Ticaret Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı İlanı 2021
-
@blavk evet ben de sorudan emin değilim. Çevre politikası için sordular galiba
-
@vasıflıişsiz diğerlerini herkes rahatça yapardı diye düşünüyorum
-
İlk sınava başvurmuştum fakat girmemiştim. Bu sınav bence de kolaydı. Alanı yapamadım, salladım ama bu alanın da kolay olduğunu değiştirmiyor maalesef:( Bizim sınıf 12 kişilikti ve 5 kişi gelmedi. (hukuk)
-
bir önceki alımda çok az kişi yazılıyı geçtiği için, sınavı yapan okulu bu yüzden bile değiştirmiş olabilirler
-
Uluslararası ilişkiler ve genel ekonomi sorularını hatırlayanlar yazabilir mi lütfen? İlk sınav zor olduğu için başvurmamıştım buna
-
@carpe-vita genel ekonomide bazı kavramlar vardı tam tamamlayıcı mal ticaret dengesi alternatif maliyet birinci fiyat farklilastirmasi gibi toplam 8 tane kavram 2 soru için
3.soru talebin sağa kayma sebepleri
4.soru GSMH hesaplama yöntemleri
5.soru dış ticaret faydalari
6.soru Avrupa ekonomik toplulugu kurulma amaci
7.soru dünya ticaret orgutunun amaclari
8.soru ticaret bakanlığı pandemi sürecinde nasıl onlemler almali -
@blavk Teşekkür ederim. Öncekine göre daha yanıtlanabilir sorularmış
-
@carpe-vita ekonomide . Talebi sağa kaydiran nedenler nelerdir?
GSYİH hesaplama yöntemleri nelerdir?
AET amacı nedir gibi bı soru vardı
Dünya Ticaret Örgütü temel işlevleri nelerdir?
Ticaret Bakanlığı'nın Covid 19a karşı aldığı tedbirler nedir?
Dış ticaretin ülkelere faydası ?
Tamamlayıcı mal
Geçici issizlk
Ticaret dengesi
Fiyat endeksi
Fırsat maliyeti
Fiyat farklılaştırmasi
Talebin gelir esnekliği
Bir kavram daha vardı aklıma gelmiyor su an -
@carpe-vita ben de geçen seferkine girmemiştim ama bu sefer gerçekten kolaydı.Uluslararasi İlişkiler alan soruları;
- Westfalya Barış Antlaşması
Viyana Kongresi
Responsibiliry to Protect kavramı
Bir küçük tanım daha vardı unuttum - Türkiye nin 2.Dunya Savaşı'ndaki tutumu
- İsrail-Filistin sorunu ve güncel durumu
- NATO nun kuruluş amacı ekseninde Soğuk Savaş sonrası dönemde değişim süreci.
Bi de bu soruların ucu bayağı açık geldi bana.
Ayrıca İngilizce sınav seviyesi tahminimin çok çok altındaydı. Herkese iyi puan gelecektir İngilizce den. Ve bence de belirleyici olan Alan Bilgisi olacaktır. 12 kişilik sınıfta 3 kişi gelmemişti bizde de. - Westfalya Barış Antlaşması
-
@user86 Uluslararası ilişkiler soruları geçenkine oranla bir tık daha zor olmuş ama boş bırakılacak sorular değil tabi, illaki bir şeyler yazılırmış. Teşekkürler yanıt için
-
@vasıflıişsiz teşekkürler detaylı yanıt için
-
@carpe-vita kolay derken çok daha zorunu beklediğim için. Yapabildim mi, hayır. Keşke puanlamada değişiklik yapılsa da Alandan yirtsam. Aksi taktirde mülakat benim için hayal.
-
@user86 ama puanlama ilanda yazıyordu sanırım. Hayaller hayaller.
-
@user86 Pardon hocam ben geçen seferki soruları yanlış hatırlamışım şimdi tekrar baktım. Evet bu sınav sizin de dediğiniz gibi öncekinden daha kolaymış. Geçen seferki sorular:
-1939 üçlü ittifak nedir
-Keynesin klasik liberalizme eleştirisi ve önerileri
-2019 avrupa parlamentosu seçimlerini analiz ediniz
-Karadeniz ekonomik işbirliği örgütü üyeler hedefler kuruluş süreci -
Tahmini olarak ne zaman açıklanır acaba ?
-
Şansımıza tam da hayvan hakları savunucularının protestosuna denk geldi sınav saati.
-
@vamos sınav için Ulus hiç iyi bı yer değildi zaten hocam
-
İktisattan giren arkadaslar için sınav genel olarak nasıldı ?
-
@makromikro kolaydı, yani kpss geçmişi olan ve biraz da klasik sınav üzerinden çalışan birisinin çok rahat ve iyi yapacağını düşünüyorum. Bu kadar kolay beklemiyordum her üç bölümde de. Ocaktakine göre çok farklı bir sınav oldu. Ben ondan aldığım duyumlar ve eski sınavlara bakarak biraz daha zor bekliyordum. Herkese geçmiş olsun. Başarılar
-
herkese geçmiş olsun. kamu bölümünden girdim ben de sınava. ekonomi ve alan soruları oldukça iyiydi. kpss alan çalışmış kişilerin yapabileceği konulardı fakat çalışmayanların da yapamayacağı tarz bir sınavdı. yani oldukça makul bir sınavdı.