Var bizimde bir hayalimiz?
-
@karar günlerin/haftaların/ayların/yılların aynı odada geçtiği, mevsimin yazlık kıyafet uygulaması ile anlaşıldığı işlerle de sorunum var.
-
Hayal olmadan insanın devam etme şansı düşük. HÜ SBKY yazdığım yıl olan 2006 dan beri Kaymakamlık hayalim idi. Sonra hayat oradan buraya savurdu durdu yaş oldu 33 yine eski hayal birden canlandı. Bir şans varsa o şansı denemek farz oldu. Seneye buraya bakalım ne yazacağız? Bu sene olmadı varsaydık. Öptük başımıza koyduk ...
-
@Pisagor elbette kaybetmediğim çok az şeyden bir tanesidir : ( ereceğiz murada inşlh hep birlikte . @ynsss4 evet sevmiyom hocam turnikeyi bana uygun tek meslek kısmet tabi . @babanınoglukemal geriye bir şey kalmıyo hocam hayattan . Hayırlısıyla olsun muradlarımız .
-
Hayal demişken geyik olanla başlayayım
-
Ciddi olanla bitireyim
-
@paretowilfredo bakma üstad hepimiz özümüzde iyi insanlarız malesefki sistem bizi birbirimize kırdırtıyor, 3 5 ilan ile oyalayip bizi birbirimize düşürtüyolar bu forumlar insanların içini döktüğü yerdir..
-
@paretowilfredo
Üstad duyumu da bir değişik aktarır, ben duyduğumu direkt söylerim. Sonrada patlarım :p))) he birde hayalim olacaktı. Ama yazmayacağım.
Bir gazete aldım ama evde okuyacağım. Atilla İlhan. -
Yine gece oldu, yine tutmaz oldu uyku....
-
Bigun buraya ben kaymakam oldum yazicam insAllah, vatanıma milletime hizmet etmeye gidiyorum dostlar dicem insAllah.. Sonra alicam valizimi düşücem anadolunun yollarina...
-
@Antimülakat " O halde yapılacak tek şey: Ya bu işi yeniden kıyıya ulaştıracak güce ve kriterlere sahip olmak ya da vazgeçmek."
-
@keynesinvarisi her zaman her daim. Elimizden geldiğince elimizde olmayanlar içinde başka bir noktadan yeniden başlayarak. Senin umudunu yeniden yeşertecek ne geliyorsa elimizden, bir kardeşin veya bir ağabeyin olarak her daim buradayım.
-
@keynesinvarisi bu arada hatırladım. Sana o yazıyı yazdığım gün bende aynı mülakattan elenmiştim ama kazananların başarısına daha fazla gölge düşmesin diye öyle bir metin yazmışım.
-
@Antimülakat Teşekkür ediyorum abi. Lakin ben de herkes gibi hayal kurulmaması gereken bir ülkede yaşadığımızı tecrübe ederek öğrendim. Yalnızca bizim elimizde olan Allah'ın izniyle kimsenin engel olamayacağı bir şey kıyıya ulaşmak. Sefer bizim zafer Allah'ın der yine çıkarız yola ancak karaya çıkamadıktan sonra kıyıya ulaşmanın da bir ehemmiyeti kalmıyor takdir edersiniz ki. Siz o yazıyı yazdıktan sonra ben 3. kez tekrar ulaştım kıyıya ancak o gün de elim boş ayrılınca artık emin oldum ki binlerce kez de ulaşsam boş. Bu hayatta benim de sizin gibi belki de tek hayalimdi kaymakam olmak küçük bir ilçede anadolu lisesinde eğitimime başladığım günden bu yıla kadar. Üzerime düşeni defalarca kez yaptım ama nasip değilmiş. Kimsenin başarısına gölge düşürmek niyetinde olmadım hiçbir zaman umarım hak edenler ifa ediyordur bu görevi. Yalnız değilim sistemin dışladığı onlarca arkadaşla tanıştım bu mecrada kimi hala işsiz benim gibi kimi başka kurumlarda çalışıyor. Hatta bakanlık personeli olmasına rağmen defalarca kez elenmiş arkadaşlarla tanıştım. Kimini hala görüyorum 5. 6. kez sınava giriyor .
Bir meslek sahibi olmak yönünde her zaman umudumuz var elbette. Başka çaremiz de yok ancak hayallerimizin peşinden gidecek lüksümüz de kalmadı. Benim için her meslek aynı derecede önemli aynı derecede kutsal. Hangi mesleği icra edersem edeyim çok kıymetli olacak benim için ve görevimi her koşulda sonuna kadar en iyi şekilde yapmaya çabalayacağım. Tek derdim vatana millete hizmet etmek ve binbir zorlukla kazandığım her kuruşun helal olması için çabalamak olacak. İnşallah bizim gibi arkadaşlar hep azınlık olarak kalır da burada hayal kuran arkadaşlar hayallerine ulaşır. Başta size ve hayal kuran tüm arkadaşlara başarılar diliyorum hayallerinize ulaşmanızı temenni ediyorum abi. O arkadaş bir gün buraya "ben kaymakam oldum, vatanıma milletime hizmet etmeye gidiyorum" yazarsa kimse benden daha çok mutlu olamaz. O gün kendime dair değil belki ama ülkeye dair umutlarım yeniden yeşerir. Rabbim bana ve ihtiyacı olan herkese hayırlı işler nasip etsin inşallah. Bu başlığı takipteyim güzel haberlerinizi bekliyorum. -
@keynesinvarisi ben en güzel haberin yetiştirdiğimiz çocuklardan geleceğini inanıyorum kardeşim. Tek dileğim ve ümidim en azından birimizin yetiştirdiği bir evladın, Aziz Sancar kadar başarılı olmayı başarması. İyi dileklerin için teşekkür ederim, sağolasın, varolasın.
-
@keynesinvarisi Yazacam hocam insAllah ben kaymakam oldum yazicam.. Anadoluda bir köy çocuğunun başını oksucam hayallerrinin peşinden koş dicem, insAllah tek başına kalmış yaşlı anneelrimizin evine gidip dizinin dibinde hayır dualarini alicam ,
1-) helal ile harami biliceğime
2-)Garibi ezmeyip , zengini kayırmıyacağima
3-)Haksızın karşısında kanunun sesi olucağıma
4-)"Rüşvet alanda verende melundur" Hadisi şerifine riyaet edicegime
5-)Siz değerli abilerim ve kardeşlerimin önünde söz veriyorum
Sözüm yeminimdir , Rabbim sahidimdir. -
Ne oldu, söndü mü hayaller?
Hayal kuruyorum; hak edenin hak ettiği yere geldiği bir ülke
Hayal kuruyorum; insanların birbirine saygısı olduğu bir diyar
Hayal kuruyorum; doğanın, çevrenin el üstünde tutulduğu bir belde
Bunlar hep hayal olarak kalacak, en acısı da bu
-
@babanınoglukemal
merak etme kemal abi. hacının kızını aldık mı sana gerisi kolaydır. o işler bizde rahat ol sen. -
@kamuadayı ben gazinoda para isteyen şarkıcıyı almadan şurdan şuraya gitmem.
-
@babanınoglukemal
kemal abi sakin ol.
https://youtu.be/241BWyaDp9U
dinle şunu kendine gel biraz. -
@kamuadayı eyvallah canım.
(bu herifi de hiç sevmem)