İl Göç Uzman Yardımcılığı 2017
-
@orhanskrc hocam ben 71 almışım beklediğimde az çok buydu ama şaibeli bir durum yok.300 kişinin sınavı 3 saate okunup 1 saat de yayınlama toplam 4 saate bu iş biter.Normal yani hocam sallama falan yapmayın etmeyin o kadar da değil.
-
Ben dün bir anlık sinirle sokaktaki adamı bile aldılar dedim ama ondan kastım kanundan pek soru çıkmaması ve hiç çalışmayan birinin bile sanatçı ikamet izni gibi bir soruyu yapabilmesiydi.Ama dediğiniz laflar çok ağır biraz sakinleşin hocam bence takmayın bu kadar
-
Arkadaşlar ben sinirli falan değilim..Açıkcası çok istediğim bi kurum da değildi.Fakat ben içten içe tatmin olmadım sınavın açıklanma tarzından.
-
Ben sinirliyim. O kadar kanun ve yabancılar hukuku çalışmış olanlar için daha seçici sorular gelmeliydi arkadaşlara katılıyorum. Bir uluslararası ilişkiler mezunu olarak gerek aldığımız eğitim ve gerek bu kurumda çalışmayı isteme ve katkı sağlama noktasında, işsizlikten dolayı istemediği halde başvuran ve maliye - iktisat çözen birinden farkımız olmalıydı diye düşünüyorum. Kamu yönetimi - uluslararası ilişkiler soruları da seçici olmalıydı. Montrö Antlaşmasını, Sadabat Paktını, İtilaf devletlerini bilmeyen adam lisans diplomasını yırtsın atsın zaten.
-
@beşiktaş1903 burada paylaşılan cevaplardan bazıları yanlıştı, bazı sorunun cevabından kimse emin değildi. Birde sınavda tereddütte kalınan ve hangi cevabın işaretlendiği emin olunmayan sorular oluyor orada yanlış yapsanız bile burada doğru cevabı görünce bende bunu yaptım diyorsuz, bunu bizzat kpss de yaşadım. zaten bunları toplasanız 4-5 ediyor 80 hesapladıysanız 75 geliyor
-
@pirinçkimirinçki Hocam yanlış anlamazsanız şunu sormak istiyorum; madem bu dediģiniz alanlar size göre secici sorular barındırmıyordu ve kolaydı, siz nereden soru kaçırdınız?
-
@dellafeu çoğunlukla iktisat ve maliye kısmından kaçırdım.
-
@pirinçkimirinçki sadapat paktını bilemedim daha doğrusu önce işaretledim ama sonra aklıma nasıl bir şeyler geldiyse başka şık işaretledim şimdi diplomamı yırtayım mı
Bence yanlış düşünüyorsunuz sınavda seçici soru da vardı hepsi seçici soru olsaydı bu sefer adaylar 70 barajına takılırdı bu baraja takılmayalım diye kolay sorular da geldi. Tüm bölümlerde aşağı yukarı aynı derecede çok kolay ve çok zor sorular vardı belki ulus-kamu soruları size çok kolay gelmiştir ama ben sırf o kısım yüzünden kalabileceğimi düşündüm.
Sınavda çok kolay denilebilecek 10 bilemediniz 15 soru vardır gerisi normaldi eğer o 10-15 soru olmasa bir çok aday barajın altında kalırdı ve mülakat listesi tam dolmazdı. Yaklaşık 15-20 kadar da zor soru vardı geri kalan soruları da kpss bilginize bağlı olarak yapabilirdiniz.
-
75 puan alan çok olmuş. Nasip diye arkadaşlar, emeklerin zayi olmayacağını bilen birisi olarak hakkınızda hayırlısı olmasını temenni ediyorum.
-
@black İtilaf devletleri ilkokulda, Montrö Antlaşması ve Sadabat Paktı ortaokulda öğretiliyor. Uzman yardımcısı olmayı arzulayan lisans mezunları için daha nitelikli sorular sorulmalıydı kanımca. Dalgınlık, hızlı okuma ve benzeri sebeplerle yanlışlıklar yapılabilir,ancak demek istediğimi anlamışssınızdır diye umuyorum üstad.
-
Bence seçici olmayan sorular değil şıklardı birçok soru ikilemde bırakmıyordu bile.Doktrin sorusunda Trump Obama gibi şıklar olması Kanadalı siyasetçi sorusunda Farabiler vs.
-
@orhanskrc kesinlikle katılıyorum, Kim Milyoner Olmak İster yarışmasındaki 50 liralık sorulara benziyorlardı.
-
@pirinçkimirinçki Evet maliye zor gibiydi diğerlerine nazaran.
-
Yanlış anlaşılmak istemem, çoğunlukla kendime kızgınım. Kazanan arkadaşlar hak ettikleri için kazandılar. Mülakatta başarılar dilerim herkese
-
@pirinçkimirinçki Hocam hepimiz aynı yolda yürüyoruz; yıpranıyoruz, üzülüyoruz, kızıyoruz.. Bunlar gayet doğal çünkü yolumuz çok zorlu. Allah hepimize sabır versin.
-
@pirinçkimirinçki hocam ben de sonavda ittifak miydik yoksa itilaf miydik diye baya dusundum. Insan unutabiliyor.
-
@sirius hocam aklınıza şuradan gelsin itilaf anlaşma uzlaşma gibi bir anlamı var. 1. dünya savaşını Almanlar saldırgan bir tavırla çıkarıyor ve ittifak oluşturuyor karşılarındaki devletlerde yapmayın etmeyin anlaşalım gibisinden itilaf yani anlaşma devletlerini oluşturuyor Almanların girdiği taraf ittifak karşı taraf da itilaf oluyor tabi bizde Almanlarla girdiğimiz için ittifakdayız. Ben böyle hikayeleştirdim karıştırmıyorum
-
Ya arkadaslar dedikleriniz yakışmıyo. Elenmis olmanin sıkıntısı ile yaziyosunuz diycem ama işi şaibeye kadar getirdiniz herkesi de zan altinda bırakacak laflar ediyosunuz. Biz yazilidan elendigimizde demek ki daha cok calismamiz gerekiyo diyoruz hep. Adaylari ve kurumu suçlamiyoruz. Mülakattan elenseniz de bunlari yazsaniz amenna. Orda haklisiniz derdim. Cunku mulakat sistemi basli basina saçmalik. Burda kazanan arkadaslara saygisizlik etmeyin lütfen. Mevzuat kismini yapamamis olabilir ama sinavi geciyosa demek ki alan bilgisi saglam adaylarin. Sozlerim kimsenin sahsini hedef almiyo yanlis anlasilmasin.
-
Ya hala bi anlayan çıkmadı derdimi.Arkadaşlar bu coca cola kutusundan çıkan kazandınız kaybettiniz muhabbeti değil.İnsanların hayatını etkileyen bir sınav.Benim ilk senem ve ilk kurum sınavımdı.Ama bu kadar şeffaflıktan uzak bu kadar oldu bittiye getirilen başka sınavda olsa aynı şeyleri söylerim.Günübirlik git gel yapıp 30 saat yolculuk çektim geldim sınav açıklanmış.Yani siz hala sıkıntının insanların elendiğinden kaynaklı olduğunu düşünüyorsanız o sizin sorununuz.Sen soruları cevapları paylaş, itiraz için süre ver vs bu konuşmaların biri bile olmaz burda.GSB'de bu ülkenin kurumu açın bakın sonuçlar nasıl açıklanıyormuş.
http://www.gsb.gov.tr/Duyurular/ -
@orhanskrc İtiraz için süre verip neye itiraz edileceğini bilmemek gerçekten çok saçma.Üniversiteyi arayın bence neye itiraz edicez soruları göremedik falan deyin.