17 Aralık 2016 KAYMAKAM ADAYLIĞI SINAVI
-
@kadir_karasu benim durumum da aşağı yukarı seninki ile aynı. Beni bütün sınavlarda hep türkçe kurtarır, biraz da ona güveniyorum tabi.
-
@vilnius_katibi gönlüne göre versin Allah kardeşim.
Inşallah olur -
23--24 bandına sıkışan var mı benim gibi. Bi alalım şöyle
-
@kadir_karasu inşallah kardeşim. hayırlısı olsun. aynı nickle diğer forumda da yazıyorum. baya isteklisin bu kaymakamlık konusunda. inşallah hevesine değer.
-
@davidricardo ben de oralardayim 24 benimde
-
Mülakatta görüşürüz inşallah kardeşim
-
Buraya gelip de kimsenin kimseye yalancı demeye hakkı yok. Burası bir forum, isteyen gelir sınırlar dahilinde istediğini/olanı yazar. Dayanamiyorsan kaldıramıyorsan okumayacaksın yazmayacaksın. Gelip burda beylik taslamanın insanlara iftira atmanın alemi yok. Allah beni müfterilerden etmesin, iftira edenlere de hakkımı helal etmiyorum.
-
@genclerbirlikli hocam kimse kimseye iftira atmıyor ki..bu sınava yıllardır hazırlanan insanlar var..benim de ilk girişim ben de o civarda bir şey bekliyorum ama sınav kolay değildi senin benim nasibim açılmış yapmışız..Ama anla birisi çok emek veriyor sınava ama belki iyi geçmemiş birisi de geliyor diyor ki ben fazla çalışmadım ama iyi geçti benim sınavım..verilen tepki buna diye dusunuyorum ben..yoksa iftira falan kimin haddine herkes nasibine düşeni alacak..gerginlik kimin işine yarayacak bu forumda..İnşAllah sınavın umduğun gibi gelir kardeşim.
-
Bu arada geçen sene mulakat tecrübesi yaşayan arkadaşlar o tecrübelerini paylaşabilir mi..komisyon kaç kişilik neler soruldu..Alan ile ilgili sorular geldi mi ? Bunları konuşmak şu anlık daha faydalı olur gibi.
-
@marshall hocam haklisin tabi dediklerin doğru. Ama bilip bilmeden başkasına yalancı demek filan çok saçma şeyler. Bi de demiş ki ben sana bi sorarım kitap acil yapamazsın.. Ben idare hukuku profesörüyüm her soruyu yaparım her şeyi bilirim demedim aksine hayatımda idare görmedim dedim. Neyse başka bi şey demiyorum sonuçlar açıklansın herkes emeğinin karşılığını alsın inşallah.
-
@genclerbirlikli hocam bu ara herkes için hoşgörü gerekli..zaten oldum olası sosyal medya üzerinde ki tartışmaları anlamamışımdır..Kimse kendini güzelce ifade edemez ki burada..Aile baskısı,gelecek kaygısı vs. vs. Sert çıkışlar verilmesine sebep olabiliyor..en iyisi sonuçları beklemek dediğiniz gibi Osym bu bazen ters köşe de yapabiliyor..mesela benim arkadaşım da hiç hukuk yoktu iktisat hakeza süperdi sayıştayda iktisat berbat geldi hukuk iyi..bilemiyoruz yani ne ne olucak..ben hep şunu derim mesela sınavda cevabı akla gelmeyen soru en zor sorudur..ve zor soru kavramı kişiden kisiye göre değişir bir kavramdır..kendim mesela imar planı sorusunun cevabini bir gün önceden tekrar ettim sınavda yapamadım kaymakamlık hizmet sınıfını yazdım sildim..sınav atmosferi gerçekten çok farklı oluyor..Bizim burada bir birimize destek olmamız lazım talip olduğumuz meslek bana göre Hariciyeden sonra en önemli meslek dalıdır..Kırmayalım birbirimizi..
-
@marshall
Komisyon 3 kişilik oluyo. Mahalli İdareler Gen. Müd., Personel Genel Müd. ve Teftiş Kurulu Başkanı. 3 soru sormuşlardı.Hatırladığım iki soru ÇED raporu ve 657 deki doğum izniyle alakalıydı.Ama sorabilecekleri alan derya deniz alanla ilgili her şey gelebilir. Kestirmek biraz zor -
Ösym 2017'de LYS'ye de kısa cevaplı sorular koyacakmış.
anlaşılan kaymakamlık sınavında denediği açık uçlu sınav sisteminde kendini başarılı görüyor.. -
Aslında okul müfredatına göre benzer klasik dediğimiz açık uçlu olayı testten daha nitelikli eleyici bir sistem ancak eyyam kayırma gibi olaylar haricinde.. Hem yazımına dikkat ediyorsun hem de bilemezsen sallama imkanın yok. Ancak şu var tabiki "sistemin" tamamının ümit verici olmadığı gerçeğini değiştirmiyor ne yazıkki.
-
Sinavdan turkce sorulari kaldirilip soru sayisi arttirilsa cok guzel olur. sinava giren bircok kisi turkcelerin tamamini dogru kabul ediyor.Maksat sinavda bilgi olcmek ise sorsunlar 80 tane soru yine acik uclu olsun ama sorularin cevabi muallak olmasin. Simdi 40 soruluk sistemde insan haklarina o kadar calismama ragmen 4 de 0 yaptim. Tr ekonomisine ise az calismama ragmen 4 de 3 yaptim (tcmb dogru ise 4-4) yani sans faktoru bence cok on plana cikiyor. Soru sayisi arttirilip, turkce kismi mulakata birakilirsa sinava giren hicbir adayin kafasinda soru isareti kalmaz.
-
Katılıyorum.
Bir de soruların tamamı şu nedir bu kimdir o kaçtır şeklinde olmamalı.
Sebep-konu sorusundaki gibi bilgi kullanma soruları da çokça sorulmalı bence -
@D.Drogba Kardeş valla ek olarak 7-8 kata kadar çıkmalı şu mülakat çağırma sayısı. Belki 400 kişi arasından nitelikli 100 kişi bulunmayabilir. Kaymakamlık gibi meslekler illaki bilgi ölçme mesleğine dönmemeli. Zaten koltuğunda oturan kaymakam istemiyoruz demelerindeki sebepte o. Biraz daha mesleğini sevecek insanlar arıyorlarsa mülakat adayları çeşitliliğini artırmalılar gibi sanki bilmem ne dersin.
-
Arkadaşlar hatırlaması güç ama sınavdaki cevabı devlet denetleme veya kamu denetçiliği olduğu iddia edilen soruyu hatırlayan var mı?
-
@mehmetsy çok fazla konuşuldu hocam geçmiş sayfalara göz gezdirirseniz muhtemelen vardır diye düşünüyorum.
-
@Antimülakat Hocam ben cevabın kamu denetçiliği olduğunu düşünüyorum,genel ddk yapmış ve kdk ihtimal dahiline bile alınmıyor artık, hakkımızda hayırlısı olsun