Vakıfbank Müfettiş Yardımcısı, İç kontrolör, Uzman Yardımcısı İlanı 2021
-
sizce müfettişlik için değil de uzmanlık için bu barajlarda bir esneme yapılır mı acaba ? yoksa sadece barajı geçenleri mi çağırırlar herhangi bir alım sayısı da belirtilmemiş.
-
@bernaa esneme her zaman bir ihtimal
-
@abcdefg geçen seneki alımlarda uzmanlık için baraj yoktu hatta forumda okumuştum 62 puanlı bir aday kendisine değil de 58 puanlı bir adaya uzmanlık teklifi gittiğini söylemişti
-
@bernaa bankalara hiç belli olmuyor hocam o yüzden girip şansınızı deneyin. Sonradan pişman olmaktan iyidir
-
Arkadaşlar merhaba,
Geçen sene burada bazen bu sınavla ilgili yorumlar yapmıştım hatırlayan çıkar belki bilmiyorum ben herhangi bir otorite değilim ara ara girip bakıyorum hem kendi sınavlarım için hem de bazı başlıklara burada şunu söylemek istiyorum. VakıfBank ve Halkbank apayrı bankalar kamu bankası diye her ikisini de aynı kefeye koymak bir çeşit sizin zihninizin size duymak istediği cevaplara yönlendirmesinden ibaret ve aralarında bir uyum veya yeknesaklık sadece kredi vermelerinde var. Diğer konuya gelirsek bir baraj var ve bu baraj aşağı düşer yukarı çıkar tartışması daha sınava girmeden soruları görmeden zorluğu bilmeden bana akılcı ve rasyonel gelmedi bu şekilde bence kendinizi yormayın bu kadar eforu bence İngilizce çalışmaya verin diğer nokta senelerce VakıfBank ve Halkbankası sınav ilanında sınav yapma ve değerlendirme tarzları bambaşkaydı örneğin VakıfBank sadece teftiş için ilana çıkar barajı geçmişse mülakatta yeterli görülmezse iç kontrol veya uzman yardımcılığına atarken Halkbank barajı geçen adayları tercihleri ve mülakat değerlendirmesine göre atadı örneğin müfettişlikten elenene uzmanlık telif edilmedi gibi ek olarak İstanbul ikametgahı konusunu siz sanıyor musunuz VakıfBank fark etmedi x kişisi y şehrinde ama İstanbul yazıyor sonra işe başla dediğinde AA benim taşınmam gerek pardon ya bi ev tutucam izin verir misiniz gibi problemlerle karşılaşmıyor mu sanıyorsunuz işte bu sebepten bunun önüne geçmek için bu sene ilana çok açık ve sarih şekilde İSTANBUL görev yeri ibaresi eklendi yani diyor ki size BARAJI GEÇER VE MÜLALATI GEÇERSENİZ İSTANBULDA ÇALIŞACAKSINIZ BİZ DERS ALDIK 50 PUAN ALAN ARKADAŞ İSTANBUL YAZIYOR BİZ DE BEYANI ESAS ALIP ÇAĞIRIP YOK MEMLEKETİMİZE GÖNDERİN BENİ YOK TAŞINMA DERDİM gibi şeylerle uğraşmak istemiyoruz hangi şehirde olursanız olun bu sene önemi yok sizin kabul edeceğiniz şey İstanbulda çalışmak nasıl ki merkez kadrolara sınava girdiğinizde çalışacağınız şehrin bir önemi yok bu sene VakıfBankın da yok geçmiş yıllarda bunu yaptı ama bu sene bunun önüne geçmek için bu şekilde ilana geçiyor ve son olarak bu durumu açıkça uygulayabilmek için sınavlarda kadroları ayırdı normalde banka teftişten elenenlere teklif eder ve belli barajları aşanları çağırırdı bu sene bu adaletsizliği engellemek için bu yola gidiyor boşa stres yapmayın siz istanbulda çalışmayı kabul edin yeter ikametgah aldırmak yok şehri orası yazmak falan gerek yok umarım açık açık anlatmışımdır.
-
Özlük hakları nasıl? Hlakbankasına benzer midir? Bir de sınav zorluğu açısından değerlendirir misiniz?
-
@sagropa 657 tatmin edici bir maaş ve güzel bir şehirde yaşaması şansı bence güzel.
-
@keynesinabv DMK 657'ye mi tabi? Benim bildiğim sözleşmeli değil mi? Uzman Yrd.lığı mı öyle yoksa? Birde GY, Alan ve İng'yi girdiğiniz sınav için nasıldı?
-
@sagropa 657 ye tabi değil işçi statüsünde neden eksik oldu anlamadım mesaj
-
@sagropa sınavdan çok korkmayın kpss nin altında bir alan sınavı yds nin çok çok altında bir İngilizce sınavı oluyor
-
@keynesinabv, içinde söyledi: Vakıfbank Müfettiş Yardımcısı, İç kontrolör, Uzman Yardımcısı İlanı 2021
@sagropa 657 ye tabi değil işçi statüsünde neden eksik oldu anlamadım mesaj
Özel mesaj attım hocam bakar mısınız?
-
@keynesinabv geçmiş tecrübelere göre de sınavı değerlendirecek olursam hukuk alanı basit bir sınavdan oluşuyor fakat size tavsiyem şok yaşamamanız adına bankacılık mevzuatını son gece okuyun , iktisat sınavında Türkiye ekonomisi dersinden gelecek birkaç soru için bankacılık ekseninde okumalarınızı yapın , eğer maliye seçmişseniz vergi hukuku ve Türk vergi sistemi oluşan sınavın %50sini oluşturur burayı es geçmeyin , muhasebe seçmişseniz eğer banka muhasebesinden 5-6 soru gelir biraz bakmanız faydalı olur , İngilizce için yökdil sosyal bilimlerden daha basit gelir ama küçümsemeyin ve Genel yetenekle aynı oturumda olacaksa eğer süreyi iyi kullanın çünkü genel yetenek yapmaktan İngilizceye zaman kalmayabilir yani hız kazanın genel yetenekte son olarak derlemek gerekirse bankacılık sınavında sınav 100 sorudan oluşuyorsa 10-15 tane bankacılıkla ilgili soru sorulup sizin netinizi düşürürler ve herkes alana çok çalışacağı için sizi bankacılıkla ilgili sorular ve genel yetenekle İngilizceyi aynı oturum yaparak süreden vurmak isterler. Umarım informal şekilde de olsa açıklayıcı olmuştur.
-
@keynesinabv çok teşekkürler hocam
-
@blcmert teşekkür ederim hocam
-
Son yapılan halkbank sınavı ile bu sınavı aynı kurum hazırlıyor.
Halkbank sınavında genel yetenek ile ingilizce aynı oturumdaydı. Normalde süre sıkıntısı yaşamayan biri olmama rağmen bazı soruları okuyamadım. Bu oturumda zamanı iyi yönetmek gerekicek aynı şekilde olursa.
-
Guy ile karşılaştırır misiniz?
-
@keynesinabv hocam sadece tvs yazmışlar ama
-
@keynesinabv hocam sınav konuları arasında Türkiye ekonomisi yok ama
-
Maliye Teori ve Politikası, Finansman Politikası ve Yönetimi. Bunlar da var @rosebahar06
-
@mavikot hocam içine yediriyorlar diye hatırlıyorum makro mikro uluslararası iktisat ağırlıklı gidiyor fakat yediriyorlar atıyorum spk kuruluş tarihi , bddk kuruluş tarihi gibi