21 - 22 Kasım 2020 İdari Yargı Hakimliği Sınavı (Mezun)
-
@jasisss ben de ders bazında biliyordum ama değişmiş. Hakimlik Akademisinden Erhan Hoca söylemişti ilk olarak. Soru bazında sapma olması da belirsizliği arttırıyor.
-
@hakimehanımm ben ortak alanı bi tık daha kolay idari kısmını ise daha zor buldum. böyle bakınca hemen hemen geçen seneyle bir gibi duruyor. Vergi, ikt/mal kesinlikle daha zordu. Sınav çok kolaydıcılara bakmayın siz anayasası bile bence kaliteliydi. kaymakamlık sorularına bakın daha kolay anayasa:) barajın çok yükseleceğini düşünmüyorum ama 79-80 doğru kurtarır gibi
-
@jasisss Genel Türk Tarihi ve İnkılap Tarihi olarak ikiye ayrılıyor.
-
@rumelili soru bazında olması iyi oldu aslında.. cidden öyle mi acaba
-
Buna göre; Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi’nde bulunan 5 konu ile Alan Bilgisi Testinde
bulunan 11 konu (İdari Yargı Sınavının Alan Bilgisi Testi 10 konu) ayrı birer alt test olarak
değerlendirilecektir. Bu 16 alt test (İdari Yargı Sınavı 15 alt test) için adayların ham puanları ayrı ayrı
hesaplanacaktır. Her alt test için sınava giren adayların ham puanları kullanılarak ortalama ve standart sapma
değerleri bulunacaktır. Bulunan ortalama ve standart sapma değerleri kullanılarak her alt test için adayların
ham puanları, ortalaması 50 ve standart sapması 10 olan standart puanlara dönüştürülecektir.
Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi’nde bulunan 5 alt test için hesaplanan standart puanların her biri
1/5 ağırlıklandırma katsayısıyla çarpılarak toplanacak ve Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi Ağırlıklı
Puanı bulunacaktır.
İdari Yargı Sınavı değerlendirme işlemlerinde; Alan Bilgisi Testinde bulunan 10 alt test için
hesaplanan standart puanların her biri 1/10 ağırlıklandırma katsayısı ile çarpılarak toplanacak, Adli Yargı
Sınavı ile Adli Yargı-Avukat Sınavının değerlendirme işlemlerinde ise Alan Bilgisi Testinde bulunan 11 alt
test için hesaplanan standart puanların her biri 1/11 ağırlıklandırma katsayısı ile çarpılarak toplanacak ve
Alan Bilgisi Testi Ağırlıklı Puanı bulunacaktır.
Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi Ağırlıklı Puanı, en büyüğü 20, en küçüğü Genel Yetenek ve
Genel Kültür Testi’nin bütününde hesaplanan en düşük ham puan değerinin 2/3 ile çarpılması sonucu
bulunacak değer olacak şekilde puanlara dönüştürülecek ve bu puan Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi
Başarı puanı olarak adlandırılacaktır.
Alan Bilgisi Testi Ağırlıklı Puanı, en büyüğü 80, en küçüğü Alan Bilgisi Testi’nin bütününde
hesaplanan en düşük ham puan değerinin 8/7 ile çarpılması sonucu bulunacak değer olacak şekilde puanlara
dönüştürülecek ve bu puan Alan Bilgisi Testi Başarı puanı olarak adlandırılacaktır. Genel Yetenek ve Genel
Kültür Testi Başarı Puanı ile Alan Bilgisi Testi Başarı Puanı’nın toplanması ile Genel Başarı Puanı
hesaplanacaktır.Kılavuzda böyle yazıyor. Soru bazında olması mümkün değil, alt testlerden gelecek sapmalar. Erhan hoca neye dayanarak diyor soru bazlı sapmayı?
-
@idarihakim4 evet imceleme fırsatım oldu kaymakamlık sorularını aynı şeyi düşünmüşüz. Ortak alan kısmında değişik özgün sorular vardı çıkmış soruların tekrarı gibi değildi. Zaten o Facebook ya da forumlarda yükseklerden uçan netlere pek itibar etmiyorum her sene çıkıyor öyle tipler sonra yok oluyorlar. Yine alan ağırlıklı 78 doğru da kapatır gibi hakkımızda hayırlısı olsun.
-
Vergi geçen seneye göre daha mı zordu?
-
@aintmadatcha Kılavuzu ben de okudum değişen bir şey yok gibi görünüyor ancak 2018 ve 2019 sınavında sapma bazında bir şeylerin değiştiği kesin gibiydi 1 puan kadar sapma geliyordu önceden:) ben de Erhan Hocaya sordum bakalım neye dayanarak öyle diyormuş.
-
Bu standart sapma olayını ben de çözemedim. 2 sene önce girdiğimde 91 puanım vardı ilk 10 daydım. Standart sapmadan 1 puan falan gelmişti. Geçen sene sınava girmedim, onda ortalama kaç puan geldi acaba. Hani bu kadar çok üzerinde durmaya gerek var mı ki, anlamadım açıkçası.
-
Arkadaşlar bildiğim kadarıyla 2018'e kadar 2018 dahil sapma alan bazında hesaplanıyordu gk-gy, ortak alan, idari alan şeklinde. 2019'dan itibaren test bazında hesaplanmaya başladı: maliye, iktisat, matematik, anayasa, hmk gibi.
-
@fatih145, içinde söyledi: 21 - 22 Kasım 2020 İdari Yargı Hakimliği Sınavı (Mezun)
Bu standart sapma olayını ben de çözemedim. 2 sene önce girdiğimde 91 puanım vardı ilk 10 daydım. Standart sapmadan 1 puan falan gelmişti. Geçen sene sınava girmedim, onda ortalama kaç puan geldi acaba. Hani bu kadar çok üzerinde durmaya gerek var mı ki, anlamadım açıkçası.
bana geçen sene düz puan 85 gelirken( gk sorularını 2/3'le alan sorularını 8/7 ile çarpınca yani) sapmayla 89'a çıktı. 4 puan bile gelebiliyor.
-
@hakimehanımm aynen öyle hocam hakkımızda hayırlısı inşallah
-
@aintmadatcha geçen yılın 300. olan kişinin ham puanı 77,79 ancak standart sapma ile 83,67 olmuş yani o kişiye gelen sapma da 5,87 civarında...
-
@jasisss geçen yıl 300. olan*
-
@jasisss birinci arkadaşın doğruları 29-34-29'du puanı 95.38'di hocam. burdan da hesapla sonuncuya gelen sapma ile birinciye gelen sapmayı, belki matematiksel bir orantı buluruz
-
@aintmadatcha
standart sapma 4,05 gelmiş..
sonuncu ile birinciye gelen ss'ların ortalaması da 4,96 olmuş oluyor, böylece.. -
@hakimehanımm inşallah dediğin gibi kapatır. İyice bıktık ya. İdari alanda yapılan doğrulardan daha çok sapma getiriyor. Şimdi sapma konusunda. Ders başımı soru başında mı. Hangisinde mutabık olundu
-
@frieddmann inşallah. Valla hakimlik akademisi hocasına göre soru başına sapma gelecekmiş öyle dedi
-
@hakimehanımm ben de 2020 baskılı bir kitaptan soru çözerken, bir soru hakkında "böyle bir soruyu sınavda doğru işaretlemeniz size yüksek puan getirecektir" diye not düşmüştü. yani kitaba göre soru bazında ss var ama ÖSYM her alt test için diyor. anlamadım ben de
-
@jasisss ben 2018 de bi de 2019 da girdim iki sınavın sapması arasında dağlar kadar fark vardı. Sınav kolay ya da zor ona göre mi geliyor ne oluyor anlayamadım. 2018 de 1 puan sapma geçen sene 5,2 puan sapma geldi. Bir şeylerin değiştiği kesin ama ne ? 21 Aralık’ta göreceğiz