Türk Ulusal Ajansı Uzman Yardımcılığı, Avukat ve Büro Personeli Alım İlanı 2021
-
@theturinhorse bende öyle düşünüyorum kardeşim. benim de 70 gözüküyor bilemedim şimdi kitapçık türünü işaretledim mi onu da bilmiyorum korkuyorum
-
hakimaki - 78
Carpe Vita - 78
bella - 77
peko23 - 77
Loote - 77
kamucubey - 75
egemenovic - 75
clementine - 74
izo - 74 -
@uluslarcıkız ben etmek istiyorum ama şehir dışındayım. dilekçeyi elden teslim etmek gerektiği yazıyor.
-
ili bilginiz bar mı ?
-
özlük haklarıyla ilgili bilginiz var mı arkadaşlar ?
-
@portakalcicegi1 maas halkinda bilginiz var mi arkadaşlar. Duz memur maaşı bir de sozlesmelin oluyoruz
-
@eymenn0618 nasılll
-
@portakalcicegi1 uzman yardımcıları normal uzman yardımcısı maaşı alıyor, büro personeli düz memur maaşı alıyordur muhtemelen. sözleşmeli evet, kadrolu daha iyi bir seçeneğiniz varsa seçebilirsiniz. ben yine de özlük hakları bakımından iyi bir kurum olduğunu düşünüyorum.
-
@clementine evet iki doğru cevabı var. ben itiraz edeceğim bugün. gerekçeli itiraz dilekçemi hazırladım.
-
@uluslarcıkız benim de 69 doğrum var. platon sorusunun iptal edilme ihtimali çok yüksek. çünkü 2 doğru cevabı var o sorunun. öyle olursa 70 doğru oluyor. 128 kişi çağırılacak mülakata. ihtimal var yine de. umudu kesmemek lazım.
bir de modern devletin vasfı nedir sorusunda hata olduğunu düşünüyorum. anayasa da doğru cevaplar arasında olmalı. modern anayasanın temeli Westphalia ile başlıyor çünkü.
-
@ghostein bu soru siyaset bilimi sorusuydu sanırım ve siyaset biliminde modern devlet machievelli'nin ve bodin'in iktidarın kaynağının artık tanrı olmadığını söylemiyle başlıyor artık iktidarın kaynağı egemenin bizzat kendisi zaten ondan sonra da sözleşme teorisyenleri benzer şeyleri diyorlar
-
@bella bir de ilk anayasa westfalya antlaşmasıyla oluşmuyor daha önce de magna carta'yı anayasal metin olarak kabul ediyoruz o yüzden burada bir yanlışlık yok bana asıl çeldirici olan şık meşruiyet gelmişti lakin doğru cevap kesin olarak egemenlik
-
birisi düzgün bir dilekçe yazıp paylaşırsa hepimiz aynı metin ile itiraz etmiş oluruz yapabilecek birisi var mı?
-
@ghostein yukarıda bella'nın da söylediği gibi modern devletin olayı egemen olmasıdır. Buradaki egemenlik içeriye dönük olan egemenliktir. Yani meşru şiddet tekelini elinde bulundurması ve diğer güç odalarını ekarte etmesidir. Yine de içininizi rahatlatmak istiyorsanız itirazınızı yapın.
-
TÜRKİYE ULUSAL AJANSI’NA
05.06.2021 tarihinde yapılan uzman yardımcısı alım sınavının Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümündeki aşağıda belirtilen 6. sorunun cevaplarında birden çok doğru seçeneğin olması sebebiyle sorunun iptal edilmesini arz ederim.
“6. Aşağıdakilerden hangisi Platon'un ideal devletinin özelliklerinden biridir?”
Ben bugün veriyorum -
Yazdım bugün ileticem
-
bence modern devletin ayırt edici vasfi ola soruya da itiraz edilmesi gerekir çünkü modern devletin ayırt edici vasfi hem egemenlik hem meşruluk olarak anlatılmakta.
-
@carpe-vita evet Magna Carta'nın ilk anayasal metin olduğu doğrudur. Yine de Westphalia ile kilise egemenliğinden kurtulan devletlerin kendi içinde dinden bağımsız kurallar oluşturmaya ve bu kurallar aracılığıyla erkler arasında güçler ayrımı ve dengesi kurmaya başladığı doğrudur. Bu nedenle de Westphalia kimi görüşlere göre modern anayasanın kurucu antlaşması olarak kabul edilir. Bunun sebebi de söz konusu antlaşmanın imzalanmasından sonra egemen sınırlar dahilinde oluşan dinden bağımsız anayasal kurumsallaşmaya gidilmesidir. Benim aklımı çeldiren de bu nokta oldu.
-
@abcde bunu da ekleyecek misiniz dilekçeye
-
arkadaşlar sizce açıkladıktan sonra mülakat zamanına kadar ne kadar süre verirler