9.Promosyon Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı İlanı (400 Kişi)
-
İki mülakata da girmiş biri olarak şunu daha net söyleyebilirim sgk daha adil davrandı. Elbette istisnai durumlar ve torpil burada da var ama elenseniz bile 40 gibi bir puan verilmiyor ondan eminim. Belki yüksek puanlılardan biçilenler olabilir ama en azından 70 civarı başarılı sayılacak bir puan verilir. Ayrıca başvuru esnasında referans kısmı olmaması da beni ayrıca sevindiren durumlardan birisi oldu. Referans kısmı gördüğüm ilanlarda başvuru yapmaya çekiniyorum.
Bana da guy da 40 küsüratlı bir puan verilmiş oturdum düşündüm ben bu adamlara ne yaptım da bana bu notu verdiler diye gözlerim doldu ama ağlayamadım(erkeğiz ya). Çok umutluydum mülakattan çıkanlar hep afallamış şekilde çıkıyordu ben ise çok iyi geçtiği ve tüm soruları bildiğim için güler yüzlü çıkmıştım. Saygıda da kusur etmedik hatta orada almayacaklarını söyleseler bile saygısızlık yapmazdım kendime yakıştıramam. Ama demek ki sınavlarda bir yere kadar sizi taşıyor bir yerden sonra omzunuza birisi dokunmuyorsa sınavlar boşa...
Bu mülakatlar bu şekilde devam ettiği sürece de biz gelişmiş ülke filan olamayız bunu sadece iibf özelinde değil tüm kurumlar bağlamında söylüyorum. Gelişmiş ülkelerde iş bilene verilirken bizim gibi gelişmemiş ülkelerde adam kayırmaca yapılıyor ve iş hakkı olana değil akrabaya, tanıdık olana veriliyor. Bakın dikkat ederseniz gelişmekte olan yerine gelişmemiş kullanıyorum çünkü gelişmekte olan ifadesi o ülkeyi bir derece daha önde olduğunu göstermek için kullanılan bir ifadedir ancak bana göre ya gelişmişsindir ya da gelişmemişsindir. Neyse bu konuda söylenecek çok şey var ama daha fazla moral bozmayayım ama 2023, 2070 hedefi koyuyorsak bu hedefe kurumsallaşma ve işi bilene vererek ulaşabiliriz akraba, tanıdık kayırma ile değil yoksa orta gelir tuzağında patinaj çeker dururuz. Ama ben inanıyorum ki ileride bu sorun çözülecek ve biz koyulan o hedeflere rahatlıkla ulaşacağız çünkü bize islamiyetin yüklediği müslüman coğrafyasının kurtarıcısı rolü var bunun için daha güçlü olmalıyız.
-
Arkadaşlar mülakattan sonra gerçekten listeler değişiyomu referans mülakattan önce yapılmıyomu komisyona listeler gitmiyomu
-
@black Bende Guy'da aynı durumu yaşadım benden öncekiler şaşkın şekilde mülakattan çıkarken bende hafiften tebessüm vardı.İçimden adil davranılırsa kesin başarılı olurum diyordum.Sonuç olarak yedeklerde bile değilim.Diğer kurumları bilemem ama guy tamamen torpile,referansa dönmüş onu anladım.
-
@black Guy mülakat puanına nereden baktınız acaba ?
-
@buhara puanları nasıl öğreniyoruz
-
@krtalprn gib üzerinden bilgi edinme hakkı çerçevesinde bimere yönlendiriyor. Ordan sorabilirsiniz
-
@buhara güvenli soruşturması atanmadan öncede yapılıyor ve o zaman da eleme oluyor muhtemelen hala listeler kesin değil
-
@buhara teşekkürler
-
@krtalprn Güvenlik soruşturması atamadan sonra, göreve başlamadan önce yapılıyor. Gib mesala 10 günde açıkladı. Gerçi onlarda liste hazırmış zaten. Bizi usulen mülakata sokmuşlar. Sgk niye geç açıklıyor bilmiorum. Ama açıklanmadan önce mesala araya milletvekili sokarsanız bence puanınız değişir ve yükselir
-
@buhara açıkçası ben sizin bildiğiniz gibi bilmiyorum şu süreçtede güvenlik soruşturması yapıldığını biliyorum hayta facebook ta çalışma soruları grubunda bu konuda bilgili olan kişi de aynı şeyi söylediğini hatırlıyorum sgk çok ince ayrıntısına araştırıyor ki öyle birini söylücek olsam şu an guy mülakatını geçmiş olurdum ki ilgili kişisinin yazdıklarını bulursam atıcam resmi
-
@buhara resim nasıl yükleniyor bulamadım ama grupta yönetici olan kişinin aynen yazdıkları
Arkadaşlar heyecanınızı ve tedirginliğinizi anlıyoruz. Ancak etkinlik yapılması şu aşamada bir şey değiştirmeyecek. Sebebine gelecek olursak hem SGK nın iş yoğunluğu hem de devletin kendisini koruma tedbirleri sebebiyle bürokraside işlerin ağır işlemesi bu süreleri uzatmaktadır. -
@krtalprn ama kazanan adaylardan güvenlik soruşturması formu istiyor ve bu 3 ay sürüyor. Gib için devlet kendini korumuyor da Sgk için mi koruyormuş
-
@krtalprn şu an bekleyenler olarak gönlümüzü ferah tutmamiz gerekiyor. Ben için sınav puanımın düşürülmemesi yeterli. İnşallah guy gibi sapkın puanlar verilmez
-
@buhara ben bildiklerimi söyledim size veya başkasına millet vekili araya soksanız puanınız yükselir demedim incitici bir üslup ben Sadece sizi rahatlatmaya çalıştım bildiklerimi paylaşarak amacım buydu her zaman göklerden gelen bir karar vardır onun hükmünün üstünde hiç bir hüküm yoktur saygılar iyi akşamlar.
-
Arkadaşlar pareto daha önce mülakat öncesinde soruşturma yapıldığını mülakat sonrasında yapılan soruşturmanın prosedür icabı yapıldığını söyledi.Hatta bu soruşturmaların aday memurluk sürecinde de devam ettiğini söyledi.Sürecin uzama sebebi muhtemelen bu olabilir.
-
Adem Kaya mı söyledi sürecin uzayacağını ?
-
@baumol hayır o değil
-
@baumol Adem Kaya önceki alımdan daha erken açıklanacağını söylemişti
-
@paretowilfredo hocam en iyi açıklamayı siz bilirsiniz mülakat bittikten sonra da devam ediliyor güvenlik soruşturması diye biliyorum aydınlatır mısınız bizi
-
Niye alındınız anlamadım ben size bisi demedim ki. Sonuç olarak gib ve sgkda devlet kurumu, birisi 10 günde diğeri 100 günde açıklıyor. Ben anlamıyorum açıkçası, sadece güvenim kalmadı. Kırdaysam özür dilerim. En iyisi unutup ders çalsmak