2020 Kaymakam Adaylığı Sözlü Mülakatları
-
@drfatih06 Bu nasıl bir düşüncedir 1. olanınki haksa 434. Olarak mülakata girmeye hak kazananınki de haktır. Bu sınav sadece bilgi ile değil heyecan stres yönetimi ve şans ile de alakalı emin olun sondan girenler de en az yüzlerde olacak kadar yapabilir bu sınavı.
-
@bbbmmm sınav bilgiden ibaret değilse sunucular kaymakam olsun:) hepsinin temsil kabiliyeti, diksiyonu herkesten iyi
-
@fthgny gerçekten çok mantıklı konuşuyorsunuz ben hayret ediyorum
-
@drfatih06 hocam o zaman bu mantıkda 400 kişi cagırmak anlamsız 100 120 kişi çağırsın bitsin. Kalan kişilerin mülakatı anlamsız oluyor. Sonucta bir iki soruyla 100 lerce sıralama değişiyor. Bir soru fazla bildi diye biri diğerinden fazla hakketti diyemeyiz. Sınav anındaki anlık yanlıs okuma vs net bildiğiniz bir soruyu yanlıs yapmanıza neden olabilir.
-
@bbbmmm okuduğunu anlamak güzel meziyettir. ben ne yazdım, mülakatta eş performans gösteren 2 kişi var, birisi 85 almış, diğer 75 almış. ikisinin de mülakat puanı aynı (verdiğim örneğe dikkat), matematik de önemlidir tavsiye ederim, 2 puanı toplayıp aritmetik ortalamasını aldığımızda 85 olan teorik olarak önde oluyor değil mi?
-
@bbbmmm 1. İle 400’lerdeki aday arasında 15 soru var. Tercihle girilecek bir sınav olsa biri tıp fakültesi biri herhangi 4 yıllık bir bölüme girer:) ben de gerçekten hayret ediyorum:)
-
@fthgny Güzel kardeşim bu sınavın yapılış şekli ve içeriği çok mu kaliteli sanki Daha dil barajı bile koyulmayan, yapılan her sınavda yanlış soru sorulan bir sınavdaki derece ile kaymakam alınmasını mı hak görüyorsun. Okuduğun okulun kalitesi, aldığın eğitimin, öğrendiğin yabancı dillerin, okuldan sonra yaptığın işlerin, Üniversite sınavındaki başarın, Kpss sınavındaki derecelerin hiç mi önemi yok. He bu arada ben de ilk 15 içerisinde olan bir kişiyim ama söylediğiniz mantıkla kaymakam alınmasını doğru bulmuyorum. Benim naçizane düşüncem bu sınavın yapılış şeklinin, içeriğinin ve yapılan mülakatın mesleğe yakışır şekilde daha kaliteli yapılmasıdır. Herkesin hakkında hayırlısını diliyorum.
-
@bozo_ sizin dediğinize göre mülakat anında da anlık bir heyecan her şeyi batırabilir.. ve bu etki edebilecek faktörler uzar gider, nihayetinde bir nicel sıralamaya ihtiyaç duyuluyor.sizin mantığınıza göre 435. ile 1. arasında da çok bir fark yok, e o zaman 436 da gelsin, 437 de gelsin...eğer sıralamaya ihtiyaç duyulmuyorsa, 1. ya da 400. sıra açıklanmadan sadece alfabetik sırada siz gelin diye duyuru yapılsın mülakat için.
-
@mets üstat size katılıyorum, kesinlikle okunan okul, yabancı dil, yüksek lisanslar doktoralar dikkate alınsın, temsil kabiliyeti diksiyon dikkate alınsın... ama nicel bir sıralamaya da ihtiyaç var bu işte ve liyakat açısından önemli bence nicel sıralama. 400.arkadaş alınmasın diye bir iddiam yok, gerçekten yukarıda saydığım kıstaslarda öne çıkan bir aday varsa diğerlerine göre alınmalıdır da
-
@fkoseli hocam zaten bu etkenler dolasıyla mülakat var. Yoksa direk ilk 100 ü alır kaymakam yaparşar sadece sıralama önemli olsa. Bu sebeptendir ki sınav ilanında alım sayısının 4 katının mülakata kalacağı söyleniyor. Ben demiyorum ki ikisi de aynı ama birisi sadece birinci diye kaymakam olsun yada birinci 400. Oldu diye kaymakam olamasın. Belirli kıstaslar doğrultusunda en iyi incelemeler yapılarak gerçektn hakedenler kazansın ama kıstas sadece sıralama değil. Sonucta icraat mesleği kaymakamlık
-
@mets ben size katılıyorum. Arkadaşın mantığına göre yazdım. Her ölçü değerlendiriliyordur mutlaka.
-
- ile 400. elbette ayni olamaz ama ilk sırada olan arkadaşlar bu sürece girerken biliyorlardi bu durumu, sinavdan önce ilk 400e gireyimde nolursa olsun diyenler ilk 10da olunca biz alınmalıyız diyagramına giriyor, Aslinda kimseyi eleştirmiyorum sadece şunu belirtmek istiyorum 30. ile 400. arasinda 5 net var, Çok büyük fark olduğunu düşünmuyorum nedenmi? Sınav esnasinda bildiğimiz birsürü soruyu sinav anındaki heycanla yanlis yaptik coğumuz. Yukarida bir arkadaşın yazdığı gibi okul, egitim, hayat , sinav anı vs. birsürü etken var. Sizin mantığınzla iki kelimeyi bir araya getiremeyen bir insan sınav yazili diye 10. 15. olunca kessin girmeli. bu mantık kesinlikle yanlis, Sonucta Bakanlık bu sinavi yapmadan önce ilk 400 e giren arkadaşlarin hepsi mülakata kalicaktir diye belirtmistir, ilanda 1. 2. 5. 10. kessin alincaka veya avantajli diye bişey yazmiyordu ilan metninde. Herkes sinavdan önce bunu biliyorken neden sinavdan sonra olay sen Abdulhamidi savunduna dönüyor.
ilk 400 sinavi kazanmistir herkes kaymakam adayıdır olay bukadar basit ve net.
illaki sistemi değiştirmek istiyorsanz burada yazarak değil yarın o makamlara geldiğinizde değişitirin ozaman helal olsun diyelim..
-
@pisagor Bu arada aslında bu tarz tartışmalara girmemeye özen gösteririm ama can sıkıntısından biranda kendimi tartışmaya dahil olmuş buldum Amacım kimseyi kırmak değil, simdiden herkes hakkını helal etsin , Herkesin hakkinda hayırlısı olsun
-
@fkoseli Kardeşim çok iyi kurumsal firmalarda staj yapmış, okuldan sonra çalışmış ve şu anda da merkezi bir kamu kuruluşunda uzman olarak çalışan biri olarak şunu söyleyebilirim. Ülkemizin en iyi okullarından yüksek derecelerle mezun olmuş kişilerin iki kelimeyi yan yana getiremediğini, en basit işi bile karmaşık hale getirerek eline yüzüne bulaştırmış insanlara tanık oldum. Bizim ülkemizin en büyük sorunu yazılı sınav sonuçlarıyla başarıyı kıstas almak. Başarı dediğin şey yapılan bu kalitesiz sınavlarda iyi dereceler yapmak değildir. Analitik zekaya sahip, çözüm odaklı, yaratıcı düşünebilen oturduğu makama değer katmaktır başarı. Dünyada bunu ölçmenin çok çeşitli yöntemleri var ama nedense Türkiye’de hepinizin bildiği sebeplerden kaynaklı bunlar uygulanmıyor. Umarım kazanacak arkadaşlar bunları dikkate alarak yöneticilik vasfını yerine getirirler.
-
- ile 400. arasında fark olup olmadığını mülakat komisyonu belirler, buradaki arkadaşlar değil. İlk 10 yada 15 alınır alınmaz bilemem şayet bu mülakata 435 kişi girmeye hak kazanmışsa herkesin listeye girme şansı var demektir. Örnek verecek olursak 3 kere elenip 4. Mülakatta sıralaması 435. olan adayın başarısını kimse sıralamaya göre değerlendirimez buna karar verecek merci komisyondur. Olursa da nasip diyeceğiz olmazsa da nasip diyeceğiz. Çokta ortamı germeye gerek yok . Su akar yolunu bulur. Herkese Saygılar.
-
@pisagor :))hocam bu muhabbetlere başlayıp birbirine sarılmaya başlandıysa vakti gelmiş sonuçların açıklanmasının
-
@mets Ben de sizle benzer bir kariyere sahibim diyebilirim, söylediklerinizin çoğuna da katılıyorum.
Hatta bence böyle önemli bir makama test sınavı ile alım yapılmasının da eleştiriye açık olduğunu düşünen birisiyim, ancak işte deve işte hendek derler ya, sınav sistemi ve diğer konjonktürel şartlar sabitken nicel sıralamanın da bir etkisi olması gerektiğine inanıyorum.. Benzer mülakat performansı, benzer eğitim yaşamı yabancı dil ya da yüksek lisans eğitimi, benzer duruş ve diksiyon söz konusuysa sınav puanı yüksek olan tercih edilmelidir diyorum. -
@herseye-rağmen Ben yerimi alayım yavaştan
-
Peki yine cuma mı beklenir açıklanması için, daha öncesi mümkün müdür..
-
Belki yarından da yakın!