1 Kasım 2020 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Eleme Sınavı
-
@bbn bu tabloya göre ortalama nedir net olarak kaç ile kapatır tahminen
-
@law hocam bu netlerin ben yine de bu kadar yüksek çıkmayacağını düşünüyorum. Çünkü birkaç arkadaşla konuştum. Doğru olup olmadığından emin olmadığı 1-2 soruyu da doğru sayıp söylüyorlar. Hep en başından beri söylüyorum. Bu sınavı 1 soru belirler. İnş hayal kırıklığı yaşayan olmaz.
-
@önemli eğer gerçekten herkes öyle hatırlamadıklarını da doğru saydıysa baraj çok değişir. Netler bana da garip yüksek geliyor hocam bu kadar kişi bu kadar iyi yapmışsa valla helal
-
@bbn anladım hocam emeğinize sağlık güzel bir çalışma olmuş. Hakkımızda hayırlısı olur umarım.
-
----------------G.Y-------GK-----------İKT------MALİYE-----HUKUK-----MUH
Ortalama: 8,906-----7,776----- 6,280----- 6,828--- 6,811--- 6,642
Sapma: --- 2,28----- 2,181------ 2,951---- 2,742------ 2,766--- 2,821Arkadaşlar şimdi en son 2016 sayısal verileri paylaşılmış ÖSYM'den. O zaman sınavda muhasebe yoktu alan soruları yirmişer idi. Sonrasında alanlar on beşer soruya indi ve muhasebe eklendi malum. O yüzden her bölümün ortalamasının ve sapmasının 3/4'ünü aldım. Sadece yaklaşık bir değer bulabilmek için. 20 de 12 ortalama varsa 15'te 9 vardır mantığı ile.
-
1)Bu senenin ortalamaları iktisat maliye hukuk anlamında bence burada yazan değerlerden yüksek gelecektir. Her birinin ortalaması 1'er puan yüksek gelse herhangi bir adayın listedeki puanı yaklaşık 1 puan düşüyor.
-
2)Tabloda en yüksek puan alan adayın 54 alan 26 gygk neti var. Eğer en yüksek alan adayın alan neti 1 fazla gelirse tablodaki herkesin puanı yaklaşık 0,7 puan düşüyor. ( Çanı yükseltiyor mantığı )
-
3)Ankete katılan kişilerin netleri Türkiye ortalamasından ciddi anlamda uzak. Örneğin anket katılımcılarının 11,5 iktisat ortalaması, 13 hukuk ortalaması var. Katılımcıların netleri yüksek ve birbirine yakın. Haliyle adayların ham puanları üzerinden hesaplanan standart sapma şu an için düşük. Ama elimde anket verileri dışında bilgi olmadığı ve hayali netler üzerinden çalışma yapmayı da mantıklı bulmadığım için yalnızca ankete katılanların ham puanları üzerinden hesaplanan standart sapmayı kullandım. Çok düşük netler yapan adaylar olacaktır Türkiye genelinde ve adayların ham puanları arasındaki yayılım artacaktır, sapma yükselecektir. Ham puanlar arasındaki standart sapmanın 1 puan artması durumunda puanlar yaklaşık 0.3 puan düşecektir.
Tüm bu varsayımlara rağmen bu sınav bir sıralama sınavı olduğu için, kaç puanla kapatacağı sanırım konumuz dışı. Ben bu puanları 10 puan üzerinden de yazsam anket katılımcılarının sıralaması değişmeyecekti nihayetinde çünkü her aday için aynı bölüm ortalaması ve standart sapması kullanılıyor. Eğer şu bölümün ortalaması şu olur şeklinde bir öneri varsa verileri güncellerim. Bu durumda muhtemelen sıralamalar da değişecektir.
-
-
Anketleri karşılaştırmaya çalışıyorum 207 katılımcının olduğu 2019 anketi ile bizim anketimizi.
207 katılımcının ortalamaları gy:10.8 gk:9,85 iktisat:10,2 maliye:11,06 hukuk:11,45 ve muhasebe:12,20 toplamda 20 gkgy 45 alan gibi. Sınav 224.sü 21 gkgy 44 alan yapmıştı. Sanki o anket ile bu verilerin ortalamaları benzer gibi. Sadece çıkarım yapıyorum anlamsız da olabilir kusura bakmayın.Bizim 101 kişi katılımlı anketimizde bu durum şöyle; gy: 10,9 gk:9,25 iktisat:12,4 maliye:11,5 hukuk:13 ve muhasebe 10,1 toplamda 21 gkgy 47 alan çıkıyor.
İki anket üzerinde tam bir kıyaslama yapamıyorum çünkü birinde katılımcı 207 birinde 101, yarı yarıya yani. 200 kişilik anket üzerinden binlerce kişinin girdiği sınavın kaçla kapatacağını tahmin etmek zaten başka bir olay bir de bu iki anketi tam veri olmadan karşılaştırmak başka bir olay. Sadece şunu söyleyebilirim eğer bizim anketimize de katılım 200 civarı olsaydı eminim alan ortalaması 1 ya da 2 puan düşecekti. Çünkü ankete katılımlara tek tek baktığımda son 30 katılımcının alan ortalaması ilk 71 katılımcınınkinden daha düşük.
Bu arada ankette tüm alanlardan 15 doğru işaretleyenler oluyor onları temizliyorum anket verilerinde onlar yok. Ama yine de fazla fazla yazanlar olabilir. O yüzden netler yüksek çıkıyor da olabilir. Can sıkacak bir şey yok. Yaklaşık 10 gün sonra açıklanacak hayırlısıyla sonuçlar. Ben, bana gelmez diye düşünülmemesi taraftarıyım, çalışmaktan kimseye zarar gelmez. Testin kazanılması ile yazılı arası 1 ay oluyor o süreci yönetmek bu sefer çok daha zor olacak. Hiçbir şey yapası gelmeyen iyi kötü makale vb. konulara baksın.
-
@bbn inşalla bu meslek size nasip olur adamsın.
-
Arkadaslar bırakmayalım çalışmaları. İkinci sınav yaklaşıyor. Belki ikinci sınava katılmayacağız. Ama yine de çalışalım. Neticede bugün yaptığımız yatırım, gelecek yıl da şansımızı artıracak.
İyi niyetle anket yapan arkadaşımızın eline sağlık. Ama ankete bakıp da, ümidi kaybetmeyelim. Sınava çalışmaya devam edelim.
-
@önemli benim 65 dogrum var hatirlayamadiklarima yanlış dedim inşallah geçebilirim sınırdayım:)
-
Arkadaşlar geçen sene puan olarak kaçla kapattığını bilen varmı? 65 net ile kapandığını duymuştum ama puan olarak merak ediyorum
-
-
@bbn teşekkür ederim hocam
-
Bir şeyi merak ediyorum Hasso ile Adanalı kullanıcı adına sahip arkadaşlar niye grup üyelerini umutsuzluğa sevk etmek için mücadele ediyor . Bir tane de olumlu yorum olmaz mı arkadaş? Bu kadar korkmayın millet klasik sınava çalışacak diye . Kesinlikle art niyetli olduklarını düşünüyorum. Bu arkadaşların tuzağına düşmeyin değerleri arkadaşlar
-
@lallanaa +1
-
Arkadaslar merhaba yazili sinava nasil calisiyorsunuz acikcasi cok fazla konu var ve kafam allak bullak ozellikle hukuk derslerine nasil calismak gerekir yazarak mi okuyarak mi calismak daha mantikli yardimlariniz icin tesekkurler
-
-
@albertcamus tesekkurler hocam sagolun
-
@lallanaa art niyeti bilmem ama yorumlamalar çok uçuk olabiliyor ben şahsen ösym sınavlarının belli bir standardı olduğunu düşünüyorum sanki ellerinde bir terazi var ve o dengeyi genelde tutturuyorlar örneğin istisnai ve başka etkilerin olduğu zamanlarda olmuyor değil tabi örneğin 2018 kaymakamlık sınavı 70 barajına takıldı sebebi değişikliklerdi hem giren kısım için hemde ösym için geçiş sınavıydı sonrasında ki iki sınava bakıcak olursak soru iptali olmasa nerdeyse 2019 ve 2020 çok yakın netlerle kapamış oluyor gel gelelim sayıştaya burda da 2016 da muhasebenin olmayışı ve soru sayısı farklılığıyla 63 alan ağırlıklı kapamış sonrasında yine bir geçiş süreci muhasebe soru sayısı e sınav derken 2018 de ki o iki sınavın ortak değelendirmesi dahi alan ağırlıklı 66 ile kapamış 2019 çok zordu deniyor 65 ile kapamış bu sınavında kpss ye yakınlığı üç büyük sınavın arka arkaya oluşu gibi diğer etkileriyle çok değişiklik gösterceğini düşünmüyorum bu yazdıklarım şahsi fikrimdir dediğim gibi ösymnin belli standardı olduğunu düşünüyor son yapılan sınav içinde 10 gün sabretmeyi diliyorum hepimize
-
@lallanaa evet hocam ders çalışmayın istiyorum banane senin ders çalışıp çalışmadığından hocam ben fikrimi dile getiriyorum ben burda 1 senedir uyeyim git bütün yorumlara bak kimseyi oyle bir amacım varmıymış yani sen Ben 67 68 kapatacak dediğimde ders calismicaksan o senin sorunun
-
@adanali01 Tm