9.Promosyon Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı İlanı (400 Kişi)
-
@krtalprn Perşembeye, cumaya kalır gibi bakalım hayırlısı
-
@resetat bi hafta sonu daha görmeyelim de gerisi önemli değil
yarın pazar havada güzel olacak muhtemelen millet ne yapsam ne etsem diye düşünür ben bi an önce günün bitmesini bekleyeceğim -
@resetat hafta içi daha zor geçiyor
-
@resetat bu hafta kesin mi peki cumaya da raziyim
Bitsin artik bu çile
Cekemem bile bile -
@birumut sali günü iyi bi doktordan randevu aldm bi de ona gidecegim ama aklimdan bulunsn bunlarda tesekkurler
-
VİZYONDAKİ HAFTA : "Bilmem Kaçıncı Son Hafta"
YAPIM: SGK
TÜR: Korku, Gerilim, Aksiyon, Bilimkurgu, Macera, Dram, Absürt Komedi
OYUNCULAR: Foruma üye olanlar, Üye olmadan takip edenler, Hiç oralı olmayanlar
KONU: Bir grup KPSS yolcusunun SGK çıkmazında kaybolması ve aylarca bir çıkış yolu araması. Bakalım bu hafta bir geçit bulunacak mı? İzleyiciler merakla bekliyor.
IMDB: 9.3 -
Arkadaşlar SGK olumlu veya olumsuz olursa ne yapmayı düşünüyorsunuz? Süreci bırakacak olan var mı ?
-
@22121121 "Hep denedin, hep yenildin, Olsun bi daha dene, yine yenil daha iyi yenil... "
-
@tibeout Hocam peki kazanınca bırakacak mıyız ? A grubuna başlamadan önce çoğu zaman aklımızda belirli meslekler olmuyor. Ne olursa başvurup kazanmaya çalışıyoruz. SGK denetmenliği hakkında da pek bi fikrim yoktu açıkcası. Sınava başvurmadan önce bir kaç meslek mensubuyla konuştuğumda çok memnun olduklarını gördüm. Hatta müfettişlikten bile daha iyi olduğunu söylediler. Hepsi çok mutluydu neredeyse ama Sahip oldukları yetkiye nazaran özlük haklarının çok düşük olduğunu anlattılar. Eğer Allah nasip ederde atanırsak artık KPSS maratonunu kapatmak mantıklı mı ? Yükselme imkanı, kurumun sunduğu fırsatlar, taşra memur maaşının özellikle Büyükşehirlerde yetersiz kalabiliyor olması gibi etkenler eklenince.. Güzel bir yaşam sürülebilir mi ?
-
Geçmiyor günlerrrrr.....
-
@22121121 @paretowilfredo üstad meslek tanıtımı yazını okudum ama biraz daha özel olan bu konuya cevap verebilir misin ? Kurum nasıl ? Bizi neler bekliyor eğer kazanırsak ? Yükselme imkanları ve meslek tatmini gibi Tabiri caizse işin biraz magazinsel kısmını anlatır mısın ?
-
Şahsen ben kazanırsam kaymakamlık ve hakimlik harici uğraşmam. Tabi herkesin kendini görmek istediği yer ulaşmak istediği şeyler farklı, çok para kazanmak gibi hevesi olanlar yanlış yerdeler gibi geliyor bana, sözlerim kimsenin şahsına değil sadece genel düşüncelerim
-
@eleionomae Allah şifa versin hocam
-
@22121121 35 yaşına kadar yolu var kardeş ne bırakması olmazsa bırakırız diye çıkmadık bu yola, olacak diye çıktık
-
@22121121 Dostum mesleğin önü açık. Ancak bunun için bazı koşulların gerçekleşmesi gerekiyor. O veya bu şekilde 3600'ün hak edildiği bir meslek. Sürekli sahada olunuyor, sürekli olarak fonksiyonel işler yapılıyor. Bu noktada benim beklentim teftiş ile birleşmek değil. Buna itirazı olanlar var ki bence haklılar da. Müfettişler müfettiş olarak devam etsinler kendilerine çizilmiş çalışma alanında.
Her şeyden evvel yerel denetimin zorlukları var. Yüz eskimesi bunların başında geliyor. Keza bir denetimin küçük yerlerde baş ağrıtma ihtimali karşınızdaki kişinin çirkefliği ve tanıdıklarının çokluğu ile doğru orantılı olarak artıyor. Çünkü yerelde idareciler genel olarak o il mensubu bu da çok ciddi baskıya yol açıyor. Bunun önlenmesinin yolu, grup başkanlığı ve bölgesel denetim bana göre. Bu kovalanırsa doğru strateji ile 3600 ve grup başkanlığı ihtimali bence makul ve kabul ettirilebilir bir talep.
Meslekte sizi neler bekliyor, iş kollarınızı tanıtımda yazmıştım. O işlerle meşgul olacaksınız. Her birinin kendisine has usûlü var ancak en temel iş durum tespiti yani ihbar şikayetlerin değerlendirilmesi işi. Bu işin en keyifli kısmı (birileri sürekli burnunu sokmadığı sürece) Ay içerisinde ilden ile değişmekle birlikte 15 rapor ortalama olarak çıkarılıyor ülkede. Bunun içeriğini belirlemek sizin elinizde. Hangi işten ne kadar olacağı yani. Kurumda merkezde ciddi bir kurumsallık olmakla birlikte, taşrada görev yapacağınız çoğu ilde kurumsallık çok yok. Bundaki en temel etken de yerel yöneticiler. Benim düşüncem A il müdürlüğünde, A ili mensubiyeti olan birisi idareci yapılmamalı ki sürekli olarak o şunu dedi, bu bunu rica ettilerle gelmesin kimse. Tabi hemşehricilik işin bir boyutu, sorun genel olarak kişinin karakteri ile de alakalı.
Meslekte bir yıl yetkisiz ve refakatte olacaksınız. Bu süreci nasıl değerlendireceğiniz biraz karşınızdaki üstada bağlı. Az kısmı da size. eğer karşınızdaki verici bir üstad ise alıcı olmaya çalışın. Azami şekilde mesleği öğrenirsiniz. İş masa başında değil, en güzel sahada öğreniliyor. Özellikle denetimlere sürekli salça olmaya çalışın. Yer varsa kimse size gelme demez/diyemez. Bir işiniz yoksa kurumda denetimlerden geri durmayın, iş görün, iş öğrenin. Her çeşit işle karşılaşacaksınız, küçücük bakkaldan, devasa farbrikalara kadar işler olacak ilinize göre. Hepsini yardımcılık döneminizde görmeniz size yol yordam gösterecektir.
ilk yılın sonunda Yetki sınavınız var barajı 60 puana düştü artık geçmesi daha kolay ama Yeterlik puanınıza da etkisi olacak. 3. yılın sonunda Yeterlik sınavı var. Bu aşamadan sonra il değişikliği olacak. Tabi tercihte kazanırsanız ilinizin açılması kaydıyla kalabilirsiniz. Ben meslekte rotasyonun kalkmasına karşı olanlardanım. Çünkü dediğim gibi yerel denetim mantığı ile rotasyonsuzluk, denetmeni belli süre sonra o şehirdeki esnafın, siyasilerin, idarecilerin önüne atmaktır. Gün geçtikçe daha zorlaşır denetim yapmak. Bunun örnekleri var 8-10 senelik üstadlarda gördüğümüz.
İl teşkilatı içinde denetmenler sevilmez. Hele sizin gibi genç denetmenleri genel olarak memurlar sevmez. Bunun için çok sığ bir kıstasları vardır. Ben kaç senelik memurum, dünkü çocuk benden çok para alıyor. Bu mantıkla yaklaşanlardan azami uzak durun. Hatta ilinizde, oralı olan memurlara peşinen mesafe koyun. Samimiyetiniz yarın bir gün onun akrabasına ceza yazılacağında başınızı ağrıtır, ricacı olur, yapmazsanız da çocuk gibi küser. Bu yönden de ilişkilerinizi iyi kurgulamanız lazım.
İdareciler sizi yakında tutmaya çalışır, yanına çağırır, hoş görünür. Eğer denetim mesleği mensubu iseniz, idareciniz en son güveneceğiniz kişidir. Asla servisinizdeki şeyleri onlara taşımayın bilerek/bilmeyerek eline koz vermeyin. Denetiminize dair iş öncesi özellikle bilgi vermekten kaçının. Sonrasında ise hesap değili, malumat verin. Yaptığınız iş sizi bağlar, altında sizin mühür ve imzanız var. En fazla bilgi isteyebilir, hesap soramaz. Neden böyle dediğinde izah edersiniz, çok istiyorsa işleme koymasın, siz yapacağınızı yapmış olun. Ama dediğim gibi sakın ha güvenmeyin, arkanızı dönmeyin, ilk fırsatta kullanmaya çalışacaktır.
Aklıma gelenler bunlar dostlar. Mesleğin incelikleri böyle. İnşallah sizlere de nasip olur girmek istişare ederiz bu durumlar üzerine tekrar.
-
@22121121 süreci kısmen bırakmayı düşünüyorum olmaz ise. Bir kac is fırsatını sgk yüzünden teptim en azindan bu lanet sonuç açıklandıktan sonra eğer olmaz ise özelde çalışmaya başlayıp çalışırken çıkan sınav fırsatlarını olduğunca değerlendirip girmeyi düşünüyorum . Puan geçerliliği 2 yıl olduğundan bitene kadar kazanılmış hakkımı saklı tutmak mantığı benimkisi.
-
@paretowilfredo Çok teşekkür ederim üstad Allah razı olsun baya bilgilendirici oldu. Bana nasip olur veya olmaz bilmiyorum ama umarım kazanan arkadaşlarda bu yazıyı okuyup bilgilenirler, mesleklerinde faydalanırlar. Bu arada ben diploma onaylatmak İçin il müdürlüğüne gittiğimde demek o yüzden kötü davranıyorlardı bize memurlar. İnşallah en kısa sürede bu anlayışlarda terk edilir. Bize yardımcı olduğun için Allah’ta senin yardımcın olur inşallah. Bunu tüm samimiyetimle söylüyorum üstad. Tekrardan sağol.
-
@22121121 şahsen kazanır isem bırakırım tüm kitaplarımı ihtiyacı olanlara verir 3 senedir kütüphane de geçen ömrümü gezemediğim yerleri gezer kız arkadaşıma yüzüğü takarım
-
@mk5561 Hakkınızda hayırlısı olsun hocam. Umarım kısa sürede bu süreç biter de bizde önümüze bakarız
-
@krtalprn Hayırlısıysa inşallah olur diyelim Hocam Artık düğüne tüm forumu davet edersiniz