17 Aralık 2016 KAYMAKAM ADAYLIĞI SINAVI
-
@uzmanyardımcısı hocam direk soru mu soruyorlar..yoksa bir psikolojik süzgeç var mı ? Referans olayı burada en büyük olay mı oluyor ? Kusuruma bakmayın eğer mülakat olursa benim ilk mülakat tecrübem olucak..pek deneyimsizim maalesef
-
@mehmetsy İdarenin hukuka uygunluğunun, düzenli ve verimli şekilde yürütülmesinin ve geliştirilmesinin sağlanması amacıyla ibaresi geçiyordu sınavdaki soruda. Devlet Denetleme Kurulu tanımında var. Anayasa madde 108.
-
@marshall
Kendini tanıtma faslından sonra direkt sorulara başlıyolar. Ama asıl amaç senin deyiminle psikolojik süzgeç. Soruya doğru cevap verip vermemenin bir önemi yok. Önemli olan konuşup kendini ifade etmen. Zaten sınavı kazanarak yeterli bilgiye sahip olduğunu ispatlıyosun(bunu bana mülakatta bizzat personel genel müdürü söylemişti). Referans olayı ise çok derin bir mevzu......Hele şu sonuçlar bi açıklansın yeteri kadar tartışılacaktır zaten. -
@uzmanyardımcısı eyvAllah hocam..dediğiniz gibi o gün bir gelsin
-
Sonucu sayili sorularin parantez icinde yaziyla da yazilmasinda sıkıntı oluyor mu yoksa dogrudan yanlis mi kabul ediliyor.gecen sene sinava girip boyle bir seyle karsilasmis veya duymus olan var mi?
-
''çoktan seçmeli sorularda cevaplar net olduğu için yayımlanmasa dahi seçeneğin belirtilmesi yeterli olmaktadır. ancak açık uçlu sınav formatında durum farklıdır. adayların soru kaybettiği hususlar şunlardır:
1- kanundaki ifade yerine günlük kullanımdaki ifadelerin yazılması (mesela masumiyet karinesi )
2- adayların kanunu okumaması
3- adayların konu anlatım kitaplarına aşırı bağlı kalması
4- sınavda kısaltmaların kullanılması (mesele DDK gibi)
5- sınavda harf karmaşası yaşanması (mesela kurum yerine kurul yazılması)
6- eş anlamlı kelimelerin tam olarak bilinememesi
7- kanundaki ifadelerin dikkatsiz aktarılması (örneğin üye tam salt çoğunluk gibi- üye tam sayısının en az salt çoğunluğu olmalı)
8- cevaplar açık uçlu olması gerekirken soru kökünün de açık uclu ve belirsiz olması (örneğin son sınavdaki idarenin denetimini yapan kurum sorusu gibi)
bunlar daha da çoğaltılabilir.
bu ve benzeri hususları içeren bilgi notu ile birlikte Sayın Yüksel BİLGİLİ ile beraber ÖSYM Başkanlığı'na bizzat ziyarete giderek üst yöneticiler ile görüşmüş bulunmaktayız. Ana talebimiz şunlar olmuştur:
1- Soruların net olması
2- Cevapların ve puanlamaların açıklanması
3- Cevap kağıtlarının yayınlanması
Değerli bürokrat arkadaşlarımız konuyu izah edince bize hak vermişler ve bu konuyu değerlendirip bizimle daha detaylı bir görüşme talebinde bulunacaklarını iletmişlerdir. Buna ilişkin sunum hazırlamaktayız.
Gelişmelerden kaymakam adaylarını haberdar edeceğiz
saygılar
Kutluay KARARLI
4T Yayınevi-Akademi Hukuk Koordinatörü
Kamu Hukukçusu''
-
Arkadaşlar şu kabul edilebilir lik sorusunu tam olarak hatirlayan var mi
-
@Yemlihan58. Soru: Anayasa Mahkemesi bireysel başvuru incelemesinde komisyonların görevi nedir?
Cevap : (AYM İçtüzüğünden kopyalıyorum)
Komisyonların oluşumu
MADDE 32- (1) "Bireysel başvuruların kabul edilebilirlik incelemelerini yapmak üzere Bölümlere bağlı olarak görev yapan üçer Komisyon oluşturulur. "Yani cevaba "kabul edilebilirlik incelemesi" yazılması gerekiyordu. "Kabul edilebilirlik" ifadesi de yeterlidir bence.
-
@president06 arkadaşım bende kabul edilebilir lik yaptım ama bazı arkadaşlar cevapin bir hakkin ihlal edilip edilmediği diyor soruda bölümlerden bahsediyormuyduki
-
ben soruyu anayasa mahkemesi bireysel başvuruları hangi kapsamda inceler diye hatırlıyorum
-
off sorular bari yayınlansa da net cevapları öğrensek
-
@Yemlihan58. 17 Aralık 2016 KAYMAKAM ADAYLIĞI SINAVI içinde söyledi:
@president06 arkadaşım bende kabul edilebilir lik yaptım ama bazı arkadaşlar cevapin bir hakkin ihlal edilip edilmediği diyor soruda bölümlerden bahsediyormuyduki
Bu konuda bana güvenebilirsiniz. 6216 sayılı AYM kanunu ve içtüzüğünü 4'er kez okuyarak girdim sınava ve sorudan da cevaptan da eminim. Komisyonların görevi soruldu.
-
@president06 ben bi kapsam kelimesini net hatırlıyorum. acaba komisyonlar hangi kapsamda mı inceler diyordu ki
-
@kamikaze Bencede sırf bu bariz hatalardan bilindik sorulardan mağdur çok insan var. Her insanı kitap gibi görmek gibi birşeye dönüyor sınavda istenilen bilgiler.. Çok yanlış.
-
@iibf-li bu sorunun cevabı bence de kabul edilebilirlik ama "kapsam" sözcügunu ben de net olarak hatirliyorum zira aklima ilk asamada kabul edilebilirlik kavrami gelmesine ragmen soru kökünden yola cıkarak "sekil bakimindan" gibi bir cevap yazdim. yani sorunun sorulma biciminde bi sorun vardı.
-
@ozan. kesinlikle bende soruda tam olarak ne sorduğunu anlamak için baya düşündüm aklıma sadece kabul edilebilirlik geldi, inşallah doğrudur.
-
arkadaşlar bir de aklıma en çok takılan ara seçim sorusu, soru seçime bir yıl kala diye başlıyordu devamı neydi
-
@ozan. haklısınız hangi kapsamda diye sorulmuştu. Ancak şekil bakımından cevabı vermeniz için "unsur" sorması gerekmez miydi?
-
forumların birinde bir arkadaş "bakanlık ösymden 10 gün içinde sınav sonucunu açıklamasını rica etmiş" diye bir mesaj yazmıştı şimdi bulamadım. Bu söylentinin kaynağı nedir?
Bakanlığın ÖSYM ile yaptığı (yanılmıyorsam 45 günde sınav sonucunu açıklama şartını içinde barındıran) protokole aykırı davranacağını sanmıyorum. -
@iibf-li Ara seçim sorusuydu değil mi ? Bir il "tamamen vekilsiz kalırsa" ne olur sorusu.