17 Aralık 2016 KAYMAKAM ADAYLIĞI SINAVI
-
Arkadaşlar sınav sonuçları açıklandığında bile kaç doğruyla kapattığını tam olarak bilemeyeceğiz.Önemli olan Ösym'nin doğruları.Bizimki tahminden öteye gitmez.26 doğruyla sınavı geçtiğimi düşünüyorumdur fakat 24 doğru yapmışımdır.Kısacası sorular ve cevaplar açıklansaydı daha sağlıklı olurdu
-
http://forum.tercihiniyap.net/topic/599/2017-guy-i̇lani-3-000-guy-i̇sti̇yoruz/133?page=7 bugunku etkınlıgımıze katılın kardeslerım bızım ıcın hepımız ıcın
-
@genclerbirlikli 17 Aralık 2016 KAYMAKAM ADAYLIĞI SINAVI içinde söyledi:
Ben ek çalışma yapmadan girdim, hayatımda ilk kez bu sene idare hukuku gördüm( sınavdan önceki 1 ay) ve 26 bekliyorum. Nasıl 23 e 21 e düşsün çalışıp giren yok mu hiç. 30 da kapatır bence.
bu arkadasi sadece ben degil hepiniz yakindan taniyorsunuz aslinda. vize sabahi koridorda calisirken görürsünüz. abi naber? dersiniz. cevabi: hic calismadim oyle bi göz atiyorum olur. sınav aciklanir ve bir de bakarsıniz iyi not almis. dönem devam ederken bir gün bu arkadaşla o derste yanyana da oturmuşsunuzdur. aman tanrım o da nesi? ders kitabı beş farkli keceli kalemle cizilmis. sonra final haftasi gelir koridorda yine ezber halindeyken bir keklik aramaktadır bu kardesimiz. yine calişmadan gelmistir ya, onu dillendirecek. her neyse final de sonuclanir falan. aradan epey bi zaman geçer, bu kare kök içindeki zeki arkadaş kantinde muhabbettedir ve konu o ilgili derstir. arkadaşın yine kükrer: ben o dersin vizesine girmemistim, finaline de calismadan geldim ama kolaydı be. nasil gecemediniz?
abiler! bıkmadınız mı şu orta zekanızla övünmeye çalışmaktan? hayır yani kızlar falan da burun kıvırıyor böyle şeylere aklınızda bulunsun.
-
@kadir_karasu kimsenin seni inandırma zorunluluğu yok. Siyasal iktisat mezunuyum okulda idare görmedim. Kpss kursunda anayasa bittikten sonra idare hukuku gördüm bitti sınava girdim. Oturayım da kaymakamlık kasayım demedim. O kadar çalışmaya rağmen yapamıyorsanız sorun sizde bence.
Ek olarak kpss kursunda başka bitir şeklinde değil dersler, aynı anda iktisat muhasebe maliye de çalıştım/gördüm. 1 ay denilince 1 ay oturup idare çalıştım zannedersin filan, o potansiyel var çünkü.
-
@ozan. Sana sadece yav he he diyorum kimseye yalan borcum yok, kendini yav bu kesin aylarca çalışmıştır sorular çok zordu 19 a düşer diye kandırmaya devam et.
-
@kadir_karasu kimsenin seni inandırma zorunluluğu yok. Siyasal iktisat mezunuyum okulda idare görmedim. Kpss kursunda anayasa bittikten sonra idare hukuku gördüm bitti sınava girdim. Oturayım da kaymakamlık kasayım demedim. O kadar çalışmaya rağmen yapamıyorsanız sorun sizde bence.
güzelim o adını desturla andıgın fakültenin koridorlarında sen ders notu koştururken, ben kütüphanesinde heidegger okuyordum. su sbf putunuzu da yıkın artık.
-
@ozan. Ben okulu övmedim putlastirmadim. Sen bi ygs turkce kitabı al da cümlede anlam çalış ondan sonra kaymakamlık çalış. Okulda idare hukuku almadım cümlesine karşılık sen şöyle yaparken ben rerörö diyen biriyle konuşma/tartışma son derece gereksiz. Kal sağlıcakla.
-
turkce ygs turkce kitabindan ögrenilmez sbfli kardesim. 1. sinifta ibrahim dizman bunu ögretmedi mi sana?
-
@ozan. Ben okulu övmedim putlastirmadim. Sen bi ygs turkce kitabı al da cümlede anlam çalış ondan sonra kaymakamlık çalış. Okulda idare hukuku almadım cümlesine karşılık sen şöyle yaparken ben rerörö diyen biriyle konuşma/tartışma son derece gereksiz. Kal sağlıcakla.
seni hepimiz tanıyoruz dedim. bu kadar kızmana gerek yok. sen hepimizin üniversiteden ortak paydasısın.
-
Arkadaşlar tartışmaya gerek yok gibi..Bu sınav tamamiyla sayıştay sınavı gibiydi..kolay görünümlü detay sınavdı..En basit sorular bile kaçtı..21-22 bana da çok inandırıcı gelmedi ama 25-26 en makul nokta gibi duruyor.Ham puanı 70'e yakın olan varsa o iş zaten olmuştur..Sayıştay içinde yok kesinlikle 70 üstü kapatacak dediler 65-70 arası yığılma oldu..Bu sinav da imla kuralları çok önemliydi..Ondan ötürü 26 üstü tahmin biraz uçuk geliyor bana.
-
Efendi gibi hepimiz kendi görüşümüzü açıklamaya devam edelim.
Bir kişinin ne olduğu,girdiği ortamda nasıl bir atmosfer oluşturduğu ile de ilgilidir. Nitekim tartışma çıktı.
Lütfen cevap yazmayalım.Burada bu işe yeni başlamış arkadaşlarımız da var ve onları yanlış yönlendirmek YANİ YALAN SÖYLEMEK,Kaymakam/idareci özelliği değildir ve bu yaklaşımda olan kişiler elbette inşallah Kaymakam olmaz/olamaz.
Bu sınavın mülakatında daha önce 2 kez bulundum. Yani başardım. Sana bir idare hukuku soruları sorarım,kitap önünde cevap yazamazsın. Trollük yapma.
Diğer arkadaşlarımdan özür diliyorum.
-
@marshall ben de bu şekilde düşünüyorum açıkçası.
Hem puan 71 en düşük benim.
Bakalım bekliyorum heyecanla -
Allah gerçekten ihtiyacı olana ve dürüst insanlara nasip etsin. Aile baskısı gibi işin psikolojik yanlarını da geçiyorum. O baskı sınavda çok iyi dereceler alacak kapasitesi olan insanları da eletebiliyor bir şekilde. Sonuç ne gelirse gelsin şaşırmamak lazım.
-
@kadir_karasu aynen hocam..ben sınavın gerçekten kaliteli bir sınav olduğunu düşünüyorum ben ilk girdim ama iyi bir çalışma ile girdim sınava kpss ve sayıştaya iyi çalışmıştım..Kimin nasibinde ise o girecek bu kapıdan inşAllah..meşhur bir söylem var ya o çok kolay diyenlerı sonuçlar açıklandımı görmek lazım..Burada bu meslek için can atan sınavı iyi geçmemiş insanlarda olabilir..Söylemlere her daim dikkat etmek gerek diye düşünüyorum..Puanınız içinde tebrik ederim inşAllah hakkınızda hayırlısı olur.
-
Valla kardeşim ben bu sınava 1. olmak için girdim.
Hani kendimce de olsa o derece iddialı idim. Ama sınırdan belki gelecek mülakat.
Ve benim gibi birkaç arkadaşım daha var konuştuğum.O nedenle çıkıp da böyle yok 1 ay çalıştım yok ilk kez çalıştım yok sorun sözde tarzı cümleler beni deli ediyor.
Neyse. Bu kişiye prim vermiş olmak istemiyorum.
O yüzden uzatmayacağım. -
@kadir_karasu ham puan 71 diyorsun, nasıl sınırdan mülakat gelir anlamadım?
-
Ya açıkçası biraz psikolojik olarak kardeşim.
Bu sınav özelinde yok nokta koymadım yok i harfi yazmadım durumu çok konuşulunca bende de böyle bir durum oluştu. -
Bana da 21-22 çok iyimser geliyor.Ben alt bandın 25-26 olacağını düşünüyorum.
-
@kadir_karasu ham puanı 70 ve üzeri olanlar güzel bir puanla kazanır, diye düşünüyorum.
-
Bakalım hayırlısı biraderim.
Senin durum nasıl ?