17 Aralık 2016 KAYMAKAM ADAYLIĞI SINAVI
-
@ozan. Pisi pisine gitti böyle 3-4 sorum daha Artık nasip açıklanınca görcez bakalım
-
Genel kanı sınavın 24-25 bandında kapatacağı yönünde hadi +1 yanılma payını da katarsak 26 doğru 65 ham puana tekabül eder. Türkçe ve sapma hariç 55-56 puanı bulunan ve sıralama sorusu, yazım yanlışı ve anlatım bozukluğu gibi tartışmaya kapalı olan soruları doğru yapan kişiler şahsi kanaatime göre mülakata hak kazanacaktır. Fakat puan hesabı yapılırken tüm muallak da olan sorular yanlış kabul edilmelidir. tcmb ( kambiyo murakebe teşkilatı)-koruma (yatay etki)-tüfe (ikame-nitelik-yeni ürün sapması -ithal mal-sabit sepet vs)-kabul edilebilirlik ( çok farklı cevaplar geldi - türkçe yorum ve cümle tamamlama soruları- faiz paritesi sorusu (%5-%10) vb
-
@D.Drogba 17 Aralık 2016 KAYMAKAM ADAYLIĞI SINAVI içinde söyledi:
Genel kanı sınavın 24-25 bandında kapatacağı yönünde hadi +1 yanılma payını da katarsak 26 doğru 65 ham puana tekabül eder. Türkçe ve sapma hariç 55-56 puanı bulunan ve sıralama sorusu, yazım yanlışı ve anlatım bozukluğu gibi tartışmaya kapalı olan soruları doğru yapan kişiler şahsi kanaatime göre mülakata hak kazanacaktır. Fakat puan hesabı yapılırken tüm muallak da olan sorular yanlış kabul edilmelidir. tcmb ( kambiyo murakebe teşkilatı)-koruma (yatay etki)-tüfe (ikame-nitelik-yeni ürün sapması -ithal mal-sabit sepet vs)-kabul edilebilirlik ( çok farklı cevaplar geldi - türkçe yorum ve cümle tamamlama soruları- faiz paritesi sorusu (%5-%10) vb
Kardeşim tespitine katılmakla beraber bence
.koruma yükümlülüğü
.kabul edilebilirlik
soruları pek de tartışmalı sorulardan değil gibi. -
@ozan. 17 Aralık 2016 KAYMAKAM ADAYLIĞI SINAVI içinde söyledi:
@kadir_karasu 17 Aralık 2016 KAYMAKAM ADAYLIĞI SINAVI içinde söyledi:
@miatty kardeşim açıkçası biraz zor gibi bence
sevgili kadir kardeşim biz şu koruma cevabımızla turkiye cumhuriyeti olayını doğru kabul edelim mi? ne dersin ?
Bence koruma'da sıkıntı yok biraderim.
Ama TCMB-kambiyo ona artık bakacağız
Çok söz söylenildi malum -
@ozan. 17 Aralık 2016 KAYMAKAM ADAYLIĞI SINAVI içinde söyledi:
@miatty kardeşim açıkçası biraz zor gibi bence
sevgili kadir kardeşim biz şu koruma cevabımızla turkiye cumhuriyeti olayını doğru kabul edelim mi? ne dersin ?
Bence koruma'da sıkıntı yok biraderim.
Ama TCMB-kambiyo ona artık bakacağız
Çok söz söylenildi malumbu tip sorularda hesap ahirete kaldı artık. eger kazanamazsam ahirette bir film seridi gibi hayatım seyrettirilirken bu soruların cevaplarını bilhassa rica edecegim artık huzurda osym'nin yaskasına yapışmak icin
-
Arkadaslar cevap Merkez Bankası değil. 1929 da kanunla imkb kuruluyor. 1939 da faaliyeti son buluyor. 1985 yılında yeniden kuruluyor. 1929 Menkul Kıymetler ve Kambiyo Borsaları Hakkında Kanun çıkartılıp aynı yıl uygulanmıştır.
-
.................
-
@bürokrat711 17 Aralık 2016 KAYMAKAM ADAYLIĞI SINAVI içinde söyledi:
Arkadaslar cevap Merkez Bankası değil. 1929 da kanunla imkb kuruluyor. 1939 da faaliyeti son buluyor. 1985 yılında yeniden kuruluyor. 1929 Menkul Kıymetler ve Kambiyo Borsaları Hakkında Kanun çıkartılıp aynı yıl uygulanmıştır.
Arkadaşım kambiyo krizi veya Türk Lirasının kıymetinin korunmasıyla İMKB'nin ne alakası var?
-
@president06 Menkul kıymet tanımı; ortaklık veya alacaklılık sağlayan, belli bir tutarı temsil eden, orta ve uzun vadeli yatırım aracı olarak kullanılan, dönemsel gelir getiren, misli nitelikte, çok sayıda ve seri halinde çıkarılan, ibareleri aynı olan kıymetli evraktır.
Kambiyo, para ya da para yerine geçen belgeler'in değiştirilmesi işlemidir.
Aradaki sıkı ilişkiyi anlamanız için yukarıdaki açıklamalara bakınız.
Cevap Merkez Bankası ise neden 1923-1930 degilde 1929 dedi. 1930 da kambiyo sıkıntıları bitmiş miydi? Zaten 1931 de Merkez Bankası faaliyete geçiyor. Kambiyo murakabe ise khk ile kuruluyor kanun ile değil.
-
@president06 Beni kesinlikle yanlış anlamayın arkadaşlar. Yanlışımi doğru kabul ettirmek gibi cahilce bir tavrım yoktur. Buna ihtiyacım da yoktur.
-
Arkadaşlar,hepimiz ileride iyi birer idareci olmaya namzetiz. Bugün 10 ocak idareciler günü.Emek edenlerin , hakedenlerin bugünün her seneyi devriyesinde tebrik mesajları alması ümidiyle.Gününüz kutlu olsun...
-
İmkb 8172 sayili nizamname ile kurulmustur. O donemde soru ile alakali kanunla kurulan tek kurulus tcmb dir. Menkul kiymetler borsasi kanunun da acilacak olan borsalarin kurulusu duzenlenmistir. Ornegin 2. Veya 3. Maddesinde maliye vekilinin teklifi ve icra vekilleri heyetinin onayi ile borsalar acilir denmistir.
-
@D.Drogba 1929 da ayrıca çıkarılmış Menkul Kıymetler ve Kambiyo Borsaları Kanunu var. O dönem dediğiniz 1930 oluyor. Soruda 1923-1929 deniyor. Ve kurulmasının ana sebebi olarak kambiyo krizini gösteriyor. Merkez Bankası'nın ana kuruluş amacı kambiyo krizi midir? İkinci sorum denemelere aşikar olanlar bilir, 1923-1929 dendiği zaman Merkez Bankası dahil edilmez. 1923-1930 dendiğinde Merkez Bankası' nın cevaplarda olduğu görülür. Eger dediğiniz gibi o donemde kanunla kurulan bir tek Merkez Bankası varsa soruda neden 1923-1929 dedi?
-
@D.Drogba ayrıca kanunda borsaların açılış usulünü gösterir tabiki. Misalin genel müdürlükler kanunla kurulur. Kuruluş kanunlarına baktığınız zamanlar usül sıralaması onlardada vardır.
-
@bürokrat711 hımmm bak bu beni de düşündürdü şimdi
Kambiyo yapmama karşın TCMB olduğuna ikna olmuştum tamamen -
1923-1929 yillari arasinda kurulan ifadesi soruda yer almiyordu. Bu donem arasinda ki sorunlarin cozumu icin kurulan kurumu soruyordu.
Simdi burda saatlerce konusabiliriz dostum ama bir yere varabilecegimizi dusunmuyorum. Ben bu soruyu murakebe-tcmb arasinda gectigi icin yanlis kabul ediyordum. Simdi bir olasilik daha gelmis oldu. Degisen hic birsey olmadi yine yanlis olarak almaya devam edecegim. En kötüsü de bu sorunun Osym de ki cevabini ogrenemeyecek olmamiz.
-
@D.Drogba O dönemdeki sıkıntı için ilerleyen yıllarda değil o dönemde bir kurum kurulacağını düşünüyorum. Haklısın arkadaşım sabaha kadar tartışabiliriz. Doğru cevap ancak sınavdan sonra itirazlar sonucunda ortaya çıkar. Teşekkür ederim muhabbetiniz için.
-
...............
-
@M.KuruFasülye
Geçen yıl mülakattan elenen Bi arkadaş 1,5 ayı bulmuştu dedi fakat bu yıl durum biraz farklı ihtiyaç biraz acil. şöyle örnek vereyim staj dönemi bitmek üzere olan grubun eğitimlerinin kısa kesilip başarılı olanların atandığı bilgisini aldım. Ayrıca kuvvetle muhtemel yine ihtiyacı karşılamak adına Nisa'n mayıs gibi tekrar sınav olacağı duyumları da var. Tabi şöyle bir durumda sözkonusu;Bu süreçte geçecek Zamanın büyük bölümü güvenlik soruşturmasının yapılması olacaktır. Onun dışında çok bekleyeceklerini sanmıyorum. Naçizane duyum ve fikirlerim bu yönde. -
@mehmetsy komisyon kabul eder etmez bilmiyorum ama resmî gazetede cumhuriyeti değil cumhuriyettir. Merkez Bankası kurulurken özellikle dikkat edilmiş bir husustur bu aidiyet ekinin olmaması.