21 - 22 Kasım 2020 İdari Yargı Hakimliği Sınavı (Mezun)
-
2019 İdari Yargı : 24/56 - 84 puan - Sıra: 200 başları
2020 İdari Yargı : 21/63 - ? - ?
Bence daha zor bir sınavdı. -
Soruları tek pdf yapan arkadaşımız var mı acaba?
-
@jasisss hatırlayamadığım 3 soru var, 3 ünü de yanlış kabul ediyorum. Geçen sene de 3 soruyu hatırlayamadığım için yanlış kanım ettim, 2 si doğru çıkmıştı. Piyango vurmuş gibi oluyor
-
18 - 63 beni de ekleyebilirsiniz.
-
Geçtiğimiz yıllarda da olduğu gibi forumda 40-50 kazanan yer alırken 250 kişi dışarda. Bu yüzden buraya bakarak çok iddialı konuşmamak lazım ama son yıllardan çok sapma olmayacağını düşünüyorum en fazla +1 olur baraj belki.
Benim merak ettiğim 300 kişiden 20 iibf'li max alınacak. Peki geçtiğimiz yıllarda bu 300 kişinin kaçı iibf mezumu kaçı hukukçu oluyor bilen var mı? Daha önce mülakata kalmış arkadaşlar aydınlatabilir mi?
Bir de şu an aramızda hukukçu var mı netlerini yazanlardan yoksa hepimiz iibf'li miyiz?
-
@azy 'geçen yıl 200 civarı İİBF 100 civarı Hukukçu varmış. 84 hukukçu 16 İİBF li almışlar.' Diye okudum hocam ne kadar doğru bilemiyorum.
-
@geliruzmanı07
İiBF kadrolarına dışarıdan gelenlere kota konmazken bizim kadrolarımıza mühendisi psikoloji mezunu adalet mezunu belirli seviyede girerken alanımızla ilgili olduğunu düşündüğüm idari hakimlik te kota adaletsizliği yanında sınavı kazanan oranı Bi o kadar iibf lehine yüksekken o 20 kişi yi de almamaları enteresan anlam veremiyorum yada veriyorum sahi jüristokrasi nin tanımı neydi? -
@azy hukukçuyum
-
@fkoseli yalnız ben geçen sene toplamda 60 kişi alındı, 20 iibf 40 hukuk diye duydum.. doğrudur yanlıştır bilemem
-
@vi̇nni̇e-jones Tanıdığım Danıştayda yahut idare mahkemelerinde görevli hakimlerin çoğu da iibf mezunlarının idari Hakimlik mesleğine kabulü konusunda hemfikir. Kota konması yaman bir çelişki, üstelik iibf lilerin sınavdaki bariz başarısı ortadayken fazlasıyla düşündürücü...
-
@mülkiamir1859 hocam benim iibf li arkadaşlar alınmasın ya da kota olsun gibi bir görüşüm yok, ancak her fakültenin başından itibaren verilen bir nosyon vardır .. bu hukuk için de iibf için de geçerlidir.. örneğin iktisat ve maliye soruluyor, geçen sene 7, bu sene 5 doğrum var.. sadece bir kitabın cevap anahtarını okuyarak girdiğim kpss maliyeden 2017 yılında p20 de Türkiye 2. si oldum.. ama özüne dair ne iktisatın ne de maliyenin hakim değilim.. yanlış anlaşılmasın her hukuk öğrencisi de bu nosyonu kaparak mezun olmuyor bu da bir gerçek..
ben o yüzden hem hukuk hem de iibf öğrencisi açısından bu nosyonun test edilebildiği bir sınav ve mülakat sisteminin benimsenmesi gerektiği kanaatindeyim.. -
@fkoseli Aslında benim kafamda devrim niteliğinde bir uygulama var ancak siyasi muktedir olma konusuna haiz olmadığız için sadece fikir aşamasında kalıyor. Hakimlik için olay sorularının yoğunlukta olduğu klâsik sınav ve ardından mahkeme salonunda uygulamalı sınav. Çok süper olur aslında. Yani hiç mülakata dahi gerek yok. Jüri olacak mülakat komisyonu yerine ve jüri üyeleri hem klâsik sınavda hem de uygulamalı sınavda belli bir puanı aşan kişileri ve güvenlik soruşturması bakımından sıkıntısı olmayanları direkt alacaksın. Yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı böyle sağlanır.
-
@geliruzmanı07 geçen sınavda mülakatta elenen biri olarak edindiğim bilgi 20 iibf kotasının dolduğu ve 46 47 hukukçunun alındığı yönünde. 66 67 kişi alındı toplamda ve 100 kişi dolmadı. Mülakata kalan sayı ise 211 iibf 89 hukukçu idi. Geçen senenin hukuk mezunu 1.sini de elediler. İibf açısından rekabet çok üst düzey olmakla birlikte hukukçulardan da yarısı oranında alım yapılıyor.
-
@mambaa bende bu şekilde biliyorum . iptal sonrası mülakata çağırılanlar da oldu boş bırakılan kısım onlarla da doldurulabilir
-
@fkoseli hocam dediğiniz keşke mümkün olsa. Dediğiniz nosyon hukuk okuyanların çoğunda yok sizin de ifade ettiğiniz gibi. Hukuklu olmak ve hukukçu olmak farklı şeyler. İdari hakimlikte iibf bölümlerinden alım yapmak zorundalar gibi bir durum var bunun nedeni de vergi mahkemelerinde çalışmak isteyen hakim adayı sayısı çok düşük. Hukuk mezunu arkadaşlar vergisi spesifik bir alan gördükleri için pek yanaşmıyorlar o nedenle iibfden alım devam eder bir şekilde. Kota mevzusu da tamamen bakanlıkta adli hakim ağırlığının bulunması ve mevcut pastanın kaybedilmek istenmemesi. 200 kişinin kazandığı bir sınavda 20 kişiyi almak ayıptır gerçekten de. Kota olacaksa da en azından %40 gibi bir kota olması daha iyi olur gibi. Hukuk nosyonu konusunda iibflilerin adli yargı hakim savcı olamaması noktasında katılıyorum size. Ama idari hakimlik için iibf mezunu olmak ve sonrasındaki staj eğitiminin yeterli olacağı kanaatindeyim.
-
@sgkemekcisi geçen sene iptal sonrası yapılan mülakatta 6 kişi alındı idaride. Zaten ek mülakatta girecek kişi sayısı max 50 kişidir.Bunlar arasından da kalan 30 tamamlanmaz. Ek mülakatta alımlar her zaman çok daha düşük oranlarda gerçekleşiyor.
-
@mambaa
20 kişi nin alınması nispeten olumlu inşallah böyledir -
@mambaa
Hocam hiç duymadım ek mülakat nedir acaba? Bilgilendirirseniz sevinirim. -
@mambaa
Cevap verdikten sonra idrak edebildim yazdıklarınızı -
Geçen dönem için 20 de 6 iibfli diyenlerde vardı kesin olarak öğrenemiyoruz galiba?