kesin. -
@lıvıngzeus bence de .
-
@vatandaş123 ilk 50 nin gkgy ortlamasını çıkardım bu listelere göre. 21-23 alan ise 59-61 yani ilk 50 dekiler hem alan ortalaması hem gk gy yaklaşık 2 şer net artmış. tabi bu listeler güvenilirse 79-80 alan ağırlıklı girecek diyorum ama ham puan 82 tahmini yapıldı ki o baya yüksek sanmıyorum
-
@vatandaş123 2018 için arkadaşlar 80 81 demedi mi?
-
@fatih145 2018 de netleriniz kaçtı
-
@saitulukurt vergi ve medeniden birer yanlışım var...