17 Aralık 2016 KAYMAKAM ADAYLIĞI SINAVI
-
Vallahi sadece 8 tane deneme çözerek girdim sınava Bana göre kolaydı @paradoks
-
Arkadaslr bence cevap devlet denetle kurulu kitlerde diyodu soruda istirakler kite bagli sayistay denetimo disinda
-
@Harun-Resid valla herkes öyle diyordu bugün.hatta is yerine gittim oo çok kolayms filan (haftasonu çalışılan devlet daireleri de var ) onlara da aynısını dedim bir kişi de zor desin ama tabi kaymakamlikta 1 soru çok çok belirleyici
-
Yok ve hocam. Gerçekten kolay değil.
Bak her birimiz nasıl tongalara düşmüşüz
Karşımızda ösym var arkadaş ya -
Arkadaslr sanayi bankasi yazdik kabul edilirmi sizce . Birde genel sekretermo baskan vekilimi?
-
Devlet denetleme kurulu ( ben kurumu yazdım ) idarenin hukuka uygunluğunun düzenli ve verimli şekilde yürütülmesinin ve ve geliştirilmesinin sağlanması amacıyla Cumhurbaşkanlığına bağlı olarak kurulmuştur. Bence cevap DDK
-
Arkadaşlar ilk defa girmiş bulunduğum sınavın sonucunda,anladım ki bu sınava 2 ay,3 ay gibi bir çalışmayla girerseniz kazanma olasılığınız çok düşük iktisat öğrencisiyim ve iktisat bölümünden sadece bir sorunun bir şıkkını yapamadım ama diğer yerleri emek ve zaman istiyor ancak çok şanslı olup bildiğiniz konulardan gelmesi lazım kazanabilmeniz için.Sınava kolay diyen arkadaşlarım ya biz farklı sınavlara girdik ya da gerçekten ilk başta belirttiğim gibi emek ve zaman ayırarak hazırlanmışlar ki bence iyi hazırlanarak en iyisini yapmışlar bu sınav öyle ezberleyim yapayım geçeyim sınavı değil onu anlamış olduk,kazanamasak da bize de bir tecrübe oldu şimdiden kazanan arkadaşlarımı tebrik ediyorum.
-
Arkadaslr buyuksehir dedigi icin genel sekreter kanuna baktim
-
@Harun-Resid sanayi bankasi yazdim fikrin ne kardesim kabul ederlermi
-
Kardeşim inşallah kabul ederler ama pek zayıf olasılık gibi duruyor.
-
Valla puanı düşebilirler hocam @meter1
-
Bir de ddk değil kardeşim ya.
Kdk -
@davetsiz sorma sınavda kendi kendime -lan şimdi bu soruyu herkes 49 diye cevaplar ama vardır bunda bir iş-diyerek türlü varyasyon sonucu alt belleğe attığım(detay niyetiyle hatırımda kalan) 25 i yaptım.
Nasip artık gerçekleyen emek veren neticesini alır inşallah. Adil bir sınav okuması yapılır umarım -
@kadir_karasu valla bende kdk yaptım eminsen ne güzel ama; çokça Sayıştay ve ddk yanıtları var onu yanlış yaptığıma kanaat getirmiştim
-
Büyükşehir belediyelerinde Başkan vekili olmaz genel sekreter cevap.. İkinci olarak yüzde 3 diyor arkadaşlar ama bence yüzde 15 o.. Linki attım kanun değişmiş kitapta çözdüm ordada yüzde 15ti kitaptan çok emin değilim ama dershane hocam bende yüzde 15 diye değiştirildi diye hatırlıyorum dedi
-
Yok kardeşim bir kere sayıştay hiç değil.
160. madde ortada,"merkezi yönetim bütçesi kapsamındaki kamu idareleriyle..." Onu geçtik bir kalemDDK ise daha çok vesayete dair bir kurum malum.
Ki zaten 6328 sayılı kamu den. kanunu'nda aynen sorudaki ifade yazıyor,kurumun ihdas amacı için,"idarenin..." diye başlıyor.
Gönlün rahat olsun kamu den. kurumu o
-
Arkadaşlar geçen sene mülakatta elenip sınavda kıl payı kaçıran tüm arkadaşlarım sınavın geçen yıldan zor olduğunu söyledi. Geçen sene mülakata 240 kişi girdi ve 79la kapattı bu sene nerdeyse iki katı alınıyor bence puanlar 74-76 arasına kadar düşecek ümidinizi kaybetmeyin
-
24 kesin doğru 3-4 tane soruda bır maddesı dogru seklınde sıralamaya girme ihtimali var mıdır acaba
-
@kadir_karasu hadi inşallah, peki bu belediyenin yap işlet modeli ile ...süresi ile verilir cevabı net 49 mı o sade bir soru muydu ben 25 i uydurdum mu bilemedim
-
@kadir_karasu Katilmiyorum cevap DDK.
İdarenin hukuka uygunluğunun, düzenli ve verimli şekilde yürütülmesinin ve geliştirilmesinin sağlanması amacıyla, Cumhurbaşkanlığına bağlı olarak kurulan Devlet Denetleme Kurulu, Cumhurbaşkanının isteği üzerine, tüm kamu kurum ve kuruluşlarında ve sermayesinin yarısından fazlasına bu kurum ve kuruluşların katıldığı her türlü kuruluşta, kamu kurumu niteliğinde olan meslek kuruluşlarında, her düzeydeki işçi ve işveren meslek kuruluşlarında, kamuya yararlı deneklerle vakıflarda, her türlü inceleme, araştırma ve denetlemeleri yapar. Ancak, Türk Silahlı Kuvvetleri ve yargı organlarını denetleyemez.