9.Promosyon Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı İlanı (400 Kişi)
-
bugün 1. komisyonda mülakata girdim 3 dk civarı sürdü 5510 dan soru geldi mali rant nedir kayıt dışı istihdam
-
@nordhaus O vatandas bana zor bir soru sordu yanlis cevap verince , "ciktiginda bak cevabina " dedi
-
@pyle o adam bana sana zor soralım çalışmışsın dedi. Reasüans nedir dedi gülerek
-
- Komisyon bölüm işletme
Belediye başkanı düşme halleri say
Kısa vadeli sigorta kolları nelerdir
Dalgalı borçlanma nedir
Cari oran nedir kaç olmalıdır
Kaç tane sigorta kolları var bunlar neler
Komisyon orta halli arkadaşlar
Herkese başarılar - Komisyon bölüm işletme
-
2.komisyon çeko millet:)
Kağızmana ısmarladım nargele niye denmiş narımı meşhur nargilesimi
Kadük olma
Bütçe
Türkiyede doğup yurt dışına akan nehirlerAllah bu saçma mülakatlardan kurtulmayı nasip etsin...
-
@freeboy bu ilk soru ne boyle hocam
-
@mimar yahu ben kağızmanlıyım komisyondaki kişi birden kahkaha basıp bunu söyledi bana girerken şokla başladım:)maşallah dedim kurum çok ciddi yapıyor işini:)
-
@pyle bana da sermaye sirketlerini sormustu kooperatifi saymayınca azarlar gibi kooperatif yok mu dedi oda var efendim dedim tabi ki var dedi sert bir şahsiyet
-
Burada yapılan yorumlar mülakat öncesi beni çok rahatlatmıştı. Bende üye olup kendi mülakatımı anlatmak istedim.
- Komisyonda dün girdim mülakata
Dokuzda oradaydım 9.40 gibi çağırmaya başladılar ben sonlardaydım 12 ye yakın girdim.
Çok heyecanlıydım normalde topluluk önünde konuşamam sesim titrer heyecan yaparım ama odaya adım atar atmaz nasıl bir özgüven geldiyse bülbül gibi şakımaya başladım
Komisyon çok iyiydi başkan şen şakraktı baya diğerleri daha ciddi duruyordu ama kasıtlı beni kışkırtıcı bir davranışta bulunan olmadı.
Komisyon başkanı kendini tanıt dedi anlatırken ailemden bahsederken yarıda kesti ne iş yapıyorlar neden o kadar il gezdiniz nerede oturuyorsunuz şuan dedi. Bulunduğum ilçeyi ve bağlı olduğu ili sordu nasıl yerler diye arası kaç km dedi meşhur yemeklerden restorantlardan falan konuştuk. Sonra kendimi anlatmayı tamamlamadan soru sormaya başladılar bende eş geçtim bozuntuya vermeden devam ettim. Beş kişi vardı . Herkes birer soru sordu komisyon başkanı birkaç tane sordu.
Bölüm kamu yönetimi
Sigorta kolları nelerdir
Sigorta kollarının içerikleri nelerdir
Emniyet genel müdürlüğü hiyerarşik amiri kimdir
Muaccel borç-müeccel borç nedir
Enflasyonun gelir dağılımı üzerindeki etkisi nedir
GSS hakkında bilgin varmı ve neler biliyorsun anlat
Yetki genişliği nedir
Aklımda bunlar kaldı başka varsa da bilmiyorum şuan bazı maddeler tam aklıma gelmedi onlar tamamladı eksiğimi. İpucu verdi.
Hepsini çok iyi biliyordum cevap verdim hepsine ama kitaplardaki kadar net cümleler olmasa da ifade ettim. GSS hakkında çok bilgin vardı iki gün oturdum onlara çalıştım ama o an çoğu aklıma gelmedi kapıdan çıkınca niye o kadar az anlattım diye üzüldüm ama geçti artık hayırlısı olsun.
- Komisyonda dün girdim mülakata
-
@paretooptimal geçmiş olsun siz belirlenen tarihte komisyon karşısına çıktığını ve bildiğiniz yeterliliğinde sorulara cevap verdiniz bundan sonrası komisyonun takdiri . Hiç ümitsizliğe kapılmayın diğer kurumların açacağı sınavlara hazırlanmaya devam edn malum mülakat sonuçları biraz geç açıklanıyor .
-
@freeboy geçmiş olsun hocam hakkınızda hayırlısı olsun
-
Merhaba arkadaşlar çıkmış sorulara bakarken bir arkadaşa sorulan bir soruya denk geldim ancak herhangi bir cevap bulamadım. Uygun bir cevabı olan var mı?
Soru şu "hastalık sigortası varken neden GSS'ye ihtiyaç duyulmuştur?" -
@maricinal teşekkür ederim. Beklemesi çalışmaktan daha zor olacak ama yapacak birşey yok
-
@serdargoler hastalık sigortası Kurumu adına prim ödenen kişileri kapsamakta ama genel sağlık sigortası tüm ülke vatandaşlarını kapsam altına almaktadır. ayrıca hastalık sigorası kısa vadeli sigortalardan sayılmakta ve kısa vadeli sigortalardan sadece nakdi ödeme sağlanmaktadır . bu şekilde bir cevap yeterli olabilir .
-
@maricinal teşekkür ediyorum hepimiz için hayırlısı inşallah
-
Arkadaşlar ben de pazartesi günü 2. komisyonda girdim. Ortam ne ciddi ne yumuşak komisyon başkanı ve yanında bir kişi daha vardı mulakatı yönlendiren 2 si sürekli gözlerini üzerinizde tutuyor. Ciddi ama güler yüzlüler ortamı yumuşatıyorlar. Bildiğiniz soruları çok uzun uzadıya anlatmanıza izin vermiyorlar süre kıtlığından dolayı o yüzden güzel giriş yapın net cevaplar vermeye çalışın. Örneğin Avrupa Birliğinin tarihsel sürecini kurulmadan önceki aşamalarını sordular. Anlatmaya başladığımda bildiğinizi farkettiğinde komisyon üyesi bu kadarı benim için yeterli deyip başka soruya geçiyorlar. Diğer 3 üye yalnızca soru soracakları zaman kafalarını kaldırdı ve sorularını sordular.
Avrupa Birliğinin tarihsel gelişimi ile ilgili sorudan başka 5510 sayılı kanuna göre gelir ve aylık arasındaki ayrım nedir? Geçici iş göremezlik ödeneği nedir ve hangi sigorta kollarında prim ödeyenler bu ödenekten yararlanabilir? Kısa ve uzun vadeli sigorta kollarından da bir soru geldi. Trend Analizinin oranı/formülü nedir söyleyebilir misin? Talebi etkileyen unsurlar nelerdir? Şehrinizle ilgili sorular da geliyor..
Yukarıda bir arkadaş soruları derlemiş bir havuz oluşturmuş. Çok derinliğe inmeden genel hatlarıyla tanımlara çalışmak yerinde olur. Dediğim gibi cevapları 2 3 dk anlatmanıza izin verilmiyor. Bu kadarı benim için yeterli deyip yeni soruya geçiyorlar. Konu başlıklarında en önemli kısımlarını bilmelisiniz istedikleri şeyler ayrıntı değil.
-
@mostramozic hocam bölümünüz nedir ?
-
Zor sorular sormuşlar ama maşallah üstesinden gelmişsiniz. Rabbim devamını nasip etsin.
-
@mostramozic hocam gelir ve aylık arasındaki fark nedir acaba ?
-
Arkadaşlar forumda ve facebook gruplarında paylaşılan soruları komisyonlar halinde derledim paylaşılan şekliyle kopyaladığımdan konu bütünlüğü olmayabilir ama size en azından soruyu duyduğunuzda şok etkisi yaratmaz .
1. KOMİSYON
Bölüm çeko
Bağlı ortaklık nedir?
Muhasebede ki sosyal sorumluluk kavramı nedir?
Milli egemenlik ilkesi ilk kez hangi anayasada yer almıştır?
Etkin ücret teorisi nedir?
Gss nedir?Ne işe yarar?Yeşil kart uygulamasından yararlanmanın şartları nelerdir?
ilk soru mali analiz teknikleri nelerdir ikinci soru muaccel müeccel borç, üçüncü soru kelebek etkisi, dördüncü soru yetki genişliği, son soruda sgknın organlarıÖzün önceliği
Mali tevzin
İşsizlik
İstimvalbilancoda sermaye ye nasıl ulaşılır
velayet ve vesayeti karşılaştır bağlı ortaklık iştirak
faiz dışı fazla nedirCari harcama nedir?
Duran varlık devir hızı nedir?
5510a göre 1 yıl kaç gündür
1- Konşimento nedir?
2- Faiz Dışı Fazla nedir ve ne için kullanılır?
3- 5510 sayılı kanuna göre bir yıl kaç gündür?
4- Oylama Paradoksu nedir
Hizmet akti nedir unsurları nelerdir?
Borç servis oranı nedir?
Asgari ücret nedir?
Brüt asgari ücret tutarıSSK günümüzde ne olarak geçiyor?
4a 4b 4c?
Temerrüt faizi nedir?
Zorunlu çiftçi sigortası hakkında ne biliyorsun?
Sgk hangi kanunla kaç yılında kuruldu?Hizmet akti nedir, unsurları nelerdir?
Borç servis oranı nedir?
Asgari ücret nedir?
Brüt asgari ücret tutarı?Konişmento nedir?
İstihdam türleri nelerdir?
Sgk'nın giderleri nelerdir?
Meclisin denetim yolları nelerdir?İhtiyatlılık kavramı
Tbmm bilgi edinme ve denetim yolları
Gensoru açıklama
Bolluk paradoksuKonşimento nedir
Belediye başkanı meclis kararına karşı kaç gün içinde nereye başvurur
Mali sömürü nedirDenetmen ne is yapar
Muvazali bosanma nedir
Muhasebenin fonksiyonlari
Kanuni hakim güvencesi
Cari harcama nedir1)SGK terör örgütü yakınlarına aylık öder mi?
2)Kıdem tazminatı nedir almak için en az kaç yıl çalışmak gerekir ?
3)Kayıtdışı istihdam nedir ?
4)SGK ödemeleri nelerdir?
5)Stand-by anlaşması nedir?
6)İlk stand-by anlaşması ne zaman yapılmıştır?
7)Son stand-by anlaşması ne zaman yapılmıştır?
8 )Son stand-by anlaşması kaçıncı anlasmadır?
9)Su an yürürlükte anlaşma varmı ?
10)IMF borcumuzu ne zaman bitirdik ?
11)Kısa vadeli sigorta kolları nelerdir?
12)Limitet şirketi tanımlar mısın?5510 dan soru geldi mali rant nedir kayıt dışı istihdam
Belediye başkanı düşme halleri say
Kısa vadeli sigorta kolları nelerdir
Dalgalı borçlanma nedir
Cari oran nedir kaç olmalıdır
Kaç tane sigorta kolları var bunlar nelerSigorta kolları nelerdir
Sigorta kollarının içerikleri nelerdir
Emniyet genel müdürlüğü hiyerarşik amiri kimdir
Muaccel borç-müeccel borç nedir
Enflasyonun gelir dağılımı üzerindeki etkisi nedir
GSS hakkında bilgin varmı ve neler biliyorsun anlat
Yetki genişliği nedirSosyal güvenlik nedir?
Anayasa ile yargı denetimi dışında bırakılan işlemler nelerdir?
Sigortalı kimdir?
Dalgalı borç nedir?2.KOMİSYON
sosyal guvenlk nedir?uydu şirket nedir?tacirin tanımı?mükellef nedir?tam mükellef nedir? Ortalama ticari stok formülü ve ne işe yarar?işsizlik ödemesi nasıl yapılır
marjinal fayda, kıtlık, rant, mali disiplin, muhasebe kavramları nelerdir,dönemselliği açıkla, dmk da ki disiplin cezaları nelerdir.
1-Geçici iş göremezlik ödeneği nedir? 2-Taban tavan fiyat? 3-mükellef tam mükellef? 4-envanter nedir? 5-normlar hiyerarşisi nedir?
Türkiye AB ilişkileriyle alakalı güncel olaylar üzerine yorumum istendi
2- muhasebenin temel fonksiyonları
3-vizyon ve misyon nedir
4-bütçe kapatma usulleri nelerdir ve biz hangisini kullanıyoruz
Kurtaj nedir?
Murabbaha nedir?
Bor madeni çıkarılan illerden 3 tane
Mali saydamlık nedir?
İçtihadı birleştirme kararları nedir?Temel hak ve hürriyetler ne zaman durdurulur
Khk ile düzenlenemeyen haklar
Aracı mükellef
Kaydi para
Ve son bomba soru Makber hangi şair yazdı• kurtaj nedir (borsa)
• ademi merkeziyetçilik (desantralizasyon)
• plebisit
• manipulasyon
• ötv nedir1.Egemenlik kaynağina göre devlet turleri
2.Hukuksal yapilarina göre devlet turleri
3.İrak referandumu gelişmeleri ve Türkiye'ye etkisi
4.Hizlandiran nedir?
5.Vergi borcunu sona erdiren haller ?
6.Muhasebe kayıt sistemleri ?Butce dengesi nedir
Ponzi finansman nedir
Sahis ve serm sirketleri nelerdir kac kisiyle kurulurlar
Bitcoin nedir
Ucurtma avcisi kitabinin yazarİlk olarak sigortalı nedir diye sordular sonrasında nazım hesap nedir kural içi kural dışı boşluk nedir itibari para nedir bütçe emaneti kendini nihai olarak nerede görüyorsun ve niye by mesleği seçtin gibi sorular sordular.
-ırak cephesinde kazandığımız zaferin adı? Kime karşı? O devlet niçin oradaydı?
-sermaye şirketlerini sayınız
-anonim ve limited şirkette pay bölüşümü nasıl oluyor?
-paranın özellikleri nedir?
-muhasebenin fonksiyonları nedir?Sosyal guvenlik sisteminin sagladigi guvenceler
Philips egrsi
Soyut norm dentimi
Muhasebe nedrBes yillik kalkanma plani nezaman uygulanmstr
Bor çıkarılan 3 ili sayın
Trend analiz nedir?
Vergi Yansıması nedir?
Saf Enflasyon nedir?Sosyal guvenlik nedir ? Anayasal bir hak midir?
Senedi ittifak nedir ?
Muhasebenin fonksiyonlari nelerdir?
Idarenin mal edinme turleri nelerdir? Kamuslastirma devletlestirme istimval nedir? Gizli enflasyon nedir ?-sigorta nedir?
-sgk'nın tarihsel sürecini anlatır mısınız?
-finansal kaldıraç oranı nedir, yanlış (cevaplayınca formülünü de söylememi isteyip kıvranışımı zevkle izlediler)
-kamu hizmeti görülme usullerini açıklayın
-mutlak ve nisbi gelir hipotezlerini açıklayın
-lindahl çözümü nedir?-Sgk primi nedir? Sgk prim taban miktarı nasıl belirlenir
-tam açıklama kavramı nedir
-nominal faiz reel faiz nedir
-mütemmim cüz ve teferruat nedir? Ipotek şartının mütemmim cüz ve teferruat açısından sonuçları ne olurKaydi para nedir?
Ötv nedir, örnek veriniz?
Muhasebe kayıt yöntemleri nelerdir?
Sgk destek primi nedir?
Anayasa değişikliğine göre seçimleri kimler yenileyebilir, şartları nelerdirvergi tarhi nedir
tavan fiyat uygulamasi nedir ne zaman uygulanmalidir
mizan nedir cesitleri nedir
kisa donemli sigorta kollari nedir
hastalik sigortasi varken gss ye neden ihtiyac duyulmustur
yuksek mahkemeler nelerdirborcu sonu erdiren haller
mizan nedir çeşitleri nelerdir
ötv nedir örnek
gizli işsizlik nedir
Sigortali nedir kisa vadeli uzun vadeli sigorta kollarini acikla
Net calisma sermayesi devir hızı nedir nasil hesaplanir
Merkezi yonetimin 3 tane avantaji
Konsolide bütçe1-Sigortalı kavramını açıkla
2-Uydu firma nedir
3-Kanun Tasarısı ile kanun teklifi arasındaki fark
4-Ötv nedir? Kdv arasındaki farklar nelerdir?
5-Düzenleyici hesap nedir?4a yı açıkla. Mesela işçi 1 haftadır işe başlamış ne zaman sigorta girişini yapicaksin?
Asgari ücret nedir? Tutarlarini açıkla. Aciklayinca brüt ve net ücret arasındaki farkın muhasebe kaydını yap.
Taban ve tavan fiyat nedir?
Bütçe nedir? Özellikleri nelerdir?
Mutlak ve nispi hak kavramlarını açıkla.Ornek verSosyal güvenlik nedir?
Ülkemizde sigorta yaptırmak zorunlu mudur? Eğer zorunlu ise neden her 3 kişiden biri sigortasiz? Bunu ne ile aciklarsin?
Maktu vergi nedir?
Düzenleyici hesap nedir?
Talep kanunu?Temel hak ve özgürlükler ne zaman durdurulur
Khk ile düzenlenemeyen haklar
Kaydi para
Aracı mükellef
Veee makberi hangi şair yazdıMali sömürü
-Belediyenin organları
-İşsizlik sigortası hakkında ne biliyorsun
-Özün önceliği ilkesi
-Örümcek ağı teoremi
-Zılyetlık nedir davaları nelerdirKağızmana ısmarladım nargele niye denmiş narımı meşhur nargilesimi
Kadük olma
Bütçe
Türkiyede doğup yurt dışına akan nehirlerAvrupa Birliğinin tarihsel gelişimi ile ilgili sorudan başka 5510 sayılı kanuna göre gelir ve aylık arasındaki ayrım nedir? Geçici iş göremezlik ödeneği nedir ve hangi sigorta kollarında prim ödeyenler bu ödenekten yararlanabilir? Kısa ve uzun vadeli sigorta kollarından da bir soru geldi. Trend Analizinin oranı/formülü nedir söyleyebilir misin? Talebi etkileyen unsurlar nelerdir? Şehrinizle ilgili sorular da geliyor..
- Ikinci yenicileri acikla 2.kuttul amere tarihi ve kimle savaşıldığı 3. Murabaha nedir 4. Mevzu ve muspet hukuk farki...
-Plebisit nedir
-Geçici işgal nedir
-Gizli enflasyon nedir- Kadük nedir?
- Tuz gölü hangi denizden ayrılarak göl olmustur?
- Murabaha nedir?
Yeni paylaşımlar oldukça bu mesajı güncelleyeceğim
güncel