21 - 22 Kasım 2020 İdari Yargı Hakimliği Sınavı (Mezun)
-
Arkadaşlar genel gözlemlerim ve şahsi düşüncem kapsamında SS getirecek dersleri yazıyorum geçen seneye göre. Anayasa ve idare bu sene bir tık daha zordu zorluktan kastım spesifik sorular da olabilir. İyuk hmk geçen sene daha zordu. Medeni için aynı diyebilirim tartışmaya açık. Borçlar bu sene daha zorken ceza için bir fark göremiyorum. Vergi ve iktisatmaliye hakkında bir fikrim yok adliciyim asıl olarak. Gkgy kısmında ise vatandaşlığın daha zor matematiğin daha kolay olduğunu düşünüyorum. Tr ve tarih az çok benzerdi bence.
-
@city-of-justice ayrıca 57 23 demedin 57 22 ile 303. Oldum önce düzgün oku ayrıca daha öncede yazdım benimle aynı netleri yapan arkadaş kazandı... ben sonucumun fotoğrafını atıcam buraya o zaman ne yapacaksın bilmiyorum ama yazdıklarına bakacak olursam yazık diyorum sadece...kişi kendi gibi sanırmış kendini... herzaman söylüyorum yine söylüyorum hakeden ve hakkıyla yapacak olan kazansın bu mesleği senin gibi kendini bilmezler değil......
-
@trkunc Kardeşim geçen yıl 57-23 ile 82,07 puan alman imkansız. Çünkü ben 58-17 ile 82,10 puan aldım. Aycan nickli arkadaşımız 56-23 ile mülakata kalmış sıralaması 256..Sen sonuç belgeni bi paylaş
-
Arkadaşlar fotoğraf nasıl paylaşılıyor yardımcı olur musunuz
-
@city-of-justice ne yapacaksın paylaşınca çok merak ediyorum
-
![0_1606649270408_D9334679-5EEB-4EE0-8648-F592B8E6176D.png](Yükleniyor 100%)
-
bu sene 80 doğrunun altına inmeyecek. duyduğum kadarıyla bomba netler var etrafta. pandemi etkisi netleri hep yukarı çekti, bunu kpss'de gördük zaten. bir de geçen seneye göre sınava giren sayısı da 3-4 bin arttı. 16 bin küsur girdi.
-
@trkunc 57-22 paylaşmışsin kıl payı kaçırmışsın sıralaman 303 dedin. Ancak puanın 82,07 olamaz daha fazla olması gerekir. Çünkü daha önce dediğim gibi 58-17 ile ben 82,10 puan aldım. Senin puanın 83,5 civarında olması lazım.
-
@city-of-justice çok uzattın gerçekten herkese saldırıyorsun evet puanım 82.078 anladınmı ?????
-
@aintmadatcha 2018 ve 2019 yıllarında da yüksek yapanlar vardı kapattığı nokta hep alan ağırlıklı 78 oldu. Dilinize doladiniz şu pandemiyi ona bakarsan 18 Ekim Kaymakamlık ve 2 Kasım Sayıştay Denetçi Yard. sınavı vardı birbirine çok yakın ve kritik sınavlar. Bazıları bu sınavlardan feragat etti bazıları ise hepsini girdi. Bir de kpss sınavı 8-15 Eylül tarihlerinde yapılması ve diğer kurum sınavlarının yakın olması da çok kritik bir süreç haline getirdi. Açıkçası çok değişkenli ve bir o kadar bilinmezlerle dolu bir süreç yaşıyoruz. Hakimlik alanında uzman ve analizleri ile ışık tutan 3 hocamla görüştüm onlar da aynı şekilde söylüyorlar.
-
@trkunc İşte diyorum ki kardeşim 57-22 ile 82,07 puan alman imkansız. Çünkü 58-17 ile ben 82,10 puan aldım. Yani senin benden daha fazla puan almış olman lazım 83,50 civarı olması gerekir eğer doğruysa
-
@city-of-justice inşallah haklısındır ama sahadaki veriler öyle göstermiyor. sırf ben bile geçen seneden mülakatta giden ama bu sene de +80 hatta +90 yapan kişiler biliyorum, malum elendikten hemen 2 ay sonraydı sınav, çoğu kişi tekrar hazırlandı. üstüne yeni mezunları, pandemiden dolayı zaman bulabilenleri falan ekle. çok rahat +80 doğruya ulaşacak bu sınav. facebookta falan gezmen bile yeterli aslında. 20-60'lar havalarda uçuşuyor. ama dediğim gibi inşallah haklısındır da bizim 85 doğruyla sıralamamız daha iyi olur benim de lehime yani ama durum o değil gibi duruyor.
-
@aintmadatcha ben insanların emin olmadıkları soruları da doğru kabul ettiğini düşünüyorum açıkçası, herkes pandemi nedeniyle daha çok asılmıştır diyor ama ben kendimden örnek vereyim o kapanma döneminde normalde boş geçirmem ama içimden hiç bir şey yapmak gelmedi.
ayrıca, bence de İyuk, idare ve borçlar kısmındın en az 2 soru sıkıntıydı. Ortak alanın getirisi geçen seneye göre daha fazla olacaktır.
-
@adanalı hocam kpss ile kamu avukatı alınıyor biliyorsunuz. 92.3 ile 98 branş sıralaması yakalarken bu sene 93.5 alan arkadaşımın branş sırası 155 olmuş. 1 puan geçmeye rağmen nerdeyse 60 kişi geriye düşmüş önceki seneye göre. özel sektörün, serbest avukatlığın bitişi vs hukukçuları aşırı ders çalışmaya sevk etti diye düşünüyorum, hem adli hem idarinin düşme ihtimalini çok çok düşük görüyorum bu sene. benim 85 doğrum var şahsen keşke 77-78'de kapatsa da ilk 100 içine falan girebilsem, içim rahat olsa ama zor gibi geliyor, bakalım 3 hafta sonra göreceğiz zaten az sabredelim. ama dediğim gibi tahminim alan ağırlıklı 80 altını görmesinin zor olduğu. iktisat harici sınavda aşırı zor diyebileceğim bir yer yoktu, bunu geçen sene bu sınava rekabetçi düzeyde girmiş birisi olarak söylüyorum.
-
@city-of-justice hocam standart sapma diye bir şey var. Her başlıkta herkese saldırmayı ve doğru bildiklerinizi kesinmis gibi dikte etmeyi bırakın. İlk önce bu tutum ve davranışlarınizi sorgulamanızi tavsiye ediyorum. Kalın sağlıcakla.
-
@aintmadatcha Kardeşim ss varken çok net 80 doğru kapatır demek hiç akla ve mantığa uymaz. 2018 ve 2019 yıllarının bir benzeri olacak. Kaymakamlık dahi bu sene 72,75 net ile kapattı yani 76 doğruya tekabül eder diline doluyorsun ya pandemiyi bu da reel bir veri. Pandemide millet çok çalıştıysa kaymakamlık sınavı niye 72,75 nette kaldı senin mantığınla gidersek en az 77 netle kapatmasi gerekirdi yani 81 doğruyla. 2018 ve 2019 yıllarından farkı olmayan bir sınavdı pek değişen bir şey olmaz.
-
@city-of-justice bu konuda biraz tecrübe sahibi(5. Girişim) olduğum için hemen son kez yorum yapayım. Öncelikle girdiğim en zor kaymakamlık sınaviydi bu yıl. Daha önce sorulmamis 4-5 kanundan soru geldi ve tr ekonomisi insan hakları ile inkılap ekstra zor olmasına rağmen 72.75 çok yüksek net demek bence böyle bir sınav için.
-
Açıkçası burda düzenlenen listede 80 doğruyu geçen 40 civarı kişi ve forum dışından da yazılan 10 civarı kişi var. Ben bu sınava ilk kez girdim ancak çözdüğüm 2019 yılı soruları bu yıla nazaran biraz daha zor geldi, bakalım nasıl olacak?
-
2018 ve 2019 sınavlarından kolay mi zor mu bilmem ama benim gördüğüm duyduğum kadarıyla her zamankinden daha çok çalışanın olduğudur. Supriz sonuca kimse şaşırmasın derim.
-
Yani bu yıl biraz dikkat ile 60 alanı geçmek işten bile değildi.