Hazine ve Maliye Müfettiş Yardımcılığı Alım İlanı 2020
-
@avemim öyle bir şey yapacaklarını sanmam.Sayı yine 100 kişi olursa yds olur ancak 500 de yds isteseler kadro yanar çünkü yds 70 adam bulamazlar
-
@avemim ben o sekilde bi ilan geleceğini düşünüyorum hocam. 100 Yds 400 Yds siz şeklinde.
-
Görev yeri Ankara mı? İlanda göremedim
-
@Spesifik teftiş başkanlığı Ankara'da
-
Bu mesleğin vergi müfettişliğinden ne gibi farkları var ? Birinin diğerinden üstünlüğü var mı ?
-
Arkadaşlar, maliye bakanlığı ilanlarına ilk defa başvuruyorum. yardımcı olursanız sevinirim.
Teftiş için en yüksek puanım P23'ten 82,02
Sıralama ise 2102. 150 kişi çağıracaklarına göre, benim listeye girmem imkansız oluyor, doğru mu anlıyorum?İkinci olarak, Maliye Bakanlığı şu an birden fazla sınav açtı. Bunların yalnızca birine mi başvurabiliyoruz, yoksa birden fazla sınava başvuru yapabiliyor muyuz? Örneğin, MHUY ile GUY sınavlarına aynı anda başvurabilir miyiz? Teşekkürler.
-
Arkadaşlar klasik sınav hakkında hiçbir bilgim yok daha önce tecrübesi olan var mı , nasıl çalışılmalı ? Yardımcı olursanız çok sevinirim
-
@bytheodoras başvurabilirsiniz birden fazla ilana. Teftiş için ise bu sıralamaya inmez.
-
@churcill teşekkürler hocam.
-
@ozcanis ust alt gibi durumları yok.İkisinin de birbirine karşı arti eksileri var.Tekrar ihdas edilmis bir kadro, oldukca eski, köklü bir geçmişi vardır aslında bu kadronun.Yeni ihdas edilmis haliyle nasıl birsey olacak biz eski/yeni maliyeciler de merak ediyoruz.Yönetmeliğindeki is tanımına, uygulamada ne kadar yakin olacak merakla bekliyoruz.
-
@iibfpalace maliye hiyerarşisi içinde vergi müfettişlerinin üstünde bi kadro. Seni teftiş eden adam senin üzerindedir bu kadar basit. Eskiden de maliye teftiş hesap uzmanları ve denetmelerini teftiş ederdi ve bunların üzerinde bi kadro idi ama özel sektör ayağının olmamasından dolayı hesap uzmanları kadar meşhur değildi. Hesap uzmanları yla denetmenler arasındada bi hiyerarşi yoktu ama hesap uzmanı bir mükellef dosyası istediğinde denetmenin eli ayağı birbirine dolandırdı.
-
Arkadaşlar el yazısı ile özgeçmiş nasıl ve etkili yazılır lütfen yardımcı olurmusunuz
-
@Hasso siz hiyerarşi kelimesinin anlamını biliyor musunuz? Bakanlık teşkilat yapısıana bakıldığında denetim işlerini yürüten 3 kurul bulunmaktadır ve her biri bakana bağlıdır; hiç biri diğerinin astı ya da üstü değildir. Ayrı 2 genel müdürlük için birbirinin astı ya da üstü diyemiyorsak hmtb,vdk ve hkk için de bunları söyleyemeyiz.
Ayrıca her kurul için görev tanımında Bakan tarafından verilen diğer görevleri yapmak maddesi bulunmaktadır ki bu oldukça geniş bir maddedir; her kurulun mensubu teftiş, inceleme ve soruşturma yapabilir, muhakkik olarak görevlendirilebilinir. Şu eski kafalardan çıkalım artık. Herkesin özlük ve maaşı aynı, görevleri farklı. Aynı düzeydeki kadrolarda birbirine astlık ya da üstlük taslanmaz. -
@babanınoglukemal orda fiili durumu anlatmıştım ama nerdeeee
-
@Hasso fiili durumda da öyle bi şey olacağını sanmıyorum. Ne yani şimdi 8 yıllık bir vm yeni giren hmmy'ye üstat mı diyecek
-
@babanınoglukemal emin ol dedirtir.vdk yı denetlemeye gelen maliye müfettişi bütün vdk ya üstat mı çekecek.yakında vergi müf lerin soruşturma yetkisinde alınır
-
@Hasso Hocam komik olma, Teftiş Başkanlığının Başkanı zaten vm kökenli. Kendi üstatlarına o saygısızlığı yapmaz, yapamaz. Kurumların ve kurulların dinamiklerini bilmeden dışardan maval okumayalım.
-
@babanınoglukemal sen ne anlatıyon ya. Teftişe gelen adamın teftiş ettiği kişiye üstad çektiği nerde görülmüş.peki benzer yetkiye sahip vergi müf duruken neden maliye teftiş kadrosu ihdas edildi.
-
Arkadaşlar vmy ye basvuracak mi herkes
-
@Hasso teftişe gelen adam tabii ki teftiş ettiğine üstat demeyecek, ama teftiş edilen de öyle kolay kolay üstat çekmez merak etme vergiciler gib altına gitmemek için çok direndi ve kazanmış görünüyorlar bunu da. Yeni kurul kurulma sebebi vergicileri sadece vergi denetimine yoğunlaştırmak. Ama bir vergi müfettişi hakkındaki soruşturma gayet rahat vergi müfettişine verilebilir.