2020 KPSS A Grubu Hukuk Soruları ve Cevapları
-
@zabıtkatibi şart işlem ekleyin hocam
-
@formidable
Yanlışlıkların düzeltilmesi:
Madde 30 – 1. İki tarafın adı ve soyadı ile sıfatı ve iddiaları sonucuna ilişkin yanlışlıklar
ile hüküm fıkrasındaki hesap yanlışlıklarının düzeltilmesi de istenebilir. -
@keynesinvarisi, içinde söyledi: 2020 KPSS A Grubu Hukuk Soruları ve Cevapları
@formidable
Yanlışlıkların düzeltilmesi:
Madde 30 – 1. İki tarafın adı ve soyadı ile sıfatı ve iddiaları sonucuna ilişkin yanlışlıklar
ile hüküm fıkrasındaki hesap yanlışlıklarının düzeltilmesi de istenebilir.- şıkkı hatırlamıyorum burda yazmayan yanlıştı işte hocam @formidable
-
@zabıtkatibi istihkak sorusu , bono sorusu , evlilik sorusu şirketten ayrılıp hangisine geçer gibi bişey
-
@keynesinvarisi görev ve yetki öyleyse cevap.Bakalım ama yinede cogunluk hukuku iyi yapmis gibi.Simdilik yıgilma 30 ustunde
-
evlilik sorusunda evliligin yoklugunu anlatan bi sık vardi cevap o olacak
-
@zenginmemur Evet hocam çok yaşayın hatırlattınız. Cevap görev ve yetki.
-
@xxx 1-3 olması gerekiyor yalnızca taşınmazlar için açılır.
-
Facete buldum
HUKUK TEK BAŞLIK
ohal uzatma süresi 4 ay.
1-kitleri cb kurar.
2-kamulaştırma yapamayan Mehmetçik vakfı.
3-hangisi boşanma sebebi değildir: evlenirken yapılan şekil eksiklikleri. kanunda evlenirken memur önünde yapılmaması hariç, yapılan eksiklikler evliliği etkilemez denilmiş. o halde bu bir boşanma sebebi değildir
4-Hangisi vakıflarda zorunlu organdır? Yönetim
5-kişileri önceden belirlenmiş bir statüye sokan işlem hangisidir sorusunun cevabı şart işlem olmalıydı
6-cmk'da kendisine doğrudan soru sorulabilecek olan kişi tanıktı
7-istirdat davası 1 yıl içinde açılır.
8-taşınırlarda satış isteme süresi 6 ay.
9-itirazın kesin kaldırılması icra mahkemesinden istenir.
10-devralan olamayan şirket kolektif
11-öneri tek taraflı bir işlemdir, yanlış olan oydu
12-istihkak davası hem taşınırlar hem de taşınmazlar için açılabilir. yalnız 1 olmalıydı.
13- 301 Üye tam sayısının salt ç.
14-aşırı yararlanmadaki objektif şart, edimler arasındaki orantısızlık
15-kolektif şirket devralaan olamaz
16-yüce divanda yargılanamayan sahil güvenlik komutanı.
17-faturaya itiraz 8 gün
18-kadın eşinin soyadını veya önce kendi soyadını, sonra eşinin soyadını kullanabilir.
19-idari yargıdaki inceleme sırası en önce olan sorunun cevabı idari merci tecavüzüydü
20-idari yargıdaki düzeltme talep edilemeyecek hal görev yetkiydi.
21-cmk'daki aşağıdakilerden hangisi adli kontrol tebdiri değildir sorusunun cevabı, iletişim tespiti olmalıydı. çünkü iletişimin tespiti başlı başlına bir koruma tedbiri.
22- hangisinin tanımı TCK'da yoktur sorusunun cevabı kovuşturmaydı.
23- kısa süreli hapis cezası 1 yıl ve altı hapis cezalarını kapsar.
24-tek bir fiille birden fazla suçun işlenmesi fikri içtima olmalıydı
25-iflastaki malların toplamı, iflas masasını oluşturur
26-iflasın kaldırılmasına asliye ticaret mahkemesi karar verir
27-eşlerin evlenmesiyle, eşlerden birinin kan hısımlarıyla diğer eş kayın hısmı olur.
28-işletme adının kullanılması tacirler için bir haktır. sorunun cevabındaki şıklardan birinde ''işletme adı kullanma yükümlülüğü'' denilmekteydi. o nedenle yanlış olanın o olduğunu düşünüyorum. diğer şıklardaki ifadelerin hepsi doğruydu
29-Bono Elektronik imza ile imzalamamaz.
30-bono sorusunun cevabı sterlindi bence. %100 emin değilim.
31-kanunda yazılmış olan şekil, geçerlilik şekliydi ispat değil.
32-anonim şirkete sermaye olarak getirilemeyecek olan şey: hizmet edimi.
33-aşağıdakilerden hangisi haczedilebilir sorusunun cevabı: işçi ücretleri, İİK m. 355'te buna dair bir hüküm var. bu sorudan yüzde yüz emin değilim
34-gizli işlem her zaman geçersiz değildir, şekle uygun yapılmışsa geçerli olarak kabul edilir.
35-Kamu hizmeti imtiyazı ile ilgili görüş bildiren Danıştay
36-Sayistay
37-saklı payı olmayan DEDE
38-İflasin Kaldırılması ATM
39-borcu sona erdirmeyen İKALE
40-Zarar Görenin kusuru -
Mehmetcik vakfı diye bir şık vardı isaretleyen var mı kamulaştırma yapamaz sorusu
-
@IS-LM Hocam ben nikahın şekil şartlarına aykırı haraket edilmesi yaptım. Doğru olduğunu düşünüyorum.
-
@LioN Evet cevap Mehmetçik vakfı
-
@keynesinvarisi, içinde söyledi: 2020 KPSS A Grubu Hukuk Soruları ve Cevapları
@IS-LM Hocam ben nikahın şekil şartlarına aykırı haraket edilmesi yaptım. Doğru olduğunu düşünüyorum.
Şimdi medeni kanuna da baktım. Cevap Nikahta şekil şartına uyulmaması olan şık.
-
@BlackList hocam tbk'd sayılmamıştır diyordu madde 136 da ifa imkansızlığı yazıyor.
-
@Antimülakat hangisi hukuka aykiriligi ortadan kaldirmaz sorusunun cevabi hakli savunma olabilir mi siklarda vardi.
-
@Belliciste zarar görenin kusurlu olasmasiydui cevap galiba
-
@Sınavsayar CMK sorusu eksik. Cevabı, kimliğiyle ilgili bilgileri vermek zorunda değil olacaktı
-
@revenge tesekkurler hocam
-
@revenge kusursuz ifa imkansızlığı olsaydı doğru olacaktı. Ama soruda sonradan ifa imkansızlığı diyor. İkale (bozma) kesin sona erdirir borcu hocam
-
@xxx yanlış hocam istihkak davası taşınırlara ve tasinmazlara uygulanıyor