TCMB 2020 UZMAN YARDIMCISI 60 KİŞİ ALIM
-
Bugunku oturumlara giren arkadaslar meslek sinavinin ertelenip ertelenmedigini soyleyebilirler mi ogrenmislerse?
-
@ozlem_ arkadaşlar ertelemeyle alakalı herhangi bir şey söylenmedi. Sınav 60 soru 30 dakika.
-
@bitmeyenyds hocam içerik nasıldı zor muydu sınav?
-
@bitmeyenyds hocam geçmiş olsun. İçerik hakkında birşeyler hatırlıyor musunuz?
-
@Statistician1907 bugun kac oturum var ?
-
@bitmeyenyds Hocam cidden 30 dk mı? Bunca insanı 30 dk için mi pandemi döneminde İstanbul'a, Ankara'ya gitmek zorunda bıraktılar, yazıktır ya!
-
Merhaba arkadaşlar, bugün sınavda zamanı yetiştiremedim ve sınavın ortalarındayken sürem bitti. Sistem cevaplarımı almış mıdır, çünkü sınavın sonuna kadar gelip sınavı bitir falan demedim. Benzer durumda olan var mı?
-
Merhaba, son 5 soruyu yetiştiremedim ben de. Kalem kagit kullanabilirsiniz dediler ama ihtiyac duymadim. Tamamen sayisal, sozel mantik ve gorsel sorulardan olusuyor. Girmemis arkadaslara basarilar
-
Ben de yetiştiremedim. Son 5 soruyu görmedim. Sınav genel olarak görsellere ve çıkarımı dayanıyordu. Kpss ales mantık tarzı bir şey beklemeyin arkadaşlar
-
60 sorunun 60ına da yazsalarmış torpiliniz var mı yok mu var mı yok mu 30 dk boyunca işaretle bu soruyu. Adamlar eğer samimiyse torpil füze yoksa bu daha büyük sorun
. demek ki devletin bankası devletin yaptığı akademik ve memuriyet sınavlarına güvenmeyip kendi sınavın düzenliyor. Yarın da benim sıram var ama gitmem büyük ihtimalle. Dalga geçiyorlar ayan beyan bu pandemi sürecinde -
Keske burda surec hakkindaki genel yorumlardan ziyade sadece bilgi paylasimi olsa
-
Bugün sınava giren arkadaşlar öncelikle geçmiş olsun. Ben sadece şunu merak ediyorum soruya geri dönüş yapılabiliyor mu ? Hız açısından önemli bir ayrıntı çünkü
-
Organize olamamış görevliler, sınav saatlerinde gecikmeler, özensiz seçilmiş sorular ve sadece 30dk için çekilen çile... merkez bankasının böyle bir süreç yürüteceğini hiç tahmin etmezdim
-
Genel yetenek ya da yazili sinavin torpille bi alakası oldugunu dusunmuyorum. Mulakat ise herkesin vicdanina, baskasinin hakkina girmeyi goze alip almamasina kalmis. Genel yetenek sinavi da gozunuzu korkutmasin, sadece sure yetismeyebiliyor, o da herkesin basina geldigi icin olumsuz olarak bile dusunulmeyebilir.
-
Sinav kalitesine gelince tcmb'ye yakisacak bi sinav degildi, hocamin da dedigi gibi sistem de sorular da acemiceydi, cok eleyici sorular yoktu.
-
Sabah saat 10:45' de sınav saatiydi ; sınava geç alındık yoldan gelmiş insanları ayakta beklettiler. Sınav görevlileri ilk defa sınav yapıyorlardı büyük ihtimalle ki elleri ayakları birbirine dolaşmıştı. 60 soru 30 dk. Geri dönebiliyor muyuz sorulara diye görevliye sormuştum net bi cevap vermedi. Sürem de sınavın ortasında bitti zaten. Yetiştirememek benim hatamdır anlarım da bu kadar amatörce bir sınav merkez bankasına hiiç yakışmadı
-
Sınav 60 soru 30 dk ama kolay bir sınavdı tak tak geçiyorsunuz soruları. Sınav ortasında bir iki tane oyalayıcı soru gelebilir onlara takılmayın bence sallayın sınavı bitirmeye çalışın derim ben öyle yaptım sınavı yetiştirdim. Araştırmacı sınavına da girdim ama hiç alakası yok araştırmacıda çok fazla işlem ve çok fazla mantık sorusu vardı hepsi hemen hemen hepsi çok vakit alıyordu. Bu sınavın en zor sorusuna harcadığım süre araştırmacının en basiti gibiydi yani öyle düşünün. Araştırmacıyı yetiştiremememe ve de 60 puan civarı almama rağmen geçmiştim bunda muhtemelen eleme puanları çok daha yüksek olur çünkü basit bir sınavdı yalnız katılım düşüktü bence o açıdan girenlerin çoğu geçecek kafaya fazla takmayın derim. Önemli olan yetiştirmek biraz hızlı davranmanız lazım.
-
@matea hocam borsa istanbul sınavına katılmıştım temmuz 25inde o da öyleydi organize bir şey yok sorular saçma hani neden yapılıyor o zaman o da garip.
-
@gpale katiliyorum hocam, eleyici sorularin olmadigi dumduz bi sinavdi. Yuksek ihtimalle bir dogru cevap bile cok belirleyici olacak.
-
sınav çıkışı uzman yardımcılığı sınavı ertelenecek mi diye sordum. sonuçlarla birlikte mail atılacakmış. ertelenebileceğini belirttiler.