21 - 22 Kasım 2020 İdari Yargı Hakimliği Sınavı (Mezun)
-
Arkadaşlar Bi kaç soruda takıldım hatırlayan yardımcı olan olursa şimdiden teşekkürler
-
kesme işareti hanıma ve Türk Dil kurumuna aynı soruda mıydı cevap çok iyi bildiğim Türk Dil kurumu bir gün önce aynı soruyu çözdüm sınavdan
-
çağrılan istekli sayısı idare hukuku cevap 3 yaptım cevabı net bilen var mı acaba hatırlayan
-
milletler cemiyeti yabancı okullar deniyor diğer şıkları hatırlayan varmı patrihçkhane var mıydı yok muydu şıklarda acaba
-
hsk karma komisyon sorusu neydi hatırlayamadım
5)hmk çncüllü soru vardı 1 ve 2 şıkları hatırlayan var mı?
6)hmk senetle ispat zorunluluğunun tam cevabı neydi
Aklına gelen bilen varsa makbule geçer bunları bulamadım vergi hukukunu da toplayabilen varmı ben cevap olarak
Mali tatil
Tipiklik
Genel usulsüzlük tekerrür 2 yıl
2018 Eylül defter tasdiki
Ödeme emrine itiraz yüzde 10 haksız çıkma
Sevk irsaliyesiBende bunlar var
-
-
@simer93 Puan olarak tabi ki hocam. Düşse de 82 olur 84 olur yani
-
Vergide süre sorusunun cevabi neydi
-
@keynesinvarisi, içinde söyledi: 21 - 22 Kasım 2020 İdari Yargı Hakimliği Sınavı (Mezun)
Hocam standart sapma hangi aralıkta oluyor genelde? Siz tecrübeli imissiniz. O zaman 85 doğrum var diyelim bu doğru bana 86 küsür puan falan mı getirir?
-
@HarunB Hocam geçen yıl sistemi değiştirdiler. Bana 8 küsür puan geldi geçen yıl. Ondan önceki senelerde 1 puan 2 puan ancak geliyordu. Bu yıl ne yaparlar bilemiyorum. Ayrıca Gy-Gk ve alan sorularının katsayıları farklı. 85 doğrunuz olursa kesin kazanırsınız zaten.
-
@keynesinvarisi, içinde söyledi: 21 - 22 Kasım 2020 İdari Yargı Hakimliği Sınavı (Mezun)
@HarunB Hocam geçen yıl sistemi değiştirdiler. Bana 8 küsür puan geldi geçen yıl. Ondan önceki senelerde 1 puan 2 puan ancak geliyordu. Bu yıl ne yaparlar bilemiyorum. Ayrıca Gy-Gk ve alan sorularının katsayıları farklı. 85 doğrunuz olursa kesin kazanırsınız zaten.
Alan ağırlıklı olmak koşuluyla.
-
@HarunB Sorular yayımlansın. Listeler yapılmaya başlanır daha tecrübeli arkadaşlar gelir. Onlar daha net yardımcı olurlar size.
-
@kamucu06 kardeşim o soruyu direkt işaretlerim geçtim ya kusura bakma bilen varsa cevaplayabilecek mi? Antimülakın listesinde senetinispat sınırlı 4 bin küsür yazılmış. Öyle sorınvarmıydı ya
-
@VİNNİE-JONES 3 değil hocam en az 5 olacak o soru ben öyle hatırlıyorum
-
@efe_yakup Şayet bu soruysa 1. fıkradaki "başladığı gün hesaba katılmaz" ifadesi soruda "başladığı gün dahil" şeklinde verilmişti. Yanlış cevap o şık.
Vergi Usul Kanunu
Sürelerin hesaplanması:
Madde 18 – Vergi kanunlarında yazılı süreler aşağıdaki şekilde hesaplanır:- Süre gün olarak belli edilmişse başladığı gün hesaba katılmaz ve son günün tatil
saatinde biter; - Süre hafta veya ay olarak belli edilmişse başladığı güne son hafta veya ayda tekabül
eden günün tatil saatinde biter. Sürenin bittiği ayda, başladığı güne tekabül eden bir gün yoksa süre o ayın son gününün tatil saatinde biter; - Sonu belli bir gün ile tayin edilen sürelerde, süre o günün tatil saatinde biter;
- Resmi tatil günleri süreye dahildir. Şu kadar ki, sürenin son günü resmi tatile
rastlarsa tatili takibeden ilk iş gününün tatil saatinde biter.
- Süre gün olarak belli edilmişse başladığı gün hesaba katılmaz ve son günün tatil
-
@HarunB, içinde söyledi: 21 - 22 Kasım 2020 İdari Yargı Hakimliği Sınavı (Mezun)
Hocam standart sapma hangi aralıkta oluyor genelde? Siz tecrübeli imissiniz. O zaman 85 doğrum var diyelim bu doğru bana 86 küsür puan falan mı getirir?
hocam en son 2015 yılında bu sınava girmiş biri olarak şöyle söyleyeyim;
2015 yılında;
GK-GY --> 23 Doğru 7 Yanlış
Ortak Alan --> 27 Doğru 8 Yanlış
İdari Yargı --> 23 Doğru 12 YanlışGK-GY de her bir doğruyu 20/30= 0,66 ile çarpıyordun,
Alan Bilgisinde ise 80/70= 1,14 ile çarpıyordun.Bu hesaba göre ham puan;
GK-GY için 23 * 0,66=15,33
Alan için 50 * 1,14=57
Toplarsak= 72,33Sınav puanı: 80,15680
Sıralama: 1232Yani yaklaşık 7,82 standart sapma gelmişti. Tabi 5 yıl öncesi bu
-
@dlkaptan, içinde söyledi: 21 - 22 Kasım 2020 İdari Yargı Hakimliği Sınavı (Mezun)
@HarunB, içinde söyledi: 21 - 22 Kasım 2020 İdari Yargı Hakimliği Sınavı (Mezun)
hocam en son 2015 yılında bu sınava girmiş biri olarak şöyle söyleyeyim;
2015 yılında;
GK-GY --> 23 Doğru 7 Yanlış
Ortak Alan --> 27 Doğru 8 Yanlış
İdari Yargı --> 23 Doğru 12 YanlışGK-GY de her bir doğruyu 20/30= 0,66 ile çarpıyordun,
Alan Bilgisinde ise 80/70= 1,14 ile çarpıyordun.Bu hesaba göre ham puan;
GK-GY için 230,66=15,33
Alan için 501,14=57
Toplarsak= 72,33Sınav puanı: 80,15680
Sıralama: 1232Yani yaklaşık 7,82 standart sapma gelmişti. Tabi 5 yıl öncesi bu
@HarunB Mesela böyle arkadaşlar
-
@bcbc3434
Valla bilmiyorum 5 de dendi 3 te ben çok net 3 yaptım ama soruyu tam hatırlayamıyorum@ -
Faiz oranı artar dendiği için özel sektör yatırımlarını azalttığından cevap dışlama etkisi olmayacakmı soruda faiz oranının artması deniyordu azalma değil likitide etkisi de dendi cevap netleşti mi acaba?
-
@Atillaa ya evet bende öle bir küsürat hatırlamıyorum
-
@VİNNİE-JONES likidite cevap hocam
-
@keynesinvarisi merak ettiğim bir şey var alan 60 civarından yüksek olsa ama genel yetenek kültürü ortalamanın altında olursa örneğin ortalama 25 ama 20 civarı bu standart sapmayı düşürür mü
-
@city-of-justice yalniz soruda anayasa şikayetini soruyordu.
-
@selimisik
Teşekkür ederim
Hocam yanlışı kabul ettim çeltiği attım ama hala içten içe tuzak soru olabilir diye düşünmüyor değilim
Genel kanı bu yönde ve tartışılması ise büyük ihtimal doğrudur -
@keynesinvarisi
İşte her sene değişiyor benim geçen sene 22 genel yetenek genel kültür, 29 ortak alan, idari yargı testi 26 vardı toplam 77 ama puan 82,6 geldi 5 puan standart sapma oynattı ayrıca benim gördüğüm şu ki idari yargı geçen sene daha da arttırdı sınavda ama bu sene ne olur bilemem