17 Aralık 2016 KAYMAKAM ADAYLIĞI SINAVI
-
Bence en büyük adaletsizlik bu sınavda KPSS puan türünün kaldırılması oldu.Sınavı açık uçlu ve 17 bin kişinin kağıdı nasıl okunacak KPSS yi madem kaldırıyon sınavı test yap 100 tane soru sor.Yok açık uçlu yapacam diyorsun p37 den ilk 2000 bin kişiyi çağırırsın sınava girersin sonuçta kpss alan sınavı da çok nitelikli bir sınav benim şahsi fikrim test sınavı bilgiyle beraber yorumlama gücünü de ölçüyor. Kaymakam adayında bu nitelik olmalı.Bu sınav ise biraz ezbere kaçtı.
-
Kardeşim TCMB'nin ismi konusunda
Bağımsızlıktan kastedilen bankanın para politikası yönünden değil de ülkenin siyasi bağımsızlığı olayı.
Hani hükümranlık alametlerinden biri de "adına para bastırmak" hikayesi
Yanlış hatırlamıyorsam uluslararası hukukta da hükmü vardı bunun.O sebeple ilk kurulduğundan beridir hep "cumhuriyet"
Hatta meşhur bir durum
Sadece 2 kurumun isminde "cumhuriyet" vardır "cumhuriyeti" yoktur
.cumhuriyet savcıları
.TCMB
Neden?
Doğrudan sadece millet için ve
Bağımsızlık
OlayıBilmiyorum anlatabildim mi ?
-
Ben 15-20 doğru yaptığım için bu başlığın bildirimlerini kapatıyorum. Olmamasına razıyım olacak gibi olup olmaması daha kötü.
-
Arkadaşlar "Türkiye Sanayi Kalkınma Bankası" sorusuna "Sınai ve Kalkınma Bankası" yazdım kabul edilir mi sizce
-
@fatihcqn 17 Aralık 2016 KAYMAKAM ADAYLIĞI SINAVI içinde söyledi:
Ara seçim ile ilgili kaç gün sonra yapılır diyor. Buradan yola çıkarak 90 gün olması gerekmez mi? Her sorunun altına itina ile yazılan uyarıları bile düşünenler burada şunu da yazabilir di . Kaç gün sonra hangi gün yapılır diye bilirlerdi? Çok dusundum bu soru için ve sadece 90 gün yazdım.
Ne diyosun arkadasim? Simdi bize mi laf sokuyorsun.. sadece 90gün yazmışsin bravo sana.
-
@Fabrizio 17 Aralık 2016 KAYMAKAM ADAYLIĞI SINAVI içinde söyledi:
Ben 15-20 doğru yaptığım için bu başlığın bildirimlerini kapatıyorum. Olmamasına razıyım olacak gibi olup olmaması daha kötü.
Bence böyle düşünme kardeşim.
Bence "aramızda" kal.
Çünkü "her yönüyle" birlikten güç doğar
ve böyle durumlarda yalnızlık "kötüdür". -
@Da-vinci malesef şu an yapılan hayalclikten öte değil.lütfen kimse yanlış anlamasin üzülmesin kırılmasin ama kpss p35 ten dahi 70 alamayan arkadaslara umut dağıtmak bu.keşke eski sisteme dönse.evet bu sınavda herkes 20 yapar.insanlar buna çok iyi geçti diyor.doğru hiç çalışmadan 20 yapmak büyük arkadaslara göre.ama sınav 30un üstüne atma sınavı detay öyle 2 aylık çalışma sınavı değil.valla millet çok kolay çok iyi deyince ağlamak istiyorum.o zaman yıllardır çalışan biz aptalız arkadaş, çalış çalış yapamıyoruz ve kolay da demiyoruz.çok dertlendm yine
-
@kadir_karasu Dikkatimden kaçmış ya hangileri 6 puanlıktı.
-
@davetsiz arkadaslar o sorunun cevabi yapilacak ilk milletvekili secimi idi 90 gun falan hikaye
-
Arkadaslr soruda genel secime 1 yil kala diyor anayasanin 74.mdsinse ise 1 yil kala ara secim olmaz diykr
-
Herkes kendi cevabını doğru olarak kabul ettirme çabasında yapmayın arkadaşlar bunun kimseye faydası yok. Sayıştaydan sonra da aynısı olmuştu burada da yine öyle oluyor. Sonuçlar açıklanınca kimin cevabı doğru kimin ki yanlış çıkacak ortaya. İddialı cümleler kurmaya hiç gerek yok.
-
@paradoks Bence bu sınav sistemi ile 70 alamayan arkadaşlara umut oldu.Örneğin benim kpss 2016 p37 puan türü puanım 90 ilk 300 ün içerisindeyim.şimdi bu sınavda ilk 400 e girecek miyim kaygılıyım.Keza nitelikli insanların bu sınavı geçmesiye beraber kpss de iyi bir başarı yakalamayıp bu sınav da iyi ezber yapan insanların geçebileceiğini tahmin ediyorum
-
p37 ile alan sistem daha iyi gibiydi.hayırlısı olsun.
-
soru sayısı biraz daha artırılabilir aslında.daha kapsamlı bir sınav olabilir.
-
@meter1 doğru madde öyle soru da öyle. ama bir ilin veya seçim çevresinin mecliste üyesinin kalmaması halinde boşalması takip eden 90 günden sonraki ilk pazar ara seçim yapılır ve gerek 30 ay geçmesi gerekse de 1yıl kala seçime gidilmemesi ve hatta her seçim döneminde bir kez ara seçime gidilmesi kuralının istisnasidr.
-
@paradoks 17 Aralık 2016 KAYMAKAM ADAYLIĞI SINAVI içinde söyledi:
@meter1 doğru madde öyle soru da öyle. ama bir ilin veya seçim çevresinin mecliste üyesinin kalmaması halinde boşalması takip eden 90 günden sonraki ilk pazar ara seçim yapılır ve gerek 30 ay geçmesi gerekse de 1yıl kala seçime gidilmemesi ve hatta her seçim döneminde bir kez ara seçime gidilmesi kuralının istisnasidr.
Hatta bu fıkra 2002 yılında Anayasa'ya girdi.
Sanırım yeterince ikna edici olduk -
@kadir_karasu he ben onu yazmayı unutmuşum hatta giriş hikayesi de var
-
@paradoks hikayeside benden olsun sayin cumhurbaskanzmn meclise girebilmesi icin yaplms bir duzenleme idi hatta siirtten hic vekil kalmamisti istfa etmisti tek vekil vardi
-
@kadir_karasu
Çok çeşitli söylentiler var.. Ama net bir açıklaması yok.. Mesela ilk kurdulduğunda devlete ait değildi yüzde 15 i devlete aitti bu sebeple cumhuriyet yazıyor diyende var.. Sonuç olarak cevap yazdığım gibi. Zaten bence kısaltma yapmadan yazınız demesinin sebebide bu.. Cumhuriyet mi yazacaksın cumhuriyeti mi bu ayrımı bildiğini görmek istiyor -
72.5 puana gelir mi acaba beyler