1 Kasım 2020 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Eleme Sınavı
-
@nrpsmf
hocam ösym nin bu yılki klavuzunda olan hukuk konuları ile forumda bahsedilenlerin bir kısmı uyuşmuyor. O nedenle sormak istedim.
https://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2020/SAYISTAY/kilavuz22092020.pdf -
@karar maliye teorisi-bütçe-vergi hukuku/vuk -tvs
-
@KamuAdayı hocam eleme sınavı için hukukta konu detayına girmemişler ben mi göremedim ki ders isimleri var sadece o yüzden aynı olduğunu farzederek linki paylaştım
-
@abcdefg eyvallah hocam sağolasın ama politikada var galiba demi ?
-
@karar rica ederim hocam evet politika da var yazılıda çıkıyor elemede de vardı sanırım
-
@abcdefg anladım hocam bende hiiçç elemeyle ilgilenmiyorum zaten 223 kişi düşünsün
-
Kolay gelsin bir sorum olacak ticaret hukukundan .
Kollektif şirket ünvani ile ilgili .Ali Aktay Kol. Şti ünvanı kullabilabilir mi ?
-
@mami1616
kolektifte kısaltma yapılabilir diye biliyorum. onu soruyorsanız kullanılabilir bence -
@mami1616 açık yazılması gerekmez mi ? Şirket türünün yani yanlış oluyor , nedir cevap hocam ..
-
@mami1616 kollektif ve komandit şirketlerde, ad ve soyad ile şirket ibaresinin kısaltılarak yazıp yazılamayacağı konusu kanunda açık değildir
-
@d3mir3l evet kafama bir takildi kaldı oyle .
-
@karar Cevabını ariyorum hocam ben de sabahtan beri
-
@mami1616 anladım , sayıştayın sevdiği sorulardan sizi şüpheye düşürmeden gelir soru yani isim kısaltır soyad yazmaz vs takılmayın hocam ..
-
@d3mir3l bu bilgi soru çözdürmez ..
-
Geçen seneki marka sorusu bir efsaneydi dostum. Açıkçası tam bir eleme sınavı yapıyorlar hakikaten, çok tebrik ederim soru komisyonunu
-
@karar sen cevabımı anlamadın sanırım kanunda net bir şey yazmıyor. Sorunuz net bir cevabı yok. Eğer soruyu çok çözmek istiyorsan kanunu açıp bakabilirsin.
-
@d3mir3l böyle bir soru önüme gelirse ki potansiyel sorudur dediğim gibi zorlamadan gelir yani şıklardan bile yapılabilir. Ticaret hukuku için kanuna gerek yok aklında bulunsun .
-
@karar evet evet haklısın hukuk derslerinde kanuna bakmaya gerek yok. Bu kafayla sana başarılar dilerim.
-
@d3mir3l
hocam diğer şirket türleri için ayrıca kısaltma yapılamayacağı belirtilmesine rağmen kolektif ve komandit şirkette bu yönde bir ibare olmaması kısaltma yapılabileceğini göstermez mi zaten? Aksine kanıt yöntemi? -
@mami1616 soruya bir neşter vuralım . Hata benim açık yazmadım , uzun cümle kurmayı sevmem ondan heralde. Yorumum şu şekilde kısaca ve kabaca kollektif şirkette yazılması gereken çekirdek kısım denilen gerçek kişi ad ve soyad . Yani örneği verdiğiniz adamın ad ve soyadı bile mevzuata uygun kabul edilir . Bir unvanda gerçek kişinin adı ve soyadı varsa şirket türü kısaltılamaz . O yüzden kanımca örnek mevzuata uygun değil.