21 - 22 Kasım 2020 İdari Yargı Hakimliği Sınavı (Mezun)
-
@city-of-justice teşekkür ederim dostum, forumdan bir arkadaş 29 gkgy - 66 alan yapan bir arkadaşı olduğunu söyledi. Demem o ki kim birinci kim sonuncu muamma:)
-
Arkadaşlar normalde adli yargı için hazırlandım fakat idari yargı sınavına da girdim. Genel kültür-22 ortak-35 idari yargı-21-23 arası bekliyorum. İdari yargının da olma ihtimali var mıdır?
-
Sınav birden çok ilde yapıldığı için hazırlanan da hazırlanmayan da girdi bence. Sınava hazırlanmayan kişiler dahi hatırlamadığı her soruyu doğru yapmışımdır düşüncesinde. O yüzden orada burada yazılan netler ciddiyetini kaybetti bu sınav için. Yüksek net bekleyen muhakkak vardır ama bazı netler tamamen hayal ürünü gerçek kişi ve kurumlarla ilgisi yok
-
@hakimikaymakam Senin kendi netlerini ciddiye aldım çünkü daha önceden tanıyorum arti çok defa mülakatlardan elendiğini biliyorum hatta Guy mülakatlarindan dahi çok defa elenmişsin. Ancak diğer söylediğin şey pek ciddiye alınacak gibi değil dedikodu söylentisi gibi duruyor.
-
Standart sapma konusunda daha önce "bir dersi full doğru yaparsak katkısı ne olur" dediğimde, bir arkadaş katkısı olmaz demişti. Oysa standart sapma mantığı anlaşılamış sanırım. Birkaç blog okuduktan sonra olduğu gibi buraya aktarıyorum..
"Standart sapma, soru bazında uygulanmaz. Ders bazında uygulanır. Yani matematikte çözülen en zor soru ile en kolay soru arasında aslında hiçbir puan farkı yoktur.
Peki o zaman standart sapma neye göre ek puan getiriyor?
Bir derste senin yaptığın net, Türkiye ortalamasının ne kadar üstündeyse, standart sapmanın sana katkısı o kadar artar. Başka bir deyişle de bir dersten yaptığın net Türkiye ortalamasında veya Türkiye ortalamasının altındaysa standart sapmadan gelecek herhangi bir puan söz konusu değildir."Özetle, bir dersten ortalamanın üzerinde olmanız ki bunu sağlayan tek kesin gerçek o dersin tamamını doğru cevaplamış olmanız olduğuna göre 25 - 60 filan değil de kaç derste ortalamanın üzerindesinizdir kaç derste altındasınızdır buna kafa yorun. Standart sapmadan gelecek ortalama +5 puanın ne kadarını alabileceksiniz önemli olan bu..
Kendi adıma alandan 5 ders full, 2 ders 6 doğru, 1 ders 5 doğru şeklinde. Geriye kalan yanlışları kalan 2 ders paylaşmış durumda. Yami standart sapmaları bir güzel toplamış oluyorum. Şimdi her dersten 2'şer yanlış yapıp buraya 60 yazanlar düşünsün bakalım
-
@jasisss Ben 4 alan full, borçlar 1 ve ceza 1 yanlış, Tarih 2 yanlış..Bana buralardan daha fazla sapma geleceğini düşünüyorum.
-
Listeyi güncelleyelim lütfen en son ki halini görelim. İlgilenen arkadaşlar ya da anlayan arkadaşlar bir el atarsa çok makbule geçer
-
@jasisss
O cevabı ben vermiş olabilirim sonrasında yaptığım araştırmada vardığım sonuç sizinle aynı dediğiniz doğru soru bazında değil ders bazında hesaplanıyor yanlız ne kadar ortalamanın üzerinde isek o kadar iyi full yapmak tabiyki en iyisi o ders bazında yanlışların belirli bir kaç derste toplanması avantaj olabilir
Ortalamanın düşük olduğu derslerde ne kadar fule yakınsa o kadar SS geliyor ortalamanın yüksek olduğu derslerde doğru sayısı çok da SS katkısı vermiyoryani haklısınız eksik bilgi ile cevaplamışım zaten yazarken bildiğim kadarıyla diye başlamışımdır büyük ihtimal. eksik biliyor muşum
-
@city-of-justice şöyle düşünelim. Bir dersin ham puanı normalde 8 puan. 10 dersten 80 puan oluyor. Bütün derslerin ortalaması 5 olsun. Bu durumda 5 ve altında doğru cevaplayanlara o derslerden ham puan gelecek yani standart sapmadan bir pay alamayacak. Sınavın yarısını ortalama cevaplamış olsun diğer yarısını da full cevaplamış olsun. 5 derste toplamda 25 soru ham puan olarak hesaplanacak: 25x1,14=28,67
Geri kalan 5 dersin getirisi ise 40 puan olmayacak. O beş dersin standart sapmaları kaç ise o kadar eklenecek. Toplam 3 standat sapma olduğunu düşünürsek 43 puan olacak.
Böylece alan puanı 71,67 olmuş oluyor, bu kişinin. Doğru, yanlış sayısını hiç değiştirmeden yanlış yaptığı ders sayısını azaltıp ortalama üzerine çıktığı ders sayısını artırırsanız aynı doğru ve yanlış sayısına rağmen puanı daha da artacaktır. Aynı mantık gk-gy için de geçerli..
Kıssadan hisse ortalamanın üzerinde olan ders sayısı yüksek olduğu sürece şans daha fazla..
-
@vi̇nni̇e-jones Liste neden güncellenmiyor kardeşim anlıyorsan bi el atar mısın kati ve nihai halini görelim
-
@vi̇nni̇e-jones sen miydin üstad öğrenmiş ve netleştirmiş olduk böylece. Soru bazında değil. Ders bazında ss var. Önemli olan dersin ortalama doğru sayısından olabildiğince yukarıda olmak.
-
Ahmet Nohutçu kaymakamlık barajını 0.25 farkla tahmin etti, bu sınqvda da 79 ve üstü bana yazmasın bile diyor, yani 79 ve üstü kesin dedi bakalım umut artırıcı beyanlar:)
-
@vatandaş123 şu forumdaki netleri görse belki Ahmet hoca değiştirdi fikrini ahaha
-
Facebook'ta Hamza parlak hocanın anket sonuçlarını söylüyorum:23-25 58-61
-
@city-of-justice
Hocam hiç anlama o işlerden ben.
sana gelir inşallah merak etme -
@ozbekfrkn, içinde söyledi: 21 - 22 Kasım 2020 İdari Yargı Hakimliği Sınavı (Mezun)
61
86 net mi toplamda? -
@vi̇nni̇e-jones İnşallah dostum. İnsan ne de olsa listeyi görünce heyecanlanıyor
-
@ozbekfrkn Tam olarak açıklar mısın ne demek bu şimdi?
-
@jasisss
SS biraz karışık daha da heralde detay kısmı var ama temel manada benim anladığım da sizin düşündüğünüz gibi çok da kafa yormadımBu sebepledir ki bence gk gy de enteresan sapmalar getirebilir kendi alanında çünkü ciddi bir kesimin gk gy si kötü bu fazla söylenmiyor ama ben çok gördüm alan kısmı 57-61 bandını yazan ama gk gy yi 18 ile 23 arası yazan ciddi Bi kitle var büyük ihtimal her sene böyle tarih ve matematik belirleyici olabilir vatandaşlık ve Türkçe de herkezin Bi standardı var bence alan da da tahmini olarak medeni usul hukuku ve iktisat maliye kısmı ile vergi sorularının ortalaması düşük olabilir benim tahminim bu 5 ders önem arzediyor
Matematik
Tarih
İKTİSAT maliye
Medeni usul hukuku
Vergi soruları -
Kopyalayım arkadaşlar ama saçmalamış yani öyle aralık mı olur ajajsj