9.Promosyon Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı İlanı (400 Kişi)
-
@krtalprn Ben yüzüğü taktımda o aşamadan ileriye gidemiyorum hala bir iş olmadığı için
-
@b-ays hafta içi belli olur hocam geçen arkadaşın dediği bu hafta duyumuna ithafen öyle tahmin ediyorum ama pazartesi hareket olursa neden salı ya da çarşamba olmasın orası da var
-
@22121121 inşallah hocam buyrun gelin hepiniz
-
@22121121 Aziz kardeşim @paretowilfredo üstadımız mesleğe dair yaşantıyı belirtmiş bu konuda yetkin olması onun söylediklerine itimadımızı arttırıyor. Ben de tıpkı sen ve belki sizler gibi sadece puan odaklı çalıştım. Hiç hedef mesleğim yoktu. Zaten ne zaman üniversitedeyken hocalarımıza hangi mesleği tavsiye edersiniz dediğimizde Türkiye şartlarında bunları konuşamayız sana vergi müfettişi tavsiye etsem 3 yıl ilan gelmese bekleyecek misin? Hayır o yüzden puanını al önce derlerdi. Haklılar. Yani kısacası yaşadığımız bu boşluk çok doğal.
Bundan sonrası için şunu söylemek isterim. Araştırdığın mesleklere dair duyduklarına karşı hangisine heyecanlandıysan bence orada mutlu olacaksın demektir. Denetmen olursak, Allah nasip ederse ben bize yeteceğini düşünüyorum eğer hedefin bir ilde çalışırsan ömür boyu icra edersin. Son olarak süreçte neler yaşadığını unutup bu yolda daralan, daralmaya devam eden arkadaşlarını es geçen mesleği varken olur olmadık her ilana başvuranlardan olmaktan ziyade atandıktan sonra belki hedef sınava bilenebiliriz sayıştay veya hakimlik veyahutta kaymakamlık gibi. Söylemek istediğim aslında çok şey var ama bu işin bana göresi olduğu için haddimi aşmış sayılabilirim. Maaşın yüzü sıcaktır insan gevşer o yüzden çalışmaktaki ciddiyet ve disiplini ayrıca zamanı atandıktan sonra bulamayabilirsiniz. Günü kurtarmak için nice arkadaşım polis oldu ama kariyer meslek çalışmalarına artık yönelemiyorlar üşeniyorlar düzeni kurduk artık vs o yüzden bir kere olacaksa da iyi bir meslek olsun derdim.
Kariyer biraz hırs, istek ve kendini adamak alakalı. Yani ileride daire başkanlıkları, il müdürlükleri, genel müdürlük bunların yardımcılıklarını için ve hatta direk kurumların genel başkanlıkları için yol almak isterseniz bu siyasi bağlantı gerektirir bir yerde evet ama Merkez mesleklerde daha hızlı ve kolay gerçekleşebilir. Uzmanlık ve teftiş kurulları taşra a gruplarından bu yüzden bir adım öndedir. Uzman ile teftişin özlük hakkı hemen hemen aynı olsada çalışma şartları çok farklı. Ben konuyu çok uzattım ve dağıttım. Kısacası herşey sizin düşünce ve beklentilerinizle alakalı o yüzden yazdıklarım kişiye değişkenlik gösterebilir.
Allah bizleri vatana millete hakkıyla hizmet eden devlet görevlilerinden eylesin -
@duryy siz yine bir level atlamışsınız hocam bizde o bile yok inşallah hepimize tamamı erdirir rabbim
-
@tibeout Amin Hocam inşallah. Teşekkür ederim bilgilendirme için
-
@paretowilfredo üstad benim de bir sorum var bu denetmenlikten müfettişliğe geçiş şartları nelerdir (sınav dışında) örneğin min kaç yıl mesleki tecrübe denetmenlik yetkisini almış olmak şart mıdır vs gibi yani kısacası müfettiş olmak istesek direkt müfettişliğe başvurmak denetmenlikten geçişten daha mı kolaydır asıl sorum Başka sorum yok teşekkürler bu arada @FameFabre biz meşaleleri yaktık sen nerelerdesin eklemek istediğin birşey olursa konuyla ilgili lütfen yaz :)))
-
@nonbisinidem Böyle bir geçiş hakkı yok dostum. Açıktan atama yani KPSS + sınav yolu ile geçiş söz konusu sadece, kurum içi yükselme yok. Bu arada yukardaki soruda onu atlamışım neler var önünde denetmenlerin bahsedeyim;
Denetmenlikte, Yardımcılık -> Denetmenlik şeklinde mesleki yükselme söz konusu. Yani bir Uzman Denetmenlik vs. gibi unvan söz konusu değil. Ancak Denetmenlerin kurum içerisinde çeşitli görevlere yükselme imkanı var. Sınavlarla Merkez Müdürlüğü/Müdür Yardımcılığı ( ki şeflerde de bu imkan var) geçişine ek olarak atama yolu ile İl Müdürlüğü ve dahi Daire Başkanlığı yükselmeleri söz konusu. Bu tabi herkes için mümkün olmakla beraber, denetmen kökenli idarece sayısı gün geçtikçe artıyor. Bu da gelecek için iyi bir işaret. Çok sayıda meslek çıkışlı İl Müdürü var şu anda. Ayrıca daire başkanlıklarına getirilen meslek mensuplarımız da oldu. Bu gelecek dönemde daha da artacaktır mevcut arttıkça. Tabi nicelik kadar nitelik de önemli. Denetmenlerin kendisini özellikle mevzuat alanında geliştirmeleri, etkin çalışmaları ve tabi güçlü bir dernek ile fazlasını almak mümkün. Yeter ki populizmden uzak olunsun.
-
@22121121 hocam hayatın ne getireceği belli olmuyor. Ben şayet kazanırsam daha sınav filan uğraşacağımı sanmıyorum. Gönül sürekli fazlasını ister ama bence maaşı da güzel Allah bereket versin
-
@duryy mülakata ilk girdiğim zamanlar annem bana kız aramaya başlamıştı 2-3 ay geçtikten sonra vazgeçti kadıncağız
-
@paretowilfredo üstad yeni geldi ya %20 mi ne denetmenlere müfettiş kadrosu hakkı tanındı ben eminim bundan ??
-
@nonbisinidem 2000 kişilik bir alım planı ve bunun içinde kadro hakkı tanınması söz konusu idi dostum ancak o tasarı rafa kalktı.
-
@paretowilfredo bu arada üstad anladığım kadarıyla dernek şart diyorsun ve de popülizmden uzak durulması konusunda sana sonuna kadar katılıyorum zira yapılan iş her ne olursa olsun meslek hayatı ciddiyet ve aşırı sorumluluk gerektirir diye düşünüyorum Allah kazanırsak görevimizi layıkıyla yerine getirmeyi nasip etsin
-
@meçhulasker Valla Hocam sizlerin ve özellikle @mağdurum un kazanması beni çok mutlu eder. Ben daha yeniyim bu süreçte. Yeni mezun oldum ve SGK ilk mülakatımdı. Daha doğrusu a grubunda ilk mülakatımdı. Bir kaç mülakattan elenince baya hayal kırıklığı yaşadım. Buda büyük ihtimal olmaz gibi benim. Bu süreci bırakıp polis subay vb olanları görünce bizde var mı, olacak mı diye merak ettim. Biz vazgeçmiyoruz süreçten ama çevre baskısı hep vazgeçirmek istiyor. Allah yardımcımız olsun
-
@paretowilfredo yaa inanmıyorum ben onu kesinleşti sanıyordum teşekkür ederim üstad. Her ne kadar müfettişliğin yapıma uygun bir meslek olmadığını düşünsem de bu yolda denenmemiş birşey bırakmak istemiyorum sanırım az önce bir arkadaşın da belirttiği gibi yenilsem de her seferinde daha iyi yenilmek amaç :)))
-
@paretowilfredo Üstad bir kaç denetmenle görüştüğümde çok memnundular. Müfettişlik flan akıllarından bile geçmiyordu. Sadece özlük haklarının artmasını istiyorlardı. Kurumda herkes böyle mi bilmiyorum ama bu yönde bir çalışma var mı ? Özlük hakları artacak mı ?
-
@22121121 Memnuniyet noktasında bence de sorun yok dostum ancak yerel etkilerden arındırılmadığı sürece denetim her gün biraz daha eriyor, eriyecektir. Müfettişlik talebi zaten anlamsız. Unvan değişikliği ayrı bir yapı ve bölgesel denetim benim savım. Özlük hakları da kaliteli mensupların meslekten uzaklaşmasına sebep. Buna dair somut bir çalışma malesef yok. Bir kaç kez eşiğine kadar gelindi ancak hayata geçirilemedi. Bakalım.
-
Bu hafta da açıklanmazsa büyük yıkım olur herhalde.Harbiden sabırımız kalmadı 1 güne bile artık.
-
Bu hafta SGK Müfettişlik sınav sonucu da açıklanacak belki SGK Denetmenliği ile aynı gün denk getirirler.
-
@eşref-i-mahlukat haha valla şaka gibi, adamların bi daha ki mülakat sonucu da açıklanmasını bekleseydik