24 Aralık Hakimlik Sınavı Mülakatları
-
@Hassaa mantikli olan bencede birlikte aciklanmasi. Adlinin bitmesi ve aciklanmasi mayisin sonunu bulur. O kadar bekleyecegimizi sanmiyorum. Hayirlisi..
-
2015 idari mülakat 12 eylülde bitmiş ve 18 eylülde aciklanmis bence mezun idari de avukatlarla birlikte açıklanir çünkü aksi olursa avukatların ardından hemen idari mezun mülakatı yapıp 2 haftalik ara vermeleri anlamsiz kalıyor
-
@kelime9345 17sinde acıklandı. Hatrlatma hocam 2015 mulakatlarini
-
@cfb_1907 kusura bakmayın hocam:( inşallah 2016 idari hakimlik mülakat sonuçlarının aciklandigi gunu, sonuç olumlu olduğu için hiç unutmayacaksiniz
-
@kelime9345 icten oldugunu dusundugum duanız icin cok tesekkur ederim kardesim. Aynı sekilde sizinde olumlu olur insallah. İnsallah akademide görusuruz diyelm bu mulakat sonucuyla
-
Yıl sonunda ki idari için ders çalışma yontemlerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum hocalarim. İnşallah mutlu haberler alırsınız .
-
@Adrenalin hoca ders bazlı konuşalım mesela hangi ders için ?
-
@aliveli hocam nasılsın..
24 aralık sınavına 3 ay çalıştım sadece konu çalıştm . 50 dogrum vardı. 75 doğru yapan kazandi.
2 .5 aydır sunu yapıyorum . Themis medeni usul - Zapata medeni hukuk -zapata borçlar -themis ceza -themis idari yargı kitaplarını bitirip tekrar baştan başlıyorum. Diğer dersleri ise ( anayasa-idare-vuk-tvs-tarih ) bunlarida aynı şekil önümüzdeki aylara bıraktım. -
@Adrenalin hocam m usul, anayasa kanundan çalış, gerisini bence doğru götürüyorsun.
-
@cfb_1907 amin hocam inşallah
-
@aliveli hocam senin bilgin vardır . İkinci tecil hakkı mı tezsiz yüksek lisans 2016 ocakta yaptım. 89 luyum. Haliyle 29 a erteledi 2019 mayıs tecil oldu. Orda sabitlenir artık demi .
-
@Adrenalin merhabalar hocam Allah şimdiden yolunuzu açık etsin;) hocam eğer İİBF mezunu iseniz sizin yerinizde olsam ilk önce vergi hukuku kısmını hallederim cunku size ozgucen saglar .Nasıl halledeceginiz konusunda yardimci olamayacagim malesef hocam cunku ben vergi calismadim . Diğer hukuk kısmı kilit nokta. Anayasayı Ahmet Nohutcu dan çalıştım (harika bir kitap, sayfa sayısı fazla diye gözünüz korkmasin şu gibi akıyor ), idare ve idari yargılamayı Yakup Gönen in kitabından çalıştım.( eger idare temeliniz zayif ise ve zamaniniz da varsa bir sefer Nohutcu idare kitabini okuyabilirsiniz )Medeni için ise kitap vs hiç bulasmadim ve monopolün medeni hukuk ders notlarından çalıştım, 10 numara notlar . Ceza kısmı için ise murat yayinlarinin hakimlik kitabının ceza kısmı yeterli olur hocam . Bunları 2 kez okuyup önemli yerleri fazla abartmadan kanun üzerine not alın ( kanunları A4 kağıda bastırmak çok işinize yarar not alirken). Son tekrarınızı kanun üzerinden yaparsınız hocam . Soru Bankası olarak da kesinlikle konsensus u öneriyorum. Tabi en önemli şey de inanç hocam kazanacaginiza da inanirsaniz "mülakata girmeye hak kazanmıştır" yazısını görmek işten bile değil kolay gelsin şimdiden
-
Hocam medeni usulü kanundan çalışmak çok tehlikeli . Bir yıl sırf kanun odaklı soru gelebikiyorken bir yıl konu içerekli bilgi gerektiren sorular gelmis. Ayrıca anayasa da öyle .. 580 sayfalık medeni usul kitabına bakınca zaten kanun cümlelerini açıyor sana .
-
@Adrenalin usul için hocam bol bol soru çözün inanin çok faydasını goreceksiniz
-
@Adrenalin hocam m usulde kanun hariç soru nasıl gelmiş onu anlayamadım, anayasa da gelebilir
-
@kelime9345 çok teşekkür ederim . Hocam ibfliyim hemde maliye bölümü olduğundan anayasa idare vergilerim süper. Onları daha sonraya bıraktım. Önemli olan diğerleri ve tarih ...
-
@Adrenalin hocam yaş hariç bir sınırı yok diye biliyorum
-
@Adrenalin tarih için tarihin pusulası mükemmel bir kaynak öneririm bence anayasa çok önemli hocam ben derim ki önceden bi okuyun sonrasında panik olmazsınız;)
-
@kelime9345 soru çözme kısmı için ilanı bekliyorum. Onun içinde ayrı bir çalışma yapıp son vuruşu soru bankaları üzerinden yapicam. 2 ay kala soru cozmeyi düşünüyorum. Konu bilgimi üst seviyede tutmak amacım. Osym artık konu bazlı içerikli soruyor.
-
@Adrenalin güzel bir plan hocam;) bu arada siz soruyu başka bir üyeye sormussunuz ben görmeden yardirmisim