Ticaret Müfettiş Yardımcılığı Alım İlanı 2020
-
@ehl-i-vukuf hocam çok naziksiniz yanlış bilgilendirmeme teşekkür etmişsiniz:) Ben merkezi atama başlığındayım sanarak yanıt vermişim size. Kusuruma bakmayın.
-
@mmülkiyelii olsun hocam yine de saol;)
-
Sınav giriş belgesi verilecek mi bilgisi olan var mı?
-
sınav giris belgeleriniz e postalariniza gönderildi mi arkadaşlar
-
@ekeblad evet bana geldi
-
@mkilic tarihte bir değişiklik yok sanırım 25inde mi olacak sınavınız, uzman yardımcılığı için başvurdum acaba erteleme oldu mu diye merak ettim
-
@edda hayır hocam 23 24unde olacak sınav bir erteleme de olmadı ilanda belirtilen tarihlerde yapılıyor
-
@mkilic Evet öyleymiş baktım ama siz 100 kişisiniz azmışsınız sanırım onu da göz önüne aldılar bir de sınavınızı üniversite mi yapıyor hocam?
-
@edda kişi azlığından da olabilir haklısınız, sınavı kim hazırladığını bilmiyorum hocam maalesef
-
sınava telefon ve cüzdanlar girebiliyor muyuz? Sınava girenler yardımcı olursa çok sevinirim.
-
Emanet alıyorlar mı sınava girişte ?
-
Başarılar, sınav çıkışı sorular hakkında genel bilgiler verebilirseniz sevinirim.
-
Arkadaşlar iktisat ve maliye tek oturum şeklinde mi gelecek.
-
iktisat maliye tek oturum/beraberdi. canta ile giris dahi var, telefon vs de olabiliyor ancak sinav oncesi zarf gibi bi seye koyuluyor sinav sonrasi teslim aliniyor, gorece esnek yani. soru konu kismini yarin toplu yazarim amme hizmeti olarak. sabah diger oturumlar var pek kafam kaldirmiyor suanda
-
@justinterrogate teşekkür ederiz hocam beklemedeyiz
-
arkadaşlar dış ticaret sınavına 40 kişinin girmediği yönünde bir bilgi var. doğru mu acaba?
-
Bu sınava nedense az kişi girdi. belki 50 kişi vardı sınavda. tabi başka okullarda girildi mi bilmiyorum ama kendi sınıfımda baya bir kişi yoktu. Herneyse aklıma gelen soruları yazıyorum. genelde tanım soruldu.
Maliye Ekonomi
-Vergi yansımasını tanımlayınız. aşamalarını, nedenlerini ve ileriye-geriye doğru yansımayı açıklayınız.
-Stagflasyonu tanımlayınız. mücadele politikalarını yazınız.
-Dış ticaret politikaları, araçları ve amaçları yazınız. Korumacılığın nedenleri nelerdir?
-ödemeler bilançosu (sormazlarsa ağlardım). kalemlerini yaz. cari hesabı tanımla. denkleştirme yöntemleri nelerdir? esnek kur sisteminde döviz kurunu açıkla.- kutuplaşma teorisi
not; 4 tane daha tanım var hatırlayamadım
Özel hukuk
-tacir olmanın hüküm ve sonuçları- şirtketlerin unsurları, tasnifi, LTD sorumluluğu
- sözleşmenin genel geçerlilik koşulları, muvazaayı tanımla
- sebepsiz zenginleşme ve dava koşulları
-varant- makbut senedi - takas - mahsup- kusursuz sorumluluk hallerı - ticari defterler
- kutuplaşma teorisi
-
@mantıkuttayyr Yarıya yarıya olmaması hak kazanıp sınava girmek isteyenler için kötü ama sınava girenler için iyi olabilir belki. Geçmiş olsun. Kamu hukuku nasıldı? Süre yetti mi hocam?
-
@onuktekin kamu hukuku yarın. süre sıkıntısı yazılı sınavlarda genelde olmuyor ya herkes erken bitirip çıkıyor.
-
Gozetmenin söylediğine göre 53 kişi sınava girmemiş.