21 - 22 Kasım 2020 İdari Yargı Hakimliği Sınavı (Mezun)
-
@adanalı kardeş okudum en baştan sonuna kadar sorunun cevabi bana hala tipiklik olarak geliyor insallah senin dediğin dogrudur. Belkide ben algılayamadım beynim aciyo resmen bu saatte artik cok kritik biyerde kaldim yine sinavda dusunmekten helak oldum
-
@bbn aynen öyle, para politikasında dışlama etkisi olmaz
-
@adanalı hocam bende tipleştirme işaretledim. Paylaştığınız linkte genel durumlar için tipleştirme yapıldığını söylüyor. Tipiklik için ise vergiyi doğuran olayda yani somut olayda meydana gelmesi gerekiyor. Soruda subjektif bir durumdan bahsettiği için cevabın tipiklik olduğunu düşünüyorum.
-
@adanalı
Terside likitide ise doğru söylüyorsunuz dediğim iktisat elim uzak
Birşey diyemem Bi umut dedimBir de ar>MC normal kar şıkkıydı sanırım bunda netleşildi mi cevap bumu başkası mı
-
@alp9292 doğru işaretlemişsinişte
-
@vi̇nni̇e-jones o muamma ama ar=mc diyen ağırlıkta
-
@müptela69 Sübjektif işlemin soyut kurallara uyarlanması vardı örneğini de verdim. çok net tipiklik arkadaşlar.
-
@müptela69 tipleştirme uygulamada değil hocam, TBMM deki büyüklerimizin dikkate aldığı bir durum. olaya uygun kanun çıkarmaktır tipleştirme iyiki onu işaretledin
-
@adanalı
İlk defa matematik ve iktisat çalışmadım şu olana bak ikisinden 6 yanlışım var bari bu doğru çıksın 82 87 doğru arası gelicek inşallah arada ne olur bilmiyorum -
@adanalı AR=LMRC olacak monopol uzun dönem dengesi yine aşırı kârdır.
-
Uzun dönem monopol dengesi sorulmuştu. Mr=mc aşırı kar olacaktı. Denge dediği için zaten mr=mc olacak o hiçbir piyasada kısa-uzun dönem şaşmaz. Monopolde giriş engeli olduğu için aşırı kar uzun dönemde de devam eder. (Diye düşünüyorum)
-
@city-of-justice şu monopülü o kadar iyi öğrendim ama sınavda beynim sulanmıştı. yanlış işaretledim.
-
@vi̇nni̇e-jones netleriniz nasıl,?
-
@adanalı önce tipikliği işaretledim sonra genel ifade geldi subjektif dediği için tipleştirmeye kaydım inşallah iyiki derim
-
@adanalı Sınav geçen seneye göre daha zordu. 76 doğru yapan mülakata kalır diye düşünüyorum. Borçlar, Ceza, HMK ve Medeni çok fena kastırmışlar.
-
@müptela69 yanlış olmuş kardeşim adam size gece gece umut dağıttı
-
@müptela69 Doğru çıkarsa hatırı sayılır standart sapma puanını cebe atarsınız
-
@unknownsoldier söz buraya dönüp yazacam, açıklansın
-
@adanalı Tipiklik kardeşim çok net halen anlamamakta ısrar ediyorsun:)
-
@adanalı
Valla 80 in altı gelmez gibi doğru sayısı olarak ama tabi 7 veya 8 soru değişirse bilmem