Ticaret Bakanlığı Ticaret Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020
-
@supernova ben gireceğimi en başından beri biliyordum hocam .emin ol başından beri çalışsaydın da yine yetismezdi . iktisata çalıştım makro mikro ua iktisat para banka ama oldu ki güncel sordular gitti emeklerim .Ya da uluslar .600 sayfa ua hukuk kitabı var .ben hangi bir yerine çalışayım .Ua guncel sorunlar demiş .Bu bizim 2 dönemlik dersimizdi hangi olaylari biliyim ? herkes her alanda iyi olamaz .Kurum neye önem veriyor anlamadım .Bölüm bazlı alıyor ama %20 etkili .İktisat önemli diyor.Ee bi de hadi ingilizcen olsun o da süper olsun .ben kendimde eksiklik görmüyorum .Hem alan hem iktisat hem ingilizce aynı anda olması imkansız .tamam yine ingilizce sor ama türkçe ingilizce çeviri ne demek ? Çok ciddi bir birikim demek .
-
@ekeblad üç oturumda min 60 puan ortalamanın da 70 olması başarı koşulunu merkez bankasi bile aramiyor, orasi da sıkıntı...
-
@ekeblad düşünun bir kompozisyon yazıyım dedim konu bulamadım .kurum kimi zaman ticaret kimi zaman ab kimi zaman da alakasız konulardan sormuş .Özelleştirmenin ticaret le ne alakası var çözemedim ama sorulmuş .bakalım göreceğiz.rüyamda İngilizceden sadece kelime sorusu soruyorlarDi .hayale bakın .1 kelime vermiş Türkçe, ingilizcesi ne diye soruyorlar .Rüyamda ne kadar mutlu oluyorum .Artık çeviri kısmı ne kadar etkilediyse beni !
-
@elendi̇ni̇z bu yüzden şu sınava girdigime bile sevinemiyorum .Bazen boşuna mı çalışıyorum acaba diyorum .Oturup maliye muhasebe çalışsam biliyorum işime yarar en kötü kpss de yarar .İngilizce kompozisyon başka nerede işime yarayacak?
-
@ekeblad valla haklısın hocam. İki dönem güncel üç dönem ua hukuk üç dönem siyasi tarih iki dönem tdp iki dönem teori ve bir iki dönem daha teoriden çıkan alanlardan dersler aldık hepsini şakır şakır yazabilmek çok sıkıntılı, okuldayken soru başına üç sf cevap da yazardım ama o zaman tüm iktisadı bilmeme gerek yoktu. Hem alanını sular seller gibi bileceksin çünkü çok geniş sorular sorulmuş türkiyenin kıbrıs politikasını sormuşlar sadece İkinci Harekata dair 3 sf cevap yazmışlığım var benim ama neredeyse 100 yıllık süreç tek bir soru ile sorulmuş. Hepsi %20 için sadece bir de. Öte yandan iktisat sırıtıyor, İngilizce kompozisyon yazmak için sadece ingilizce veya iktisat bilmek yetmiyor daha derin analizler yapabilecek seviyede olmak gerekiyor. Tabi ki de imkansız değil ama bu sınava giren birinin başka bir uğraşının olmaması gerekiyor ya da hali hazırda sınavın üç kısmından ikisinin hallolmuş bir şekilde bekliyor olması gerekiyor mülakata kalma garantisi için. Bu sürede üç kısmı da hakkını vererek çalışabilen olduysa da tebrik ederim ve başarılar dilerim.
-
@elendi̇ni̇z Minimum 60 puan koşulu ilanda mı yazıyordu acaba?
-
@ksua ilanin sonunda değerlendirme yöntemi içerisinde yazıyo hocam
-
@supernova dediğiniz gibi hocam insan neye çalışacağını şaşırıyor .Bin tane terim var .Umarim ertelenir ama ertelenmezse de ne yapalım kısmet deyip gireceğiz .
-
Alandan çok soru mu gelir yoksa genel ekonomi bilgisinden mi? Tahminleriniz?
-
Kepenkleri açıyorum, GÜNAYDIN
-
Anlaşılan ticaret bakanlığı keriz silkeleme yaptı. Ben de girmiyorum. Başvuruların 1/3 'ü boş kalmış alanımda. Başarısız olacağımı bile bile bir de yol konaklama 700 TL para vermek istemiyorum. bu resmen umut satmak.
-
ben karar vermedim ama girmeyebilirim. Çok zorlanıyorum çalışırken vakit kısıtı stresimi arttırdı
-
ben de ertelenmezse girmeyeceğim. üstteki hocamın dediği gibi ankaraya bir gidiş dönüş 700 lira. calisamadigim bir sinav için çok yüklü bir masraf
-
Arkadaşlar selam, sınav giriş belgesi açıklandı mı acaba bilgisi olan var mı? ben belirttikleri üniversitenin sitesine baktım da henüz bir duyuru falan yapılmamış.
-
valla ankara'da olmasam ben de girmem .sınav cok gerdi beni .hiç bir sinavda boyle aciz hissetmedim .
Aslında girmeyecek arkadaşlar arayıp bu durumu belirtseler ,otelde kalacağız deseler hafta sonu yasağından bahsetseler belki ertelenir .
-
Arıyorum ama açmıyorlar siz de deneyin illaki denk gelir.
-
@janpi sabah 3 kez aradım cevap yok
-
kurum telefona cevap vermiyo ulasamadim. merak ettigimden ahbvu'yu aradim ordan oraya bagladilar kimsenin sinavin varligindan haberi yok. bir sinav ancak bu kadar onemsenmeyebilirdi..
-
@hawelmo giriş belgesi ortada yok, sınav sokağa çıkma yasaği varken yapılcak, kurum ilgili yerlere haber verir mi vermez mi belli degil, sınav giris kağıdı elimizde rahat rahat çıkabilcez mi haftasonu dısari? Bi sürü soru...
-
Türkiye’nin dışarıya sattığı ürünler
arasında ise tütün, fındık, kuru incir, kuru üzüm, yaş sebze ve meyve gibi tarım ürünleri ile
tekstil ürünleri ve bazı maden cevherleri önde gelmektedir.bu ne ya yeminle sinirim bozuldu gel de çevir ürünleri