ÇSGB Bünyesinde Birleşme Sesleri
-
@antimülakat kardeşim sen paretonun denetmen olduğunu nasıl bilmessin saklamıyorduki
-
Bakalım bu hafta hayırlı bi haber gelir inşallah..
-
Dostlar çok kadim dostumdur. İşin esprisi bir tarafa şahsen tanışıyor ama çok görüşemiyoruz. Neyse bakalım bir kpss açılımı sonrası görüşmeyi umuyoruz.
-
Dostlar bu konuda beklemeyi tercih ediyorum. Çünkü gerçekten tamamen muallakta bir konu. Bir yandan değişim için bastırılırken diğer yandan yapının korunmasına dair bir baskı var. Bu nedenle sanırım son âna kadar kimse şu olacak diyemez.
-
@antimülakat Az kaldı kardeşim
-
Ciddi manada bir iyilestirme gerekli bence.. sahaya inmekle inbound bir olur mu hic. Guy ile ayni maas biraz sacma. Muvazali bosanma denetiminde bile denetmen ev sahibine "kadinin evine eski kocasi gelip gidiyor mu" dedi diye denetmen 10 bin tl tazminat cezasina hukmedildi yargi tarafindan... dayak yeme riskinden tutun rüşvet teklifine kdr her pisligi cekeceksin ama bir mali hizmetler uzmani (tasra) oturdugu yerden sosyal denge tazminatlariyla senden 1000 lira fazla kazanacak
-
yapının korunmasına dair de bir baskı varsa benim umudum tükenmiştir. Çünkü bu kurumda müfettişlerin nazı geçiyor üst makamlara. İşin kaymağını almışlar düzenleri bozulsun istemezler bize de hiçbir şey koklatmazlar. Koskaca haber sitelerinde bile kayıt dışı istihdamın müfettişler tarafından düşürüldüğü yazıyor. Milletin varlığımızdan haberi bile yok. Üstadlar üzülerek söylüyorum, katılmayabilirsiniz ancak eğer yapı devam eder ve herhangi bir iyileştirme alamazsak dernek yönetiminin genç promosyonlara geçme vakti gelmiş demektir.
-
Meslekten kaçışlar kaçınılmaz olacaktır eğer bir iyilestirme yapılmazsa... Ben anlamıyorum bir iyilestirme olacağı zaman kurumun müfettisleri bunu kendi cebinden karşılayacak gibi niye karşı çıkıyor? Bilakis kendilerinin iş yükü azalabilir (misal turne)... Yani birlesmeye karşı çıkılmasının tek nedeni koca bir EGO'dur. Sanki iyilestirmenin bedeli kendi ceplerinden ödenecektir. Burada menfaat ne denetmenlere ne de müfettislere olmalıdır. Devletin menfaati neyi gerektiriyorsa o olmalıdır. Devletin menfaatine vdk'daki gibi bir birlesme yarayacasaksa müfettislerin buna karşı çıkması devlet menfaatine karsı cıkmaktır.
-
@tüpçüü aynen hocam denetmen ne çok az kimse biliyor. Gecen gün ing banktan kredi cektim evlilik icin. Meslek bilgileri gerekiyordu kredi açılabilmesi icin. Sisteme baktım yüzlerce meslek var, garip garip meslek isimleri buldum ama denetmen yok.. Ben de mecburen müfettis secenegini sectim
-
Müfettiş yardımcısı bi arkadaşımla bunları konuşurken bana dediği şey istatistikten 72 puan alan bir arkadaş mülakata kalıp denetmen yardımcısı oldu bu sene.Müfettiş yardımcılığı için sınava kalmaya hak kazanmak için ise 89 puan minimumdu. Açıkcası haklı tarafları var birleşmemek için.
-
Bugün Cumhurbaşkanı 21:45 te gençlerle buluşuyor yine. Yeni Kamu Yönetimi Sistemi ile ilgili açıklama yapması bekleniyor. Bakalım birleşmelere değinecek mi?
-
@inflexible haklisiniz. Müfettiş olmak isteyen sınavına girip kazanmalıdır. Zaten işin tuhaf tarafı biz özlük haklarımız iyilestirilsin dediğimizde müfettişlerin bizim müfettiş olmak istediğimizi düşünmesi. Biz unvandan da meslekten de taşradan da memnunuz. Istediğimiz şey özlük haklarının iyilestirilip çalışma koşullarının daha yukarı çekilmesidir. Grup başkanlıklarının kurulmasıdır.
-
@tüpçüü Tabi denetmenlerin haklarının iyileştirilmesinden de müfettişlerin korkmaması gerekir aksine destek olmalılar
-
Hocalarım ben dernek denetciligi mülakatına kalmayı 0,3 puanla kaçırdım.. O da sgk denetmenligi gibi direkt mülakattı, kurum sınavı yoktu. Ama iki meslek arasında özlük olarak daglar kadar fark var. Dernek denetcisi 20 kisi ya da 40 kisi degil de sgk denetmenleri gibi 300 kisi alsa eminim onun da puanı 84'lere kadar rahat iner. Peki neden denetci ve denetmen arasında özlük olarak ucurum var. Biri beni aydınlatsn lütfen?
-
@rterdogan Dernekler Kanununa göre kurulan dernek, şube, federasyon ve konfederasyon gibi yerlerde denetleme ile inceleme ve araştırma görevlerini yerine getirmek. Bunun icine buyuk futbol kulupleri de giriyor bunlarin konfederasyonlari da. Sgk denetmenligi ile kiyaslamak cok dogru olmaz elbette. Bir denetmen yardimcisi olarak kimsenin unvaninda, maasinda, ek gostergesinde gozum olmaksizin talebim denetmen olarak hak ettigimi alabilmek. Bunu da talep ederken herkesin hakliligimi onaylayacagi sekilde dile getirmeliyim. Denetcileri, mufettisleri olayin icine karistirip biz de ayni isi yapiyoruz bizi de onlarla birlestirin dersen bu meslek mensuplari sana yardimci olmaz aksine ayagina dolanir. Birlessek bile vdk'daki gibi bir ton sorunla karsilasiriz.
Onun yerine kendi kulvarinda kalip hak ettigin şey neyse onu talep edersen, mufettis de denetci de kontrolor de senin hakkini savunur. Maasimizin ve ek gostergemizin yukselmesi gerektigini sgk rehberlik ve teftis baskani dahil herkes savunuyor.
Ha ben mufettis olmak veya farkli bir unvan almak istiyorsam da daha cok calisip bu sinavlarda basarili olup bu mesleklere de gecebilirim, bu mesleklere giren arkadaslar gibi.
-
@mostramozic hocam ben mufettis olalm ya da denetci olalm demedim zaten hicbir yerde.. yalnzca ozlugumuz daha iyi olursa hepimizin hosuna gider bu durum.. elbette mufettis ya da denetci olabilecegimi biliyorum, bunun basarmak benim icin zor da degil aslında.. ortada sadece bir hak arayisi ve iyilestirme talebi var..
-
Zamaninda vergi denetmenleride 1 gecede vergi mufettisi olmustu. Simdi burda söyle bir durum var. Halihazirda denetci olanlar elbette birlesme isterler yani bu bizde olsak boyle. Misal ben suan denetci olsam birlesme olsun bende 1 gecede mufettis statusunde olayim derdim kimse kandirmasin kendisi kim olursa olsun der. Diger taraf ise adam 90 puanla elli bin tane stresle cileyle mufettis olmustur bu adaminda yok oyle uc krusa bes kofte deme hakki sonuna kadar vardir. Sahsen mufettis olsaydimda birlesmeye karsi cikardim. Sonuc olara herkes kendi acisindan cikarini dusunuyor ve hepsininde hakli sebepleri var. Sorun su ki meslek tanimi yaparken sonradan bu sikintilarin yasanmasini istemiyorsa kurumlar en basinda onlemlerini alacaklar ornegin 400 tane promasyin promasyon denetci alacagina 400 tane ayni sekilde sgk mufettisi alsaydin bu problemler cikmazdi yani.
-
@paretowilfredo hocam peki tahmininiz ne zaman netlik kazanacaktır bu konu ?
-
Benim duyumum: sgk il muduru 3600 ek gostergeye cikarilacak. Denetmenler ise 3000 ek gostergeye cikarilip maaslarinda 250-350 liralik bir iyilestirme yapilacak.. Bu sizi tatmin eder mi etmez mi bilmem ama bu yonde bir sey geldi kulagima
-
Bu arada is teftisle sgk teftisin birlesmesinin zor oldugunu aktardı duyumumun sahibi. Denetmenlerle sgk mufettislerinin birlesmesi bile daha olası ama boyle bir sey de soz konusu degil diye ekledi