21 - 22 Kasım 2020 İdari Yargı Hakimliği Sınavı (Mezun)
-
@mambaa o 6 kişi nin kaçı iibf li bir bilginiz var mı bu konuda
-
20 - 58 benim de.
-
22 55 katkımız olsun
-
Dostlar İsmail Ercan hocaya mesaj attım tahminlerin yüksekliği ile akalakı. 1000 kişilik bir anket yapıldı ona göre belirledik ama yanlış da olabilir tabi dedi.
-
Buradaki anketteki son durum nedir
-
@ozbekfrkn ben geçen sene idari hakimlik sınavına girmiştim. aynı hoca geçen sene 84 doğru baraj diye tahmin yapmıştı, sonuç olarak 78 doğru ile kapattı. bu hocanın tahminleri hep ütopik oluyor. geçen sene hakimlik akademisindeki hoca hem ss'yi hem de barajı bilmişti. o hocanın bu seneki tahminlerini bilmiyorum, bence o hocanın tahminlerini baz alın.
-
Gercekten tahmın yürütmek çok zor umarım herkes emeklerının karsılıgını alır, arkadaslar sızce hakım yardımclıgı bu yıl gelir mi onda en azından daha fazla alımla şansımıs artabilir tabi iibf ve siyasal mezunları girebilirse
-
bence sınav geçen seneye göre bir tık basitti. bariz olarak zor olan tek alan iktisattı, onun dışında geçen seneyle eşit sayılabilecek hatta kolay diyebileceğimiz bir sınavdı. özellikle idari alan basitti. hedefi olan kime sorsam borçları cezayı fullemiş vergide en fazla 1-2 yanlışı var. ortak alanda da idarede 1-2 detay soru harici ortalama ve ortalama altı sorular vardı.
ama gidip de 85 doğruda kapatacak demiyorum, geçen sene 24-54'le 300. cü olundu. bu sene bunun 25-55 ya da 24-56 bandında olmasını bekliyorum. özellikle giren sayısının da 12 binlerden 16 binlere geldiğini düşünürsek 80 doğru gayet makul geliyor bana. tabi ders bazında standart sapma da çok önemli. mesela şu iktisat maliyeyi tam yapan kişiye çok ciddi fazladan puan gelir, ya da tarihte 10-12 doğruya ulaşan ya da türkçede vs. özetle çok fazla değişken var ama 80 doğru bandında kapatacağını düşünüyorum.
inşallah yanılırım ama pandemi süreci, işsizliğin had safhaya çıkması, özelde avukatlığın ölmesi gibi hususlar herkesi bu sınavlara kasmaya teşvik etti, kpss'de de gördük bunu kamu avukatlığında 93 alan kişiler bile branşta 150'li sıralara yerleşmiş gerçekten muazzam bir kamuya girme çabası var artık.
hakkımızda hayırlısı diyelim, inşallah erken açıklanır 21'ine kadar bekletmezler diyeceğim de bu sene sürekli tam vaktinde açıkladılar, hakimlikte de değişmez 21'ine kadar bekleriz gibi.
-
@ahmetozcelik35 İsmail hoca da akademi hocasıdır. Erhan hoca da 2000 e yakın öğrenci ile görüşerek baraj tahmininde bulunuyor.. 78 sınır alan ağırlıklı 79 ve üstüne yüksek ihtimal olduğunu söyledi yapılan yayında
-
Beni de ekler misiniz
Gk 25/26
O.a 32
İdari 30 -
Listeyi guncelliyormusunuz arkadaşlar
-
Facebook grubuna bir arkadaş 26/29/31 yazmış onu da ekleyebilirsiniz
-
Ortalama 60 alanın altına düşen yok. Bu sınavın düşük (80 doğru altı) kapatma ihtimali yok gibi duruyor buradan anlaşılan.
-
Arkadaşlar ancak yarın sabah listeyi guncelleyebilecegim.
-
@edekentli covid sürecinde sınava girenler daha düzenli ve disiplinli çalıştıklarını düşünerek ben de 80 altı olmayacak gibi düşünüyorum, ben de 82 ile beklemedeyim.
-
23 53 de benim doğrum var
-
Ben bazı konuşulmayan noktaları da söylemek istiyorum. Vatandaşlıkta 2014 seçimi ve anayasa şikayeti gibi kaliteli sorular geçen sene yoktu. Kimse anayasadan bahsetmiyor. İçtüzükten 1 temmuz soruldu yahu. Kim çalışırken danışma kurulu 1 temmuzu çalışıyor ? Karma komisyon sorusu da aşırı kalite ve zor soruydu. Yine seçimlerin yenilenmesi sorusu da fena değildi. Geçen seneki anayasa kek kere kekti ya. İdarede ise bombaydı. İhaledeki 5, dmk daki yol süresi, ve Şubat 2025 sorusu. Bunlar daha önceki hiçbir sınavda çıkmadı arkadaşlar.
-
@ozbekfrkn katılıyorum vatandaşlık anayasa idare ve iktisat geçen seneden bariz daha sıkıntılıydı . Diğer derslerden de matematik hariç geçen seneden daha kolay değil di sanki aynı seviyeydi .
-
@gk Kardeşim güncel liste paylaşacaktın öğlen oldu ya herhalde unuttun
-
@sgkemekcisi Vergi Hukuku geçen sene kekti ancak bu sene 6 tane spesifik soru vardı. HMK da zordu ve Anayasa da değişikti çok şükür ki Anayasa, İdare, İyuk ve HMK full.