17 Aralık 2016 KAYMAKAM ADAYLIĞI SINAVI
-
@Harun-Resid 250 lira kar etms 30 lirada sabit maliyeti var uretici ranti nedir
-
Bu ileti silindi! -
PS = üretici rantı ise,
PS= TR - TVC => TC= TFC+TVC => TVC = TC - TFC
PS= TR - (TC - TFC) => PS = TR - TC + TFC
TP = toplam kâr
TP = TR - TC
PS = TP + TFC
Yani Üretici rantı toplam kâr ile toplam sabit maliyetin toplamına eşittir Bilmem anlatabildim mi -
Sorumuza göre 280 Ben de yanlış yaptım bu arada 220 dedim yanlış hatırlayarak
-
arkadaşlar şu standart sapma işini tam net bilen birisi var mı az çok bilgim var ama net bilen var ise aşagıda sayıştay sınavının bilgileri var toplam 99 soru var 1 soru 1.01 puan ama bazı sorular 3,93 - 3,68 -3,65 -2,28- 2,18 gibi bölüm bazı olarak verilmiş. yanı bazı sorular nerede ise 4 ve 3,5 katı oranında puan katmış. bu işlem bizim sorularda da bu kadar olsa 3 puanlık bir soru 4 katı olsa 4 x 3 : 12 Puan demek ve yine 3,5 standart sapma olsa 3,5 x 3 : 10,5 demek bilmiyorum bizde bu kadar yüksek olur mu ? eğer ise kaza ile satandart sapması yüksek 2-3 soru yapan listede hızlı yükselir gibi geliyor. yanlışım var ise ltf düzeltin çok iyi bildiğim bir konudeğil.
http://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2016/SAYISTAY/SayisalBilgiler18112016.pdf
-
@Harun-Resid yalnız soruda sanki kısa dönemden bahsediyordu ben de kısa dönemde sabit maliyet dikkate alınmaz diye düşünmüştüm yanlış düşündüm herhalde
-
Aslında tam tersi hocam Uzun dönemde sabit maliyet olmuyor Çağrışım yapmış ama benimki gibi ters yapmış @bestof92
-
-
arkadaşlar ben hala merkez bankası sorusuna takıldım, aşağıdaki metni okuyalım
23-29 yılları arasında gerçekleşen kambiyo dalgalanmarını kontrol altına alınmak için kuralan kuruluş ''murakabe teşkilatı''.Maalesef bende merkez bankası yaptım.İsteyen Türkiye Ekonomisi kitaplarına bakabilir.1930 yılında çıkartılan paranın kıymetini koruma kanunu dayanarak kambiyo rejimi tek elden düzenlemek için ''Kambiyo Murakabe Teşkilatı'' kurulmuştur.Daha sonra aynı yıl merkez bankası kanunu çıkartılmış fakat merkez bankası 31 yılında faaliyete geçmiş.Bu yetki daha sonra merkez bankasına devredilmiş. -
@hakan murakabe yazan bir benm heralde sinavda ama ben sildim o soruyu yannls yaptm sayiyorum
-
Ne zaman açıklanır acaba geçen sınavda kaç gün sürdü bilen var mi
-
@genclerbirlikli 17 Aralık 2016 KAYMAKAM ADAYLIĞI SINAVI içinde söyledi:
Ne zaman açıklanır acaba geçen sınavda kaç gün sürdü bilen var mi
Ben de murakabe yaptım
-
Arkadaşlar ne zaman açıklanır?
-
Bende murakebe yazdım. hangisi doğru bilmiyorum ve o soruyu yanlış cevapladım sayıyorum, bakalım ne çıkacak
-
@hakan 17 Aralık 2016 KAYMAKAM ADAYLIĞI SINAVI içinde söyledi:
Bende murakebe yazdım. hangisi doğru bilmiyorum ve o soruyu yanlış cevapladım sayıyorum, bakalım ne çıkacak
Ben de yanlış sayıyorum ama galiba cevap oydu. Neyse bakalım ne olacak
-
29 buhranı sorusunu ve üretici rantını tam hatırlayan var mı
-
@hakan 29 burhaniye derken kara çarşamba yı kast ediyorsun. Eğer evet ise Ben onun ile ilgili bir soru hatırlamıyorum.
-
@kadir_karasu benim sorumla nasıl bi alakası var anlamadım
-
@genclerbirlikli 17 Aralık 2016 KAYMAKAM ADAYLIĞI SINAVI içinde söyledi:
@kadir_karasu benim sorumla nasıl bi alakası var anlamadım
Yanlışlık olmuş kardeşim ben de şimdi farkettim
Kusura bakmayasınGeçen seneki sınav 5. haftada açıklanmıştı
-
şu herkesin merkez bankası dediği soruyu kastediyorum