1 Kasım 2020 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Eleme Sınavı
-
@Gülbeşeker kaymakamlık tarzı olabilir ankara dışında da. Başvuru sayısına göre
-
Arkadaşlar, Sayıştay in resmi sitesinde, alım ile ilgili ilan var. Orada sınav protokolünde, sınavın Ankara da yapılacağı yazıyor. ÖSYM ile protokol bu yonte. Şu an itibari ile Ankara dışında yapılmaz düşünceme göre,
Ancak ilerleyen süreçte, diğer sınavlar nasıl ilerler. Hükümet ne gibi önlemler alir. Sayıştay da buna bağlı olarak, protokolde degisiklik yapar mı ? Bakalım. Zamanla göreceğiz. -
@abcdefg Kaymakamlığın farklı şehirlerde yapıldığını yeni öğrendim zaten , inşallah Sayıştay ve İdari hakimlikte böyle olur
-
@cenk İçişleri Bakanlığının 25 Ağustos tarihinde resmi gazetede yayımladığı ilanda da Kaymakam Adaylığı Sınavının Ankara'da yapılacağı yazıyordu. Ancak koşullar göz önüne alınarak ÖSYM ve Bakanlık sınavın farklı şehirlerde de yapılmasına karar vermiş. Protokolde Sayıştay sınavının Ankara'da yapılacağı yazsa da yüksek ihtimal bu sınav da farklı şehirlerde de yapılacaktır.
-
Valla şu tvs ile özel hukuk kadar yoran birşey yok
-
@Kymkm109 vergi hukukunu da dahil edelim: )
-
@abcdefg Alan daha fazla puan getirmiyor. Sayıştay sınavında toplamda 6 test var.Alan testlerinin sınava etkisi %20 Genel kültür %10 Genel yetenek %10.Yani esasen Gk-Gy birlikte düşünüldüğünde o da sınava %20 etki ediyor. Test bazlı sapma uygulanıyor. Yani bir yıl maliye testinin sapması fazla gelirken başka bir sene Gy-Gk testinin sapması fazla gelebilir. Alan daha fazla etki ediyor diye genelleyemeyiz.
-
Arkadaşlar sanat tarihi ile ilgili not varsa paylasabilirmisiniz
-
Akfonun Sayıştay çıkmış sorular kitabı hakkında fikri olan var mı? Gerekli mi ve iş görür mü?
-
@naturegmbh hangi yılları kapsıyor hocam .
-
@karar 2019 dahil diyor ama başlangıcını bilmiyorum.
-
@naturegmbh daha geçenlerde ordaydım sordum ama yeni geldi galiba , bakılmalı hocam çıkmışa bende kariyer kitabın eski basımı var denetçilerin çıkardığı keyifli bir kitap .
-
@kalendermeşreb hocam çok teşekkür ederim yeni gördüm kusura bakmayın
-
@Kymkm109 hocam vergi maliyenin içinde en çok çıkan alan mı?
-
@naturegmbh yeni sipariş ettim ben de tavsiye üzerine elime ulaşınca buraya da yazarım
-
Kaymakamlıktaki gibi farklı illerde sınav olmayacak mı arkadaşlar Bunla ilgili bilgisi olan var mı?
-
@Lex-fori 24. De başvurular başlıyor zaten o zaman belli olur diye düşünüyorum. Ben olacağını düşünüyorum . Kaymakamlık , icra müdürlüğü ikiside aynı illere bölündü Sayıştay da olursa girmeyi düşünüyorum yoksa Ankara gitmek su aşamada baya zor
-
@Semihylc 22 sinde başlıyor Hocam. Yani yarın.
-
@naturegmbh hadi ya 24. Diye biliyordum iyi bari yarına belli olur
-
@churcill kitap elime ulaştı beklediğimden ince bir kitap bilen varsa analiz iktisat soru bankasının tek cildi kadar ufak tefek bir şey sınava hazırlık konusunda elinde kpss kaynakları olan varsa onlar iş görecektir biraz pişman oldum 90tl verdim içinde çıkmış ve özgün sorular var ama sayı olarak çok az bir de sadece sayıştay değil kurum sınavları soruları da eklenmiş bana biraz gereksiz geldi yine de çıkmış soru görmek isteyen edinebilir onun dışında artısı yok gibi