2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sözlü Mülakatları
-
@karar, içinde söyledi: 2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sözlü Mülakatları
@idarihakimadayı gece gece güldürdünüz:) evet bendim o arkadaş ama elenirsem sebebinin bu olmayacağını çookk iyi biliyorum .
Bilinmeyen soruya cevap: bilmiyorumdur.
Geri kalan yorumlarınıza katılıyorum .Evet maalesef elenme ihtimaliniz yüzde 90 umarım yüzde 10 luk kısım gerçekleşir ve atanırsınız benim de bi mülakatta o an bilmiyorum demişliğim vardı üstelik sorulan 6 sorunun sadece birini bilmiyordum ve hatırlamıyorum demek yerine bilmiyorum demiştim ve elenmiştim ancak bana sorulan o soruya bilmiyorum demek yüzde 100 elenme sebebiydi bence ve elenmiştim ancak çok saçma dürüst davranıp bilmiyorum demek yerine hatırlamıyorum dememiz lazımmış çok tuhaf evet
-
@idarihakimadayı, içinde söyledi: 2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sözlü Mülakatları
@karar inşallah elenmezsiniz hocam elenirseniz sebebinin o olmadığını herkes gibi bizler de biliyoruz maalesef:) çok haklısınız bilinmeyen sorunun cevabı bilmiyorumdur fakat belli başlı teamüller vardır hiçbir yerde yazmaz ama takım elbise kıravat giyinip gitmek gibi... o yüzden “o koltukta oturan adayın bilmeme lüksü yok olsa olsa hatırlamıyordur” bakış açısı hakimdir mülakatlarda yoksa tekrar söylüyorum haklısınız doğal cevap bilmiyorum’dur
"o koltukta oturan adayın bilmeme lüksü yok olsa olsa hatırlamıyorum" bakış açısı evet yüzde 100 var ancak eminim siz de katılırsınız ki çok saçma bişi o koltukta oturan kişinin de bilmediği şey olabilir tıpkı komisyon üyelerinin de bilmediği şeylerin varlığı gibi ben sırf TV vesaire izlemiyorum günceli takip etmiyorum diye 6 sorudan birini bilemedim o bilemediğim soru derslerle ilgili olmayan TV'lerde çok dönen bi konuymuş meğerse ve o an hatırlamıyorum demek yerine bilmiyorum dediğim için elendiğimi düşünüyorum ancak bence çok saçma dürüst davranıp bilmiyorum lafını söyleyebilmek erdem olarak görülse mülakatlarda keşke ama nerde o günler
-
@idarihakimadayı en üst kurumdan en alt kuruma kadar birçok mülakata girdim ilk soru zor olur diye bir şey yok ayrıca bilmiyorum denmesinin hiçbir sakıncası yok hatirlayamadım gibi ifade de bulanlara bazen hatta çogu zaman hatirlatmaya çalışiyorlar baya çababılıyorlar buna ragmen cevap veremeyince daha da kötü konuma düşüyorsunuz(ne biliyorsun derseniz özelden girdigim mülakat sayısını ve kurumları söyleyebilirim) insanları yanlış yönlendirmeyin lütfen
-
@çekocu-0
bilmiyorum dediğiniz için elendiğinizden nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz? geriye kalan herşeyin kusursuz olduğundan veya komisyonu bunun dışında ikna edebildiğinizden emin misiniz?
2-3 soru bilemeyip ve bilemiyorum diyerek mülakat kazanan arkadaşlarım var.
kim nerden uyduruyor bu safsataları bilmiyorum ama kimse size o koltuğa oturduysanız her soruyu bilmeniz lazım gözüyle bakmaz bu sebeple de elemez emin olun. -
@duha, içinde söyledi: 2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sözlü Mülakatları
@çekocu-0
bilmiyorum dediğiniz için elendiğinizden nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz? geriye kalan herşeyin kusursuz olduğundan veya komisyonu bunun dışında ikna edebildiğinizden emin misiniz?
2-3 soru bilemeyip ve bilemiyorum diyerek mülakat kazanan arkadaşlarım var.
kim nerden uyduruyor bu safsataları bilmiyorum ama kimse size o koltuğa oturduysanız her soruyu bilmeniz lazım gözüyle bakmaz bu sebeple de elemez emin olun.Safsata değil var öyle bişi farazi olarak her bilmiyorum diyen her 100 kişiden 80 i bence elenitırdur siz buna 70 dersiniz öbürü 90 der bilemem ancak var öyle bişi uydurmasyon değil yani ancak bence de saçma bi durum tabi
-
@norm aynen ben de onun için bilmiyorum demiştim hatırlatmaya çalışırlarsa rezil olurum diye ancak yine de elenmiştim tabi
-
@çekocu-0 Bakalım daha bilmediğimiz ne teamüller çıkacak :).
-
@norm insanları yanlış yönlendirmek gibi bir gayem asla söz konusu değil size ve başarınıza saygım var fakat deneyim ve gözlem başka bir mevzu . Hakkımızda hayırlısı olsun cümleten
-
@çekocu-0 kurum bile %50 ihtimalin var diyor:) ne yaptınız üstat . Farketmez %99 elenme ihtimalim olsun %1 kazanma:) en canlı şahidi ben olayım inşlh:)
Soruya bilmiyorum demeniz elenme sebebi değildir unutun bunu . Nasipse olur değilse zaten olmaz bunu çoktan aştık biz:)
Merak etmiyodum sonucu şimdi merak ediyorum iyi mi? -
@karar merakımdan soruyorum bilmiyorum dediğiniz soru neydi
-
Bir üst kurul mülakatına giren adaylardan birisi gözleri dolarak hatta neredeyse ağlayarak çıkmıştı ancak kazandı.
Kosgeb daha bu sene takım elbiseyle mülakata gitmeyen bir adayı uygun gördü.
Mülakatla ilgili tüm dünyada kabul edilen teamüllerdir bunlar. Fakat kazanan yine bir türlü kazanıyor görüyoruz ki.
Şimdi mülakat sırasında bir soru bilemeyince teamül gereği elenmiş olucak öyle mi? Bilinmeyen soru bilinmiyordur bu kadar basit. Yok kesin elendin yok başarisiz sayıldın kafadan yeni icatlar çıkarıp insanların moralini bozmayalım. -
@kovaryans, içinde söyledi: 2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sözlü Mülakatları
@karar merakımdan soruyorum bilmiyorum dediğiniz soru neydi
Soruyu hatırlamıyorum bile:) işletmeden tanım sorusuydu ilk defa üyelerden duydum.
-
Bilmiyorum diyeni eleselerdi kadroları dolduracak adam bulamazlardı.
-
Bir ekleme yapayım, duy mülakatına giderken eskiden dekanlık yapmış profesör bir hocama danışmıştım davranışlar üzerine, bizim en sevmediğimiz kişi bahane üreten kişidir, bilmediğin bir soruya özür dilerim bu konuya dair bir fikrim yok dersen daha sağlıklı olur demişti.
-
@bahriyelii61 normalde prof hocanın dediği doğru yani olması gereken ayrıca dürüst davranılmış oluyor ancak gerçekler öyle değil bu konu hakkında yüzde 100 bilgim var o yüzden ısrar ediyorum bilmiyorum kesinlikle demeyim hatırlamıyorum deyin bilmiyorum diyip kazananların çoğu zaten başka sebeplerden dolayı kazanacaktır istisnalar kaideyi bozmaz yani
-
@raxog39 bilmiyorum diyip atananlar da var tabi zaten bazı şeylere sahipsen istersen mülakatta bön bön bak yine atanarsın ben sıradan sadece ders çalışmış olması gerektiği gibi ve mülakata girmiş kişiler için diyorum çok zorda kalmadıkça bilmiyorum demeyin yine de siz bilirsiniz tabi
-
Bugün 3. Komisyonda girdim arkadaşlar. Ben kendi ilimde 19. Sıradaydım fakat listeler şehirler sıralanarak oluşturulduğu için ve benim girdiğim il de son komisyonda son sırada olduğu için 52. Sırada girdim. Akşam 6 da girdim sabahtan akşama kadar beklediğim için aşırı yoruldum.
İktisat mezunu olduğum için faiz ile döviz arasındaki ilişkiyi sordular,
Türev piyasalarında ne olur gibi bir soru geldi. Güncel olarak şuanki faiz ve döviz yüksekliğinin sebebini sordular,
Swap nedir dendi.
Zilyetlik nedir unsurları nelerdir?
Zilyetlikle ilgili bir örnek verdi ve onunla alakalı soru sordu. Sonra yanındaki üye tamam mı diye sordu tamam dedi soruyu soran üye bitti.
Yani maliye ve muhasebeden hiç soru gelmedi. -
arkadaşlar merhaba herkese başarılar diliyorum. mülakata sadece kimlikle giriyoruz demi giriş belgesi yok. çanta falan kabul ediyorlar mı nasıl oluyor telefon falan
-
@ezgi71
yeterli kimlik. sorun olmaz çanta. bekleme salonunda da derslikler kısmında da yanınızda olabilir. yukarı çıktığınızda da mülakat odasına girmeden yanınızda masa oluyor. oraya bırakırsınız. çıkışta alırsınız. görevli var sürekli sorun olmaz.
başarılar. -
Arkadaşlar mülakatlar yarın itibariyle sona eriyor en gec ne zaman süre içinde aciklanir acaba