21 - 22 Kasım 2020 İdari Yargı Hakimliği Sınavı (Mezun)
-
Herkese hayırlı olsun dostlar. 2020 İdari Yargı Hakimliği sınavına dair bilgileri sizlerle paylaşıyorum. Umarım faydalı olur, herkese iyi çalışmalar dilerim.
İdari Yargı Hakimliği sınav konuları nelerdir?
https://www.tercihiniyap.net/ozel-haber/idari-yargi-hakimligi-sinav-konulari-h5810.html
İdari Yargı Hakimliği İİBF kotası nedir?
Kimler İdari Yargı Hakimi olabilir? Sınava kimler katılabiliyor?
İdari Yargı Hakimliği sınavına hangi kaynaklarla nasıl hazırlanılır?
29 Aralık 2020 İdari Yargı Hakimliği sınavına kaç kişi katıldı?
29 Aralık 2020 İdari Yargı Hakimliği Sınavı kaçla kapattı?
İdari Hakimlik nedir? İdari hakimler ne iş yapar? Meslek Tanıtımı için;
-
Gecen sene bu sınavda başarılı olmuş biri olarak tek önerim mevzuata hakim olmaktır. O anayasayı, iyuk-hmk gibi kanunlari gerekirse onlarca defa okuyun. Sınavdaki sorular mevzuatta geçen süreleri, istisnaları biliyor musunuz bilmiyor musunuz bunu ölçmek üzerine kurulu genelde.
Tarihi sakın boslamayin, 12 soru bir alan dersinden daha değerlidir, sapma olarak da çok getirir çünkü kimse kasmaz tarihe, aynı sekilde Türkçe ve matematik de öyle.
Şimdiden herkese başarılar dilerim.
-
@2pacalypse son aylarda calismaya başladım.Aralikta gelir diye umuyordum yanıltti. Yaklaşık 3,5 ay var kanun ve soru desteği ile tam gaz devam etmeli miyim konu anlatım kitaplarıni bırakıp? Iktisat ve maliye de henuz tam degil... çok kritik bir zaman ne dersiniz yetişir mi?
-
Çevre hukuku vs vs ekledi mi var mı öyle bişey vardı
-
@kemankeşş2 O sınav bu sınav değil. Farklı sınavlar.
-
@2pacalypse idari hakimlik birincisi olarak tum dersleri bir degerlendirebilir misiniz kaynak mevzuat soru bankasi vs vs
-
@2pacalypse kardeş sen birinci olmuştun birinci olanları alıyorlar mi teamül var mı böyle?
-
@80üstamadnnmsz kaymakamlikta var hocam o. Hakimlikte böyle bir teamül yok benim bildiğim. Elenmiş birinciler var diye biliyorum.
@necipuysalll hocam kaynak olarak detaylı bilgim yok zaten. Piyasadaki en bilindik 1-2 kitabı aldim, öyle soru bankası, deneme vs cozmedim zaten.
Zaten sure yönünden bir sıkıntı olmuyor sınavda, o yüzden soru çözmek yerine konu çalışmaya odaklandim, bunun için de iyuku hmkyi anayasayı tbk tck tmk gibi kanunları defalarca okudum, adli isbirligi kanunu, Danıştay kanunu falan da okunmalı her sınavda bir sorusu var son 2 yıldır. Sorular da tam bu şekilde geliyor işte 6100 sayılı hmk'ya göre bu nedir, 2577 sayılı iyuka gore su nedir gibi, öyle detay, doktrin sormuyorlar. Çok detaylı konu anlatımlarda bogulmaniza gerek yok. Aşırı kalın olmayan herhangi bir bilindik kaynağı alabilirsiniz.
-
@2pacalypse Hocam kpss hukuk hazırlanmış birisi sadece kanun çalışsa yeterli olur mu sizce
-
@guliverrrr kpss hukuk ile farklı. Çalıştıkça anlıyorsun kpss hukukun yüzeysel olduğunu . Bazı şeyler sadece kanundan kavranılmaz diye düşünüyorum hem kpss ye girmiş hem son sınavda mülakata kalmış biri olarak.
-
@elitnur Anladım hocam teşekkür ederim ve tebrik ederim sizi. Önerileriniz var ise gerçekten alabilirim kpss sonrasında çalışmak istiyorum bu sınava.
-
@2pacalypse biliyorum kardeşim kaymakamlıkta var ben de kaymakamlıktan elendim. Umarım sana kısmet olur idari hakimlik. Allah yolunu açık etsin.
-
@elitnur kaynak önerir misiniz üstad ?
-
Gecen seneki sınavda Cumartesi günü hastalanmıstim . Pazar günü de buz gibi bir sınıfta sınava girdim . İktisat, maliye, Türkçe ve tarihten bazi soruları yanlış işaretleyip kıl payı kaçırdım sınavı . Hep hukuka yöneldim ve sanırım yanlış yaptım . Zira hukuk alanında çok iyi yapmak beni mülakata bırakmadı. İnşallah bu seneki sınavda başarılı olurum . Allah herkes için en hayırlısını nasip etsin . Layık olan kazansın.
-
@80üstamadnnmsz teşekkür ederim geçmiş olsun maalesef bu işlerin doğasında elenmek var ne kadar zor gelse de bizlere. Üzülen sevinenden çok olacak mecburen iyi dileklerin için teşekkür ediyorum umarım güzel haberleri paylaşırım buradan.
-
@guliverrrr @vasathane çok detaylı olmayan kaynaklardan çalıştım ancak özel bir soru bankası çözmedim genelde konu çalıştım sürekli konu tekrar ediyordum. Borçlar kanunu,TCK, Uluslararssi adli işbirliği kanunu,medeni kanun ( eşya kısmı haric) , HMK defalarca kez okudum. Mevzuat gov.tr den çıktı alıp ders kitabı şeklinde okumaktan söz ediyorum, roman okur gibi değil de. Benim 60 alan bilgisi doğrum 19 gkgy doğrum vardı. Gkgy kesinlikle yabana atılmamalı. O kadar alan doğrusuna sıralamam 207 gkgy yüzünden. Matematik temeliniz yoksa özellikle çalışın tarihi yabana atmayın. Vergi hukuku önemli 2 kaynaktan çalıştım matrah ve vergi hukuku atlası. Matrahın özellikle çok faydasını gördüm.
-
Medeni ve borçlarda geçen sınavlarda full/fulle yakın çıkartan arkadaşlar hangi kaynakları kullandınız?
-
@elitnur matrah konu anlatımı mı yoksa soru bankası mı hocam
-
@hkmhkm kendi kanunlarını kullandım
-
@pabloescobarr konu anlatımı . Soru bankasını çözecek vaktim kalmadı ancak kalsaydı çözerdim çıkmışlara yakın kaliteli bir kaynak bence