17 Aralık 2016 KAYMAKAM ADAYLIĞI SINAVI
-
Eğer her şeyden puan kırılırsa bu da sınavın 25 doğruyla kapatmasi demek.o zaman da zaten standart sapma değişmez
-
Aynen bu da doğru.
Ama sanki o kadar da insafsız olmazlar be -
Bence o kadar da vicdansız olmazlar. Ben merkez bankası yazdım sadece mesela. Şimdi başına TC yazmadım diye soru komple mi hatalı olacak. Sınav hali insan şaşırabiliyor, farkına varamayabiliyor. Açık uçlu sınav yapılıyorsa biraz esneklik payı olmalıdır bence.
-
Kardeşim sana doğuş'tan şu parçayı gönderiyorum:
Onun adına ÖSYM derler,
Öyle bir anda çözemezler
-
Bir de hatırlayan var mı puanların sorulara dağılımı nasıldı?
-
Iktisat ve Türkçe 15'er puandı
-
@kadir_karasu 17 Aralık 2016 KAYMAKAM ADAYLIĞI SINAVI içinde söyledi:
Yok kardeşim bir kere sayıştay hiç değil.
160. madde ortada,"merkezi yönetim bütçesi kapsamındaki kamu idareleriyle..." Onu geçtik bir kalemDDK ise daha çok vesayete dair bir kurum malum.
Ki zaten 6328 sayılı kamu den. kanunu'nda aynen sorudaki ifade yazıyor,kurumun ihdas amacı için,"idarenin..." diye başlıyor.
Gönlün rahat olsun kamu den. kurumu o
Insallah oyledir baskanim ben se kdk yaptim ama linc ediliyordum neredeyse arkadaslar tarafindsn yalniz o soruyu kdk yapan cok az kisiyiz bir dogruysa var ya standart sapma fena olur dogruysa zaten herkesten hesap soracagim herkesten
-
@davetsiz kardeşim onu hallettik ya
Cevap devlet den kurulu maalesef -
@kadir_karasu 17 Aralık 2016 KAYMAKAM ADAYLIĞI SINAVI içinde söyledi:
@davetsiz kardeşim onu hallettik ya
Cevap devlet den kurulu maalesefYapma bunuuuu
-
@kadir_karasu hocam standart sapma durumu nedir kilavuzda yaziyordu acaba yazan puanlar katsayi ilemi carpilacak puanlama farklilasabilir bence 26 27 netle mulakata gidilecek
-
Maalsef
Ilgili kanunlara baktım
Maalesef tongaya düşmüşüz ya -
@meter1 kardeşim çok umitlendirme beni
-
@kadir_karasu abi kilavuzda genel kultur 0.4 alan bilgisi 0.6 ile carpilacaktir diyor ne demek bu
-
Cevabını harfi harfine doğru bekledikleri sorularda bunu zaten belirtmişlerdi, buna dayanarak ufak şeyleri göz ardı edeceklerini umuyorum. Mesela 'mülki idare amirliği' yazıp 'hizmetleri sınıfı' vb. diye belirtmedim ekstra olarak. Kabul edilmezse yuh artık.
-
@maviyeşil mülki idari hizmetler yazdım benim puan biraz lükse kaçar
-
Tahminleriniz nedir ? Sizce çok düşer mi yoksa bi önceki ile hemen hemen aynı mı olur ?
-
@meter1 kardeşim tam olarak vakıf değilim ona
O yüzden yanlış yönlendirmiş olmayayım -
@Da-vinci
Üniversite dersteyiz. Hoca kağıt para çıkarın birde madeni para dedi.. Kağıt para da Türkiye cumhuriyet yazıyor madenide cumhuriyeti neden dedi.. Kimse cevap veremedi.. Hoca cevapladı.. Çünkü kağıt parayı merkez bankası basar madeni parayı hazine.. Merkez bankası bağımsızlığını vurgulamak için cumhuriyet der hazine bağlı olduğu için cumhuriyeti der dedi.. Bu sebeple Türkiye cumhuriyet merkez bankası olacak merkezi değil kardeşim -
Arkadaşlar malumunuz uyku tutmadı
Ben de kendimce bazı matematiksel hesaplamalar yaptım onları yazayım dedimAma ondan önce "ulan nelere nelere çalıştık neler sordun seni zalım ÖSYM !!!" tepkimi dile getirmek istiyorum
Gelelim matematik hesaplara
Arkadaşlar bir önceki sınavda 486. olmuştum ve puanım 72.8 idi. Malum 79.2 ile kapatmıştı.
240-486=|246|(yani benimle mülakat kişisi arasındaki kişi sayısı)
246÷7=35.
(Buradaki 7,benim puanla kazanan mülakat min puan arasındaki fark)Dolayısıyla 1 puana 35 kişi girmiş oluyor; AŞAĞI YUKARI.
Bu sınav için
400-240=260 (yani fazladan 260 adet kişi,mülakat için)
260÷35=7.5
Yani min mülakat puanı 7.5 puan daha DÜŞEBİLİR; 79.2-72
Buna bir de bu yılki sınavın zorluğunu katalım +1.5 puan max
~71 puan.Buna yanılma payımızı koyalım +2-3 puan
72-73-74.Sonuç olarak bu hesaba yakın bir mülakat puanı gelebilir.
Elbetteki bütün bunlar bir "züğürt tesellisi" olarak da değerlendirilip stres atılabilir
-
Arkadaşlar komik olmassa 25 dogrunun şansı ne acaba ümit var mı