TCMB 2020 UZMAN YARDIMCISI 60 KİŞİ ALIM
-
@Math teşekkür ederim hocam.
-
Merhaba arkadaşlar bir kaç yerden bilim sınavı için zorunlu ve seçmeli olarak sınav olduklarını okudum. Bu hala geçerli mi? Yani seçtiğimiz grup içindeki 3 ders dışında seçmeli konularda mı olucak?
-
Bu sınavı kazananlar Ankara'da mı İstanbul'da mı çalışacak? Bilgisi olan var mı?
-
@labrisa ilan da Ankara ve İstanbul yazıyor.
-
Arkadaşlar bize gelen mailde sınav yeri ve saati yazıyor peki ayrı bir giriş belgesi falan gerekiyor mu? Mail de öyle bir paylaşım yapmamışlar.
-
@noir giriş belgesi yok diye biliyorum. bende de yok
-
arkadaşlar, kısıtlama gelmiş.. bu sınav ne olacak
-
Sınav saatlerini biraz ileri kaydırıp yaparlar bence. Araştırmacı sınavı yapıldı bunu yapmasalar olmaz şimdi uyumsuzluk olur. Birisinin meslek sınavı varken diğerinde genel yetenek olmaz. Diğer bir alternatif olarak da komple iptal ederler herkesi bir sonraki aşamaya alırlar veya online yapalım diyebilirler.
-
O kadar uçak bileti aldım Cuma sabah gelip Pazar akşam 9.45 uçağı ile gidecektim
-
@grishanemesis Valla hocam ben de araştırmacı için geldim pazar günü 6 uçağıyla ayağımın tozuyla sınava girdim sırf bunun için bir hafta da kalayım dedim eğer ileri bir tarihe ertelerlerse aynı gün dönmediğine üzüleceğim açıkçası araştırmacı meslek sınavıyla beraber denk gelmezse de girmeyi düşünmüyorum ertelenmesi durumunda. Zaten böyle bir durumda girmeyen çok kişi olacaktır özellikle şehir dışından geliyorsa. Bence en mantıklı opsiyon sınavın iptal edilip herkesin üst aşamaya geçirilmesi olacaktır ama saati kaydırıp sınavı yapmaları da makul. Yalnız sizin uçak biletleri kötü olmuş tekrar planlamanız gerekecek maalesef.
-
umarım online yapılır. uçak saatlerini günü birlik ayarlamak imkansız. zaman da daralmışken nasıl bir düzenleme yapılacak merak ediyorum.
-
Bu saatte yapılacak en iyi şey online yapmak. Ama az bir süre varken nasıl ayarlanır bilmiyorum
-
sizce yarın bir bilgilendirme gelir mi bununla alakalı? yoksa aramak ya da mail atmak mı gerekir bi şeyler öğrenmek için
-
Uçağım 19:20'de inecek. Kalacağım yere varana kadar saat 21:00 olacak. Ceza mı yiyeceğiz yani?
Online yapılması gerek. -
Üniversite giriş sınavı filan da sokağa cikma yasagi varken yapilmisti, bu da yapilabilir bence. O ulusal capta alinan bi karardi gerci ama bunda da izin alinabilir belki ic islerinden filan. Online sinavin kontrolu nasil saglanabilir ki?
-
@ozlem_, içinde söyledi: TCMB 2020 UZMAN YARDIMCISI 60 KİŞİ ALIM
Üniversite giriş sınavı filan da sokağa cikma yasagi varken yapilmisti, bu da yapilabilir bence. O ulusal capta alinan bi karardi gerci ama bunda da izin alinabilir belki ic islerinden filan. Online sinavin kontrolu nasil saglanabilir ki?
Sağlayan bankalar ve firmalar, kamera ve ses sistemi ile sağlıyor. Güvenli bir şekilde online sınav yapılabilir bence.
-
@ozlem_ ben bi şirketin online sınavına girmiştim, kamera ve mikrofon açık şekilde girilebiliyor, her soru için süre var.. aynı soruya tekrar dönülemiyor falan.. önlemleri var yani. kaldı ki 2020'de mezun olan çok kimse online sınavlara girdi
-
Günübirlik konusunda haklısınız o biraz zor olacak özellikle sabah erken gelmek çok zor olacak günübirlikçiler için 6-7 uçağı ile gelmek lazımdı ama böyle bir opsiyon kalmadı. En az 1 gün kalmak lazım bu durumda sınavlar bir de her gün tek seans değil birkaç seans olacağı için fazla kaydıramazlar. Bu yasakların hiçbir fayda sağlamayacağı aşikar virüs mesai saati dinlemiyor gelecek haftalarda korona daha kötüye gittikçe tedbirler artarak devam eder bu minvalde düşünürsek ya bu hafta yapılacak ya da iptal edilecek. Online yapacaklarını sanmıyorum en baştan yaparlardı isteseler bence yeterli altyapıları yok bu konuda. Kamera açtırma, izleme, gözetleme ve sınav yazılımı ile ekran kilitleme gibi tedbirlerin altyapısını hemen hazırlayamazlar. Günübirlik gelecek arkadaşlar belki seans saatlerini aldırmayı deneyebilirler ama bu sefer de dönüş ucu ucuna yetişecek. Bence bu arkadaşları düşünüp bu aşamayı iptal etmeleri daha isabetli olur.
-
Önceki yasaklarin birinde otobus, ucak, tren bileti olanlar icin yasak uygulanmayacagi, planlanan seyahatlerini yapabilecekleri aciklanmisti. Belki yine oyle bir sey olur, bu defa net aciklama yapilmadi sanirim bu konuda.
-
@ozlem_ O zamanlar sokağa çıkma yasakları bitmişti sınav için özellikle yasak koymuşlardı sınav saatleri boyunca. Yani yasak varken sınav olmadı sınav için yasak getirildi yığılma olmasın toplu taşımalarda okul önlerinde ve civarında diye. Aynı durum değil yani. Bir de o ösym sınavı bu kurum sınavı onun yapılması şarttı kaç milyon öğrenciyi etkiliyor. Burada etkilenen kişi sayısı da az.