2021 Kaymakamlık Sınavı
-
Bu sene girdiğim sınavdan anladığım olayı belirleyen bölüm genel yetenek ve genel kültür bölümü. Burada çıkan 34 sorudan 25 net üstü yapanlar avantajı ele geçiriyor. 2020 sınavında 34 sorudan sadece 20 doğru yapan ben gibilerde umudu gelecek yıllara bırakıyor. Özellikle Türkiye'nin sosyo ekonomik yapısı ve insan hakları çok belirleyici oluyor.
Alan bilgisi bölümünde 50 üstü yapmak çok zor değil. Sınava odaklanarak çalışan herkes bunu başarıyor ama diğer 34 sorudan 25 üstü net yapmak o kadar kolay olmuyor.
-
1776 Virginia Hakla Sözleşmesinden çıkarılamaz, varılamaz sorusunun soran ÖSYM'ye de selamlar ve saygılar dilemekten başkada söyleyecek bir şey yok
-
@burcucakirrr Kutluay Kararlı adlı kişinin herhangi bir kitabı çöptür. Verimli çalışmalar dilerim.
-
Arkadaşlar ekonometri bölümü bu sınava girebiliyor mu? Ekonometri bölümünün sınava giremeyeceği kararı iptal edildi diye duydum ama internette de net bir bilgi bulamadım. Bilgisi olan paylaşırsa güzel olur.
-
@antimülakat 23 10 58 8 ile 128. Oldum calsacak olanlara bir klavuz olur diye yazdim
-
@k-k İnsan hakları için ne bakılabilir Ateş Ahmet Nohutçu hocanın kitabı nasıldır incelediniz mi?
-
@yeserenumutlar iptal edildi. Sınava girebilir yani.
-
Anayasa ve idare için Ahmet Nohutçu’nun Altın serisi yeterli olur mu?
-
@lyssa yeterlidir .Yiğit yılmaz'ın mevzuat kitaplarını da yanında çalışabilirsiniz.
-
@aslan-reyiz teşekkür ederim
-
@aslan-reyiz geç oldu anca cevap verebildim kusura bakma Teşekkür ederim kardeşim.
-
Herkese merhaba arkadaşlar. Uzun süre bu forumu aktif belli süre ise pasif kullanan bir arkadaşınız olarak buraya yazıp tartışmalara girmemek için uzaklaşmıştım. Önceki hesabım ile yazsam eminim çoğu arkadaş beni hatırlayacaktı ben yeni hesap ile son bir iki gönderi paylaşıp aranızdan ayrılacağım. Öncelikli Allah’ıma çok şükür girmiş olduğum bu sınavı iyi bir Puan ile kazanıp mülakata hak kazandım. Mülakatı geçeceğime inancım da tam. Eski ve yeni arkadaşlara kaynaklarımı paylaşıp sonra sınav ile ilgili bilgilerimi paylaşıp gidecem. Sınava anayasa ve idare hukuku tüm alanlarına Ahmet Nohutcu hocadan çalışıp Kas soru bankasını çözdüm. Sınavda 4-5 yerden gelen bu alanlarla ilgili soruları ben hiçbir kaynakta görmedim sadece mevzuatta var. Türkiye ekonomisi Yasin çoban çalıştım lakin önceki baskıları çok daha iyiydi bu baskı çok pasif kalmış. Üstüne güncel verileri takip ermiştim şükür bu sene çok soru geldi güncel alandan. İktisat KPSS kaynaklarıma yüksel hocaya çalıştım gayet yeterli. Aynı şekilde Türkçe ve tarih de KPSS kaynaklarım ile hallettim. İdare hukuku kısmında bol bol mevzuat ve kararname okudum. İnsan hakları AÖF’ten çalıştım lakin bu sınavda AÖF ve diğer kaynaklar pek işe yaramadı. Akademik kaynaklara çalışan bir arkadaşımın bana önermiş olduğu akademik kaynak ve makalelerden yararlandım ve Virginia sorusu dahil soruları cevapladım. Bu makaleleri sizle paylaşacaktım ama arkdaşımın bu kaynakları bir araya getirip bir kitap çıkartma düşüncesi var eğer çıkartırsa kitabı çıkarmazsa makaleleri paylaşacağım. Piyasadaki hala AB uyum süreçleri vb şeylerden bahseden kaynaklar bana çok yetersiz ve boşa zaman gibi geliyor. Galiba 2015 öncesi o tarz sorular gelmiş. Ekstra soru bankası olarak yiğit Yılmaz,ritüel duyduğum sınavı kazanan arkadaşlarımın çözdüğü kaynaklar. Sınav hakkında bilgime gelince tarih verip kimseyi beklentiye sokamam bildiğim duyduğum şey ise açığın olduğu ve sınavın olacağı yönündedir. Allah çalışan herkesin yardımcısı olsun. Sağlık ve başarıyla kalın.
-
@mia-10 mulakati gececeginize inancinz nasil tam hocam bizede yardimci olurmsunuz 4 oldu gecemiyoruz mulakatta nasil bir yol izlemeyi dusunuyorsunuz
-
@sapere-aude eyvallah hocam sağolasın
-
@mia-10 hocam keşke ayrılmasanız herhangi bir duyum olduğunda buraları bilgilendirseniz ne kadar güzel olur çünkü buna ihtiyacımız var..
-
@samatta sağlam bir referansı vardır ki kaymakamlık,sayıştay,idari hakimlik iyi bir referans ın yoksa derece yapsan bile elenme ihtimalin çok yüksek.
-
@samatta selamlar kardeşim. Ben de 2 kez elendim 3. Mülakatım. Mülakatı kesin geçeceğim demedim ne öyle bir hadsizliğim ne o kadar sağlam referansım var. Sadece puanımın iyi olması ve inancımın yüksek olmasından bahsettim. Saygılarımla.
-
@iibf selamlar kardeşim. Soru vb tarzdaki şeylere özelden cevap vermeye çalışıyorum. Biz hepimiz aynı yolda aynı mücadeleyi veriyoruz inşallah birbirimize çok daha fazla yardımcı olacağız.
-
@lyssa anayasa için sadece anayasa metni çalışın. idare içinse ahmet hocanın kitapları yeterli değil teori kısmı için evet ama mevzuat için ayrı okuma yapmalısınız.
-
@ryu753 anladım , teşekkürler.