21 - 22 Kasım 2020 İdari Yargı Hakimliği Sınavı (Mezun)
-
@kleonard hocam sevk irsaliyesi dediğiniz soruda, kendi aracıyla taşıdığını belirtmişti fatura olmiycak mı o nun cevabı
-
Kesme işareti yanlış olan Sakarya Meydan Muharebesinde olacak. Zeynep Hanım'a ifadesi doğru.
-
@modifix Sevk irsaleyesi doğru çünkü her 2 tarafta da düzenler.
-
@kamucu06 U(x,y) = xy cobb douglas tipi fonksiyon değil mi? O zaman 100/px oluyor.
-
@city-of-justice Sakarya Meydan Muharebesi özel isimdir. Özel isimlere gelen ekler kesme işareti ile ayrılır. Ancak kurum adlarına getirilen ekler kesme işareti ile ayrılmaz. Hatırladığım kadarıyla şıklardaki kurum Türk Dil Kurumuydu ve doğal olarak "Türk Dil Kurumu'na" ifadesi yanlış "Türk Dil Kurumuna" şeklinde yazılmalıydı.
-
Adli hakimlik sorularından 3-5 eksik dışında neredeyse tamamı bulunda arkadaşlar... Elbette yüzde yüz hepsi doğru ama size fikir verecektir.
-
@keynesinvarisi, içinde söyledi: 21 - 22 Kasım 2020 İdari Yargı Hakimliği Sınavı (Mezun)
@city-of-justice Sakarya Meydan Muharebesi özel isimdir. Özel isimlere gelen ekler kesme işareti ile ayrılır. Ancak kurum adlarına getirilen ekler kesme işareti ile ayrılmaz. Hatırladığım kadarıyla şıklardaki kurum Türk Dil Kurumuydu ve doğal olarak "Türk Dil Kurumu'na" ifadesi yanlış "Türk Dil Kurumuna" şeklinde yazılmalıydı.
Mesela Sakarya Meydan Muharebesi'ne benzer şekilde "Kurtuluş Savaşı'na" "Birinci Dünya Savaşı'nın" şeklinde yazılır.
-
Arkadaşlar anayasada azami süre sorusu Kamu Baş Denetçisi ve Meclis başkanı dedik ya
Aym üye seçimi 2/3 - Salt- Basit (3 tur)
Hsk seçimi 2/3 - 3/5 - Ad çekme (3 tur)E bunların da süresi aynı olmadı mı? Bu soruda 2 cevap yok mu? Hatam varsa lütfen düzeltin.
-
@kamucu06 serbest cumhuriyet fırkası işen ilgili soruya takıldım ben rusya işen ilgili şıkkı yaptım . Sen me düşünyorsun ?
-
@mervenil hocam soru şöyle 1den 5 e kadar sayılar ardışık olmayacaklar ve soldaki sağdakini bölmeyecek. O yüzden bu iki şartı sağlayan 42531 olacak sayı. Bu arada soldaki sağdakinin tam böleni olmayacak . Her ikisi de birbirini bölmeyecek demiyor. Öyle olsa 1 hepsini tam bölüyor soru doğru olmazdı.
-
@lawyer77 meclis 4 tur ilk 2 tur 2/3 3. Tur salt en sonunda en çok oy alan 2 kişi oylanır. Kamu denetçiliği de aynı. Hsk da oranlar değişti hocam 3/5 falan var
-
@Atillaa rusya doğru tarih
-
@lawyer77 yanlış okumuşum sorunuzu hocam
-
@Atillaa kardeşim şu Hmk da bir soru vardı senet ile ispat edilemeyecek senetin hüküm ve etkisini ortadan kaldıracak varmıydı şıklarda
-
Arkadaslar hsk üye seçimi için karma komisyon diye geçilmiş cevap direk oyle bi sık varmiydi hatirlayamadim da bile cevaplayabilir mi
-
@bbn Hocam emin misin? Anayasa gov tr den tekrar baktım ilk 2/3 sonra salt sonra basit diyor
“ Türkiye Büyük Millet Meclisinde yapılacak bu seçimde, her boş üyelik için ilk oylamada üye tam sayısının üçte iki ve ikinci oylamada üye tam sayısının salt çoğunluğu aranır. İkinci oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa, bu oylamada en çok oy alan iki aday için üçüncü oylama yapılır; üçüncü oylamada en fazla oy alan aday üye seçilmiş olur. (Değişik: 16/4/2017-6771/16 md.)”
-
85'in altına düşer mi bu sınav?
-
@bbn, içinde söyledi: 21 - 22 Kasım 2020 İdari Yargı Hakimliği Sınavı (Mezun)
@mervenil hocam soru şöyle 1den 5 e kadar sayılar ardışık olmayacaklar ve soldaki sağdakini bölmeyecek. O yüzden bu iki şartı sağlayan 42531 olacak sayı. Bu arada soldaki sağdakinin tam böleni olmayacak . Her ikisi de birbirini bölmeyecek demiyor. Öyle olsa 1 hepsini tam bölüyor soru doğru olmazdı.
İşte ben de tam böyle okudum. Hiçbir sayı sağındaki sayıyı tam bölmeyecek ardışık sayılar yan yana gelmeyecek diyordu soruda. O nedenle 42531 ve Cevap 4.2=8
-
@HarunB İmkanı yok 15 yıldır bu cezaevindeyim
-
@keynesinvarisi hocam puan olarak mı 85 altına düşmez diyorsunuz yoksa doğru sayısı olarak mı