2020 Kaymakam Adaylığı Sözlü Mülakatları
-
@kethüda Allah razı olsun kardeşim senden, içime su serptin.
-
@kethüda hocam peki benim bir arkadaş 100 kisi aynı anda başlamak zorunda demişti staj sürecine böyle olursa buna benzer mazareti olan arkadaşlar bekleniyormu
-
@herseye-rağmen yalnız ben sorduğumda eğer kazanırsanız staja çağırdığımızda askerde olmamanız gerekiyor dendi banada yoksa hakkınızı kaybedersiniz dendi
-
@herseye-rağmen askere giden kaymakam adayının eğitim süreci nasıl şekilleniyor bilmiyorum açıkçası ama geçen sene genç bir kaymakamın askere gittiği haberini de okumuştum. Eğitim süresi altı ay kısa tutulur yahut da daha uzun tutulup bir sonraki kararname ile atanır. Bilmiyorum ama askerliğini yapmamış kişilerin de mülakatı kazandığı net bilgi.
-
@serkanme hocam siz nereden duydunuz, kazanılmış hak olmakla birlikte aynı zamanda devlet görevi yani vatan hizmeti ifa ederken hakkın kaybolması mantıklı gelmiyor bana. Birde örnek verirsek bakanlığın süreci 1 yılda tamamladığını varsayarsak ve yuksek lisans öğrencisi süreç uzadığı hatta mahkeme kararı sürecinden dolayı uzadıysa bunda adayın ne suçu var ki.
İlanda ise askerlikle ilişkili olmamak yazıyor, ilişkili olmadığı dönemde süreç uzadığı için askerliği gelen aday ne yapacak sorunsalı aklıma gelmiyor değil? -
@serkanme askerlikte geçici erteleme diye bir durum var. Mesela öğretmenlere celp geldiğinde geçici erteleme yapılıp yaz dönemine bırakılır. Belki de kaymakam adayları için de bakanlık geçici erteleme yapıp adaylık sonrasına atıyordur. Zaten böyle bir durumda kaymakam adayı bedelli başvurusu da yapabilir.
-
@kethüda hocam ben vakıf degilim konuya sadece merak ettiğimden sordum bilgi amaçlı tskurler ..
-
@mülki-amir hocam bende kaymakam adayları şubesini aradım. Aynı şeyleri bende söyledim benimde çünkü böyle bir durum vardı. Hazır bulunmanız lazım dendi bana yani mülakatı kazanıp çağırıldığımızda askerde olmamız gerekiyormuş yoksa hakkınızı kaybedersiniz dendi. Ama tecil oldu nim otomatikmen sene sonuna kadar arkadaştan öyle yapabilir sene sonu gidebilir.
-
@serkanme hocam peki hangi yoldan gitmek lazım bu hafta gitmezsem bakaya kalacağım ki ilana göre askerlikle ilişkim olması demek bu yani atanmama engel, gidersemde hakkımı kaybederseniz diyorsunuz. Arada kaldım
-
@mülki-amir askerlikle ilişiğin 1 gün sonra bitiyorsa şayet bugün son günün askerlik seçimini yapman gerek e devletten bugün acil askerlik seçimini yaptıktan sonra bekliceksin ne zaman askere gidicegini sanırım en az 3 ay gitmessin askere
-
@mülki-amir sakın bakaya kalma askerliğe hemen gitmiyorsun ki zaten askerlik secimi yapicaksin daha bedelli mi normal mi ondan sonra kim bilir hangi ayda gidersin meçhul...
-
Şimdi hocam konuda konuştum askerlik şubesiyle sene sonuna kadar eğitmen gerekiyor dendi bakaye kalma durumu olmuyor sistem otomatikman sene sonuna erteliyor. Kazanırsanızda 3yıl erteliyor stajdan dolayı.
-
@yunusemrex3521 hocam o süreci bitirdim ben, normal gidiyorum. 2019'da siniflandirmam yapıldı üniversitenin işini zamanında yapmadığı için.
-
@mülki-amir hocam bu durumu kaymakam adayları şubesi ve askerlik şubesiyle görüş önemli bir durum. Hakkınız yanabilir eğer kazanırsanız.
-
@mülki-amir kazanırsa hakkı yanmaz askerlik bittikten sonra başlar diye biliyorum ama en azından dediğiniz gibi bir görüşme yapmalı arayıp
-
@yunusemrex3521 katılıyorum hocam yarın kaymakam adayları şubesi ile görüşeyim ilk iş.
-
@mülki-amir Bende 108. Dönem alımlarında bu sorun ile karşılaştım. Kaymakam adayları şube müdürlüğü ile yaptığım görüşmeler neticesinde, eğer nihai listede yer alsam bile , bana söylenen askerde olduğun zaman atamamın yapılamayacağı yönünde olmuştu . Hatta tavsiye olarak bakaya kal ama askerde olma gibi tavsiyede bulunmuşlardı . Ben bakaya kalmayı tercih etmedim.Acele olarak tezsiz yüksek lisansa başvurdum. Askerliğimi erteledim. Tavsiyem bence hiç bir şekilde açıklanana kadar askere gitme.
-
Sevgili Arkadaşlar. askerlikle ilgili olarak şunları söyleyebilirim.
Bildiğiniz üzere memur olarak atanabilmek için 657 sayılı devlet Memurları Kanununun 48. maddesi (c) bendi uyarınca "Askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak" şartı aranmaktadır.
Bu nedenle söz konusu husus yukarıda değinildiği gibi basit değildir.
Askerlik görevi sırasında ilgili birlikten izin alındığı takdirde yazılı sınava ve mülakata girme konusunda herhangi bir engel bulunmamasına karşın yukarıdaki Kanun hükmü uyarınca memurluğa atanmada askerliğini yapmış olmak veya ertelemiş olmak gerektiği için bu konu sorun oluşturabilmektedir.
Şu linkte https:/ /www.mevzuatinyeri.com/m/personel-mevzuat/askerdeyken-memurluga-atanma-h21018.html
Merkezi yerleştirme sonucu memuriyete atanmış asker kişi ile ilgili değerlendirmeler ve yargı kararları mevcuttur. İlgilenenlerin okuması faydalı olacaktır. Ancak, Kaymakam Adaylığı kariyer bir meslek olduğu ve tüm adaylar dönem olarak aynı anda göreve başlandığı düşünülürse linkte belirtilenlerin Kaymakam Adaylığı için de geçerli olacağını düşünmek hata olabilir.
Kanaatimce konuyla alakalı ilgili şube ile görüşülerek hareket edilirse oluşabilecek hak kaybının önüne geçilebilir.
-
Arkadaşlar sonuçların Cumadan önce açıklanma ihtimali var mıdır?
-
@mülkiidareci Cuma olayına bende takıldım, neden sadece cuma günleri açıklanicak gibi bir algı var , bilmediğimden soruyorum ?