21 - 22 Kasım 2020 İdari Yargı Hakimliği Sınavı (Mezun)
-
@adanalı ya ben şeyi merak ettim medeni usul de içerisinde senet ile ispat edilemez diyordu bunun cevabı neydi senedin hüküm ve etkisini ortadan kaldıracak şekilde bir şey varmıydı?
-
@kamucu06 vardı. cevap oydu.
-
@adanalı tiplestirme isaretledim fakat sinavdan cikinca hemen soruyu net olarakta aklimda tutmustum telefondan baktim bir sitede soruda gecen cümle direk olarak tipiklik olarak tanimlanmisti cok üzüldüm tabi
-
Medeni usulde 1 soruyu bulamadim 6 tamam ama 1 soru kayip bende hepsini hatirlayan varsa atabilirmi
-
@alp9292 Hocam, tipiklik tersidir. Tipleştirme cevap, baktığınız sitenin ismi ne ?
-
@adanalı tipiklikve tiplestirme yazinca ilk cikan link alomaliye.com
-
@adanalı tipiklik kardeşim net. Somut bir sübjektif işlemi soyut kurallara uydurulmasi tipikliktir.
-
@adanalı kardeşim bir de ben nedense akşamdan beri likitideye takıldım okuyorum okuyorum bir sonuca varamıyorum bunu bana biri izah etsin oradaki daraltıcı para politikası uygulanır diyor biz hep likitide tuzağını farklı anlamlarından gördük para arzının artması faizlerin belli bir seviyede olması para arzı ne kadar artarsa artsın insanların bekledikleri bir faiz oranı var vs bana biraz çelişkili geldi bu soru nacizane düşüncem farklı cevap çıkarsa şaşırmayacağım herhalde
-
@alp9292 alp hocam, gönderdiğiniz sitedne mesajı atıyoum.lütfen dikkatil okuyalım.
Tipleştirme ve Tipiklik
Vergi hukukunda tipleştirme, yasa koyucunun vergiye ilişkin genel soyut kurallar koymasıdır. -
@kamucu06 Likidite etkisi olacak çünkü para arzıni düşürdüğünde ilk etkisi faiz artmaktır yani faiz artışı paranın likitide özelliğini kısmaktan kaynaklanıyor. çok net likitide
-
@kamucu06
Ben dışlama etkisi yaptım faiz yükseldiği için piyasadaki aktörlerin kredi maliyetleri artıyor devlet politikası sonucunda
1 senedir iktisat çalışmasam sınava da iktisat çalışmadan girdim o yüzden emin olamıyorum ben dışlama yaptım cevabın ne olduğunu açıklayacak birisi var mı
Cevap likitide demekten ziyade şundan ötürü bundan ötürü şeklinde -
@kamucu06 keynes öyle diyor. keynes bu yüzden para politikası etkisiz diyor. Ancak burda merkez bankasının piyasadaki parayı kendi araçlarıyla toplaması olayı. hatırlar mısınız geçen sene olması lazım. piyasada likitide sorunu yaşanmıştı bayram ağzında
-
@adanalı soruyu hatirlamiyorsunuz bence senin verildiğinde yanlış hem
-
@adanalı Kardeşim soruda sübjektif bir işlemin kanundaki soyut kurallara göre yapılması uydurulmasi vardı tipikliktir. Örneğin ben sana sahte fatura kullanmadan dolayi 50.000 TL vergi ziyaı cezası kessem bu VUK'ta yazdığı için keserim. Al sana tipikliktir.
-
Satış vaadi sorusunda doğruyu soruyordu cevap 2 tarafta satış isteyebilir olacak araştırdım ama ben de maalesef yanlış yaptım soruyu
-
@vi̇nni̇e-jones Dışlama etkisi olması imkansız. Parayı kısmanın ilk etkisi faiz artışıdır bunun da nedeni sıcak parayi kesiyorsun piyasadan yani likitide azalıyor bu da faiz artışına getirir millet parasini piyasadan çeker faize yatırır.
-
@city-of-justice Yanlış düşünüyorsunuz, kanun koyucu kanun yaparken somut olayları soyut kanunlara uygular, yani olaya (somut ) uygun kanun yapmak, soyut kural koymaktır.
-
@adanalı
Para arzı soruda daraltılıyor muydu artırılıyor muydu faizin arttığını yazıyordu emin olduğum bu şimdi para arzı azaltılırsa lm sola kayar faizler düşer artırılıyor diyebilir ayrıca likitide etkisi le ilgili tanım şu :Likidite etkisi: Para arzının artması tahvil talebini arttırarak tahvil fiyatlarının yükselmesine, dolayısıyla faiz oranının düşmesine neden olur. Para arzı artışının milli gelir sabitken faiz oranlarında yarattığı bu düşüşe likidite etkisi denir
Faiz oranlarında yarattığı düşüş??????
-
@city-of-justice Hocam ona hiç gerek yok. Dışlama etkisi zaten genişletici maliye politikasında olur. Merkez bankası diyordu soruda. Cevap likidite etkisi. Faizi para arzı ve tahvil talebi üzerinden inceleyen konulara bakılırsa görülür zaten. Friedmanın teorilerindendi
-
@vi̇nni̇e-jones terside likitede etkisi değil mi ?